جلوی نفوذ مدیران سیاسی را می‌گیریم

گروه بازرگانی- چهار عضو انجمن نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی روز گذشته به میان خبرنگاران رسانه‌های گروهی آمدند تا از یکسو بگویند «ما مظلوم واقع شده‌ایم!» و نیز اعلام کنند «جلوی نفوذ مدیران سیاسی را به اتاق بازرگانی خواهیم گرفت». احمد قاسمی، محمود کریمی نوری، مظفر علیخانی و محمدرضا کرباسی در حالی در این نشست حاضر شدند که غیبت دکتر شجاع‌الدین بازرگانی به عنوان رییس انجمن ‌نظارت نشانگر اختلافات درونی این انجمن بود.

نماینده وزیر بازرگانی در انجمن نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی پیش از این بارها اعلام کرده بود که با رد صلاحیت‌ها مخالف است و حتی سمتی تحت عنوان «نایب رییس» انجمن را مغایر با آیین‌نامه اتاق می‌داند.

حال آنکه در ماده ۲/۵ آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات‌های نمایندگان اتاق ایران و اتاق‌های شهرستان آمده است: «انجمن نظارت بر انتخابات در نخستین جلسه خود یک نفر رییس و یک نفر منشی را از بین خود با اکثریت نسبی آرا انتخاب خواهد کرد و رییس انجمن مسوولیت اداره جلسات و اجرای مصوبات انجمن نظارت را به عهده خواهد داشت».

با این حال احمد قاسمی، نایب رییس انجمن، گفته‌های بازرگانی را توهین به تک‌تک اعضای انجمن نظارت تلقی کرد و گفت: «در اولین جلسه انجمن که با حضور تمامی اعضا تشکیل شد، دکتر بازرگانی به سمت رییس و دکتر قاسمی به سمت نایب‌رییس انتخاب شدند که به تایید و امضای شخص دکتر بازرگانی نیز رسیده است، حال واژه‌هایی که ایشان در برخی مطبوعات به کار برده‌اند خلاف توافقات صورت گرفته در انجمن است چرا که ما قرارمان این بود که مسائل حاشیه‌ای انجمن به رسانه‌ها کشیده نشود.«او در خصوص بررسی احراز شرایط ۱۳۶نفر از داوطلبان عضویت در هیات‌نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: از این میان ۹۴ داوطلب در مرحله اول با اکثریت آرا تایید شدند و در مرحله دوم نیز ۱۵ نفر دیگر مورد تایید قرار گرفتند.

قاسمی ادامه داد: ۲۷ پرونده باقی‌مانده را چندین‌بار بررسی کردیم و با نهایت تساهل ولی در چارچوب آیین‌نامه ۱۲ نامزد دیگر حائز احراز شرایط شدند. نایب رییس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی تاکید کرد: از نظر ما داوطلبان باقی مانده به هیچ وجه براساس آیین‌نامه شرایط تایید را نداشتند.

اما آیین‌نامه‌ای که قاسمی بر آن تاکید دارد نکات مبهم و تاریکی در خود جای داده است که مخالفان بسیاری دارد. با این حال این عضو انجمن نظارت معتقد است که اگر آیین‌نامه حاضر به خاطر تعدادی محدود از داوطلبان که تایید نشده‌اند زیر پا گذاشته شود ظلم بسیار گرانی به دیگر داوطلبان وارد می‌شد.

اشاره او به نامزدهایی بود که به دلایل قصور در ارائه مدارک کاندیداتوری فرصت حضور در رقابت انتخاباتی را از دست داده‌اند. قاسمی همچنین ادعا کرد که افرادی در روزهای پایانی مهلت ثبت‌نام عضو هیات‌مدیره یک شرکت و به انجمن معرفی شده‌اند در حالی که در سوابق این اشخاص فعالیت اقتصادی مشاهده نمی‌شود.

نایب رییس انجمن نظارت بر انتخابات از اعلام اسامی ۱۵ داوطلب رد صلاحیت شده امتناع کرد و افزود: در آیین‌نامه هیچ گونه اشاره‌ای دال بر اعلام دلایل عدم احراز شرایط نشده و این افراد عمدتا به دلایل این که حائز ۳ سال فعالیت اقتصادی نبودند رد شده‌اند.

محمدرضا کرباسی دیگر عضو انجمن نظارت نیز گفت: به اعتقاد ما این ۱۵ نفر براساس قانون شرایط احراز صلاحیت را ندارند و هیچ راهکار قانونی دیگری که صلاحیت این افراد مجددا محرز شود وجود ندارد و چنانچه شورای عالی نظارت تصمیماتی دیگر بگیرد در واقع آیین‌نامه اتاق بازرگانی را زیر سوال برده است و حق و حقوق سایر داوطلبان ضایع خواهد شد. محمود کریمی نوری نیز در این نشست اظهار امیدواری کرد که انتخابات دوم اسفند بر اساس موازین قانونی به بهترین نحو انجام گیرد و افراد شایسته پای به پارلمان بخش خصوصی بگذارند.

عضو انجمن نظارت بر انتخابات، جنجال‌های پیرامون این انجمن و تنش‌های پیش آمده را طبیعی دانست و گفت: بخش خصوصی هنوز اقتدار لازم را به دست نیاورده و در راه کسب اقتدار قطعا با تنش‌های بسیاری مواجه خواهد شد. با این اوصاف امیدواریم با حمایت دولت و به ویژه وزارت بازرگانی به حداقل اقتدار بخش خصوصی نائل آییم و انتخاباتی آزاد و مردمی برگزار کنیم.» کریمی نوری تاکید کرد: «جلوی نفوذ مدیران سیاسی را که قصد دارند به هر طریقی در بدنه بخش خصوصی وارد شوند خواهیم گرفت.» او یادآور شد: «در بررسی پرونده‌های داوطلبان مشخص شد که اکثر افراد رد صلاحیت شده نه تنها ۳سال سابقه فعالیت اقتصادی ندارند بلکه در روزهای پایانی مهلت ثبت‌نام کارت عضویت دریافت کرده‌اند.»

وی خاطرنشان کرد: «۱۵نامزد رد شده مدارکشان با آیین‌نامه تطبیق ندارد.»