وزیر اسبق بازرگانی گفت: جمع‌بندی که نظام جمهوری اسلامی‌پس از یک ربع قرن تجربه در اقتصادهای مختلف به آن دست یافت خود را در ابلاغیه اصل ۴۴ نشان داد که عملا از یک انقلاب اقتصادی حکایت دارد و چنین انقلابی، نیازمند یک اتاق بازرگانی انقلابی نیز هست. یحیی آل اسحاق در گفت‌و‌گو با «خبرگزاری فارس» اظهار داشت: پس از ۲۸ سال تجربه سلیقه‌های مختلف در اقتصاد دولتی‌، نیمه دولتی‌، بازار و... آن هم با هزینه فایده‌های بسیار، اکنون نظام به این نتیجه رسیده که از قالب اقتصاد و مالکیت عمدتا دولتی خارج و به واگذاری کار مردم به مردم بپردازد.

وی افزود: براساس ابلاغیه مذکور و مبتنی بر شرایط جدید که ناشی از یک انقلاب اقتصادی قریب‌الوقوع در حال شکل‌گیری است، هرگونه بستر‌سازی و جهت دهی اقتصادی و همچنین قبول مسئولیت در عرصه‌های اقتصادی از قبول یک بار عظیم و سنگین از مسوولیت در چنین شرایطی به خصوص در اتاق بازرگانی حکایت دارد.

وزیر اسبق بازرگانی یادآور شد: دوره تبدیل اقتصاد دولتی به مردمی، دوره‌ای ویژه و توام با تغییر و تحول است و جدا از اینکه برای تحقق عزم ملی و عمومی‌را می‌طلبد، کار اتاق را سخت و حساس و کلیدی‌تر می‌سازد.

وی افزود: کسانی که می‌خواهند به عنوان مدیران اتاق انتخاب شوند باید بدانند که در این مرحله باید با یک روحیه جامع نگر‌، درایت خاص، شناخت کافی، مسلط به کار و در نظر داشتن فرصت‌ها و تهدیدهای موجود و همچنین نگاهی آینده نگرانه قدم در میدانی بگذارند که هر گونه مسوولیت و ادای وظیفه در آن، یک وظیفه ملی محسوب می‌شود.

وزیر اسبق بازرگانی در خصوص چگونگی ترکیب و فضای حاکم بر اتاق بازرگانی گفت: ترکیب این دوره اتاق باید تلفیقی از پیشکسوتان مجرب در سیر تاریخی اینگونه تحولات و هم نیروی جوان با قدرت خلاقیت، نوآوری و ابداع باشد، تا با تحول انگیزی، موجبات تحقق انقلاب مذکور فراهم شود.

آل‌اسحاق اضافه کرد: در چنین شرایطی، کسانی که می‌خواهند اتاق را مدیریت کند، اگر در روابط بین‌الملل به خصوص در روابط تجاری ذهنیت منسجم استراتژیک نداشته باشند، قطعا نمی‌توانند تحولات را به سرانجام مطلوب برسانند.

وی افزود: اتاق باید یک استراتژی تجاری، دورنما و راهنمای تجاری برای صنعت و تجارت ترسیم کند.

وزیر اسبق بازرگانی خاطرنشان کرد: حضور در دوره آتی انتخابات اتاق بازرگانی نیاز به یک روحیه جمعی‌، هماهنگ، پرتلاش و عالمانه و معتقدانه دارد، امیدواریم که در این انتخابات چه افرادی که رای می‌دهند و چه کسانی که کاندیدا می‌شوند درک صحیحی از شرایط زمانی و مکانی خود داشته باشند.