نبود انبار مناسب با حجم کافی، عدم استفاده ازجعبه‌های استاندارد به سبب نداشتن نقدینگی، نگهداری محصول در فضای باز و غیربهداشتی و نادیده گرفتن مشکلات صادرکنندگان خرما از جمله مشکلات کشاورزان استان خوزستان است.

دبیر اتحادیه صادرکنندگان خشکبار خوزستان با اشاره به این موضوع که حدود ۷۵درصد خرمای استان از نوع استعمران است و برای صادرات مناسب است، افزود: خوزستان دومین استان تولید‌کننده در کشور است که ۹۰درصد تولیدات آن جنبه خوراکی دارد و می‌تواند سهم مناسبی از بازارهای خارجی را به دست آورد. «یعقوب خزری» خاطرنشان کرد: هیچ گونه حمایتی از واحدهای بسته‌بندی و صادراتی استان برای توسعه و مکانیزه شدن ارائه نشده و هنوز به صورت اولیه و سنتی مشغول به کار هستند.

وی توسعه و بهبود وضعیت واحدهای بسته‌بندی و مکانیزه شدن آنها را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: توسعه این واحدها می‌تواند در ایجاد اشتغال و گسترش صادرات موثر واقع شود.

خزری گفت: هم‌اکنون ۶۰واحد بسته‌بندی و صادراتی در استان خوزستان فعال هستند که ۱۵مورد آن در شادگان به صورت مستقیم صادرات را نیز انجام می‌دهند.

دبیر اتحادیه صادرکنندگان خشکبار خوزستان بابیان اینکه بیشتر واحدهای بسته‌بندی خرمای خوزستان عضو اتحادیه هستند، اضافه کرد: به دنبال اجرای طرح توافقی خرما در سال گذشته و واگذاری بخش عمده امور به بخش‌خصوصی، واحد‌های بسته‌بندی درصدد مکانیزه کردن خود برآمدند.

وی، ایجاد اشتغال یکصد نفر به صورت مستقیم در هر واحد بسته‌بندی خرما در استان را یادآوری و گفت: در این زمینه اشتغالزایی به صورت غیرمستقیم نیز ایجاد می‌شود.

خزری افزود: این واحدها ظرفیت بسته‌بندی و صادرات ۵۰هزار تن محصول در سال را دارند که با تجهیز امکانات این ظرفیت افزایش می‌یابد.

همچنین مدیر سازمان تعاون روستایی خوزستان درباره وضعیت نامطلوب واحدهای بسته‌بندی در استان گفت: با مکانیزه شدن واحدها و افزایش ظرفیت موجود، توان صادرات این محصول بالا می‌رود.

«هرمز خواجوی» از پیگیری این سازمان برای راه‌اندازی و آغاز فعالیت واحدهای بسته‌بندی خرما تحت نظارت سازمان خبر داد و افزود: فعالیت این واحدها توسط بخش‌خصوصی و با ظرفیت شش هزار تن برای هر واحد است.

خواجوی خرید توافقی خرما که از سال گذشته در استان اجرا شده را موفقیت‌آمیز ارزیابی کرد و گفت: با اجرای این طرح شاهد افزایش اشتغال و فعال شدن واحدهای بسته‌بندی استان هستیم.