مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی خبر داد:
آزادسازی احداث نانواییهای سنتی
گروه بازرگانی: مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از ابلاغیه دستورالعمل وزیر بازرگانی برای آزادسازی احداث نانوایی به شکل آزاد و اجازه تبدیل نانواییهای سنتی فعلی به نانوایی آزاد خبر داد. مجید پارسانیا، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: طبق دستورالعمل وزیر بازرگانی از این پس احداث نانوایی سنتی با در نظر گرفتن شرایط سختگیرانه بهداشتی و سایر موارد که پیش از این ممنوع بود، آزاد است. وی ادامه داد: برای اینگونه نانواییها سهمیه حداقل ۴۰۰کیلوگرم آرد با قیمت آزاد دیده شده است و متقاضیان باید دارای کارت خرید آرد از شبکه توزیع دولتی باشند.
پارسانیا درخصوص بهای نان ارائه شده توسط این نانواییها نیز گفت: بهای نان این نانواییها توسط اتحادیه نان تعیین خواهد شد که پیشبینی میشود ۱۰ تا ۱۵درصد بیشتر از قیمت فعلی خواهد بود. وی تاکید کرد: این تصمیم تنها برای افزایش رقابت در بین نانواییها اتخاذ شده است. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به وجود ۵۴هزار واحد نانوایی سنتی در کشور، تصریح کرد: تا پایان سالجاری دولت ۲۸میلیارد تومان برای بهسازی نانواییهای کشور در نظر گرفته است که تاکنون ۷هزار واحد نانوایی از این تسهیلات استفاده کردهاند.
وی از غنیسازی نان به عنوان دیگر برنامه دولت نام برد و گفت: کمیته بهبود کیفی نان و آرد اکنون در شرکت بازرگانی دولتی ایران فعال است تا کیفیت نان را کنترل کند. ۵میلیارد تومان نیز برای این امر اختصاص یافته است.
پارسانیا با تاکید براینکه دولت در خصوص نان به سمت بهبود کیفی نان سنتی و معرفی نان صنعتی است، افزود: باید تولید انبوه و با کیفیت را جایگزین تولید اندک و بیکیفیت کنیم.
به گفته پارسانیا، دولت ۱۰۰میلیارد تومان در قالب کمکهای فنی و مهندسی برای احداث نانواییهای صنعتی و ۱۰۰میلیارد تومان نیز برای بازخرید کارگران نانواییهای موجود اختصاص داده است.
پارسانیا ادامه داد: ۵۰۰میلیون یورو نیز جهت خرید ماشینآلات نان صنعتی اختصاص یافته است.
وی تعداد واحدهای تولید آرد کشور را ۳۲۴ واحد در کشور نام برد و گفت: در حال رتبهبندی این کارخانجات هستیم و واحدها باید خود را با آخرین استانداردهای تولید در دنیا تطابق دهند. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: در حال حاضر ۱۹درصد کارخانجات آرد در رتبه نخست تولید از لحاظ استاندارد و کیفیت مناسب، ۳۶درصد در رتبه دوم، ۳۳درصد رتبه سوم و ۱۲درصد در رتبه چهارم قرار دارند.
وی به خرید ۸میلیون و ۱۰۰هزار تن گندم از کشاورزان اشاره و عنوان کرد: تاکنون برای این میزان خرید ۱۸۰۰میلیارد تومان پرداخت شده است.
پارسانیا همچنین از تبدیل ایران از کشور واردکننده گندم به صادرکننده این محصول در سالجاری خبر داد و افزود: تاکنون مجوز صادرات حدود ۴۰۰هزار تن گندم از سوی این شرکت صادر شده است. وی ظرفیت ذخیرهسازی گندم کشور را ۵/۹میلیون تن بیان کرد و افزود: تنها ۵میلیون تن از این میزان استاندارد است ۵۰میلیون تن ظرفیت جدید نیز در کشور در حال احداث است.
پارسانیا گفت: در حال حاضر ۴۰ سرمایهگذار خارجی که در زمینه سیلوسازی فعالیت میکنند خواستار سرمایهگذاری در ایران هستند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران گفت: تمام خریدهای شرکت بازرگانی دولتی شامل برنج، شکر و روغن خام بر مبنای تکالیف بودجهای است.
وی در خصوص نرخ تعرفه شکر گفت: هرچند که قرار بود نرخ تعرفه شکر که به حداقل رسیده بود در موقع مقرر به حالت اولیه برگردد، اما عدم کاهش قیمت خرده فروشی آن موجب شد تا نرخ تعرفه در همان حداقل بماند.
وی تصریح کرد: طبق برنامه قرار بود که ۵۰۰هزار تن خرید خارجی صورت گیرد که در ۴۴۰هزار تن متوقف شد و در عین حال ۶۵۰هزار تن شکر در چند مرحله از تولیدکننده داخلی خریداری شد.
این مقام مسوول با انتقاد از این که شکر از معدود محصولاتی است که ضمن آنکه شبکه پخش منظمی را در خود جای نداده، از نشان خاصی نیز بهرهمند نیست، از دستاندرکاران تولید شکر خواست نسبت به نشانسازی و بستهبندی در این بخش اقدامهای مورد نیاز را انجام دهند.
پارسانیا با بیان این که تمام تولیدکنندگان شکر در مرحله نخست خواستار خرید شکر توسط دولت بودند، اما درحال حاضر خواستار خروج شکر خریداری شده هستند، افزود: درحال شناسایی انبارهای جدید با هزینه شرکت و انتقال آنها به این مکانها هستیم.
وی تصریح کرد: برخلاف علاقهمندی وزارت بازرگانی به توزیع شکر از طریق کالابرگهای اعلام شده، اما پیشبینی بودجهای برای عرضه شکر یارانهای از محل شکرهای خارجی یکی از دلایل عدم کاهش میزان شکر دولتی از کارخانهها است.
پارسانیا میزان خرید برنج توسط شرکت بازرگانی دولتی را طبق بودجه ۸۶، ۶۰۰هزار تن و خرید روغن را ۵۰۰هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان خریداری شده است.
ارسال نظر