ایران و کرهشمالی سند همکاری اقتصادی امضا کردند
گروه بازرگانی- سند همکاری دوجانبه اقتصادی میان ایران و کرهشمالی امضا شد. دیروز در دیدار وزیر بازرگانی کشورمان با وزیر تجارت کرهشمالی، همکاریهای اقتصادی و تجاری میان دو کشور بررسی شد و دوطرف ضمن تاکید بر مشارکت و همکاری دوجانبه در زمینه ساختوساز مسکن و فناوری، راهکارهای گسترش تعامل بخشخصوصی در کشور را مطرح کردند. براساس این سند جریان سرمایهگذاری میان دو کشور نیز روانسازی و تسهیل خواهد شد. وزیر بازرگانی در این دیدار با اعلام حجم مبادلات کالایی جمهوری اسلامی ایران با بیش از ۱۶۰ کشور جهان و به طور همزمان، شناخت بیشتر کشور کرهشمالی از ظرفیتهای موجود را در توسعه روابط اقتصادی دو کشور موثر دانست. میرکاظمی با بیان این نکته که اقتصاد کشور جمهوری اسلامی ایران اقتصاد ۱۰۰درصد دولتی نیست و بخش عمده مبادلات معمولا از طریق شرکتها و بخشهای خصوصی انجام میشود، خواستار ارائه برنامهای منظم در زمینههای مورد علاقه دو کشور برای گسترش فعالیتهای اقتصادی شد. وزیر بازرگانی با اشاره به سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی در برخی کشورها از علاقهمندی ایران برای سرمایهگذاری در کشور کرهشمالی و آمادگی برای واردات بخشی از تولیدات این کشور به ایران خبر داد و رقابتپذیری و تدوین راهکارهایی برای ایجاد رغبت در مشارکت و فعالیت بخشهای خصوصی ایران در کشور کرهشمالی را لازمه برقراری ارتباط گستردهتر عنوان کرد. وی در ادامه برگزاری جلسات کارشناسی را برای پر رنگ شدن و افزایش روابط اقتصادی دو کشور مهم ارزیابی و بر همکاری در زمینههای ساختوساز مسکن، سدسازی، راهسازی، صنایع غذایی، صنایع ساختمانی، دارو و تجهیزات پزشکی و صنایع تبدیلی کشاورزی و ماشینسازی با توجه به توانمندی کشور کرهشمالی تاکید کرد.
وزیر بازرگانی با اشاره به وجود ذخایر غنی معدنی و نفت و گاز در ایران، از آمادگی ایران درخصوص سرمایهگذاری کشور کرهشمالی در زمینه پتروشیمی و گاز با توجه به فضای اقتصادی موجود در ایران خبر داد. میرکاظمی ارائه فناوری از سوی کشور کرهشمالی و حضور این کشور در سازندگی با استفاده از مواد اولیه و امکانات موجود در ایران، انجام چند پروژه و امضای چند قرارداد منطبق با قوانین را از راههای مستهلک کردن بدهی کرهشمالی به ایران اعلام کرد. از سوی دیگر وزیر تجارت کرهشمالی نیز در این دیدار با ابراز خشنودی از روابط و مشترکات سیاسی میان رهبران دو کشور، آن را نقطه عطفی در گسترش مناسبات اقتصادی ذکر کرد. ریم کیونگ مان با اشاره به مشکل بدهی کشورش به ایران آن را مانعی بزرگ در پیشرفت روابط اقتصادی دو کشور تا به امروز عنوان کرد و بر فعالیت در زمینههای ساختمانسازی با توجه به امکانات بالقوه موجود در این زمینه در کشورش و همکاریهای تکنولوژیکی با کشورمان تاکید کرد. وزیر تجارت کرهشمالی شرکت در نمایشگاههای مشترک، برگزاری مجدد اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و اعزام هیاتهای عالی رتبه تجاری را در حل مسائل اقتصادی میان دو کشور مهم ارزیابی کرد. کیونگ مان همچنین از امکانات کشورش در زمینه تولید آهن آلات، فولاد، مس، روی و سرب و امکان همکاری با ایران و سرمایهگذاری مشترک دو کشور در زمینههای کشاورزی و تکنولوژی خبر داد و توسعه روابط دوستانه، استراتژیک و بر اساس اعتماد متقابل میان دو کشور را خواستار شد.
کشور کره شمالی از نظر اقتصادی و فضای تجاری در میان ۳۰ کشور منطقه اقیانوس آرام جایگاه سیام را به خود اختصاص داده است. براساس گزارش موسسه «هریتیج» درجه آزادی تجاری این کشور صفر است و در بررسی مقایسهای میان ۱۵۷ کشور جهان نیز رتبه آخر به آن تعلق گرفته است. کرهشمالی حدود ۱۲میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و صادرات آن در سال ۲۰۰۶ به ۳/۱میلیارد دلار رسید. ضمن اینکه در همان سال ۳/۲میلیارد دلار کالا وارد کرده است.
ارسال نظر