رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز معتقد است: ارائه سخاوتمندانه دانش و تئوری‌های بومی از سوی استادان و دانشگاهیان درباره ‌اقتصاد زیرزمینی ضمن واکاوی اقتصاد پنهان در پیشبرد اقتصاد سالم و قوام آن

موثر است. به گزارش روابط عمومی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سردار محمدرضا نقدی، در نشست هم‌اندیشی علمی و پژوهشی بررسی اقتصاد پنهان که در محل دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، افزود: تعامل دانشگاه‌ها و ستاد مبارزه با قاچاق راه دستیابی به اقتصاد پویا و ملی را هموار می‌سازد.

وی با بیان اینکه بدون پشتوانه دانشگاه‌ها نمی‌توان به غنای اقتصادی دست یافت، افزود: رمز توفیق و موفقیت در ارتباط متقابل دانشگاه‌ها و سازمان‌های تصمیم گیرنده است.

نقدی افزود: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دوره جدید فعالیت‌های خود با راه‌اندازی دفتر کل پژوهش در نظر دارد، با برپایی سلسله نشست‌های علمی و چالشی ضمن بهره‌گیری از توانایی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاهی به شناخت کامل زیر و بم اقتصاد پنهان کشور دست یابد.

وی افزود: در آن صورت است که می‌توان متناسب با ارزش‌های انقلابی و نیز شناخت واقعیت‌ها و مولفه‌های اقتصاد زیرزمینی به تدوین راه‌حل‌های مبارزه با اقتصاد پنهان پرداخت.

در این نشست همچنین، مدیر گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در سخنانی به بررسی ویژگی‌ها و شاخص‌های اقتصاد غیررسمی پرداخت و به نشانه‌های اقتصاد پنهان در عرصه‌های مبادلات بازاری و تولید و توزیع اشاره کرد.

حسین صادقی با اشاره به اینکه ۲۰درصد از مبادلات تجاری ایران مشمول اقتصاد غیررسمی است، گفت: این وضعیت در دیگر کشورها متناسب با وضعیت اقتصادی آنها و با اندکی تفاوت آماری وجود دارد.

سلسله نشست‌های هم‌اندیشی علمی و پژوهشی بررسی اقتصاد پنهان هر ماه یک بار و با مشارکت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پژوهشگاه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در این دانشگاه برگزار می‌شود.