فراسوشورای عالی نظارت تصویب کرد
اصلاحات پیشنهادی آییننامه جدید اتاقهای بازرگانی
اصلاحات پیشنهادی آییننامه قانون نحوه تشکیل و فعالیت هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی با تغییراتی به تصویب شورای عالی نظارت رسید. آیین نامه جدید تا یک هفته دیگر ابلاغ می شود و فعالیت انتخاباتی اتاقهای بازرگانی رسما آغاز می شود. دکتر شجاعالدین بازرگانی، معاون وزیر بازرگانی و عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران، در گفتوگو با «ایسنا» با اعلام این خبر افزود: در روند اصلاح این آییننامه، پیشنهادهای مطرح شده از سوی یک تیم کارشناسی حقوقی وزارت بازرگانی و نیز صاحبنظران بخش خصوصی در یک فضای منطقی، علمی و واقع بینانه بررسی شد.
وی با بیان اینکه اصلاحات پیشنهادی برخلاف پیشنهاد اولیه هیات رییسه اتاق ایران موارد بسیاری را در بر نمیگرفت، گفت: مراحل کارشناسی بررسی و تصویب موارد پیشنهادی در فضای تعامل و همفکری با هیات رییسه اتاق ایران تحقق یافت.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: کلیه مراحل تصویب تغییرات اصلاحات و آییننامه پیشنهادی بر سه محور استوار بود که مهمترین آن رعایت مواد و روح حاکم بر اتاقهای بازرگانی به عنوان مبنا و معیار اصلی بود، به این مفهوم که خدشهای به آن وارد نشود و تصمیمات جدید تعارضی با روح و مواد قانونی نداشته باشد.
بازرگانی، احترام به تصمیمات هیات نمایندگان اتاق ایران به عنوان منتخبان تشکلهای بخش خصوصی و اقتصادی و نیز رفع نواقص و ابهامات موجود در آییننامه قبلی با هدف کارآوری و بهینهسازی فرآیند مدیریت اتاقهای بازرگانی را از معیارهای مهمی دانست که در مراحل تصمیم گیری درباره اصلاحات پیشنهادی مدنظر قرار گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که در آییننامه تصویب شده چه تغییراتی اعمال شده است؟ گفت: شورای عالی نظارت به استناد ماده چهار قانون اتاقهای بازرگانی معتقد است و تاکید دارد که اتاقهای بازرگانی شهرستانها دارای شخصیت حقوقی بوده و در امور اداری و مالی مستقلاند، لذا تلاش بر این بود این ماده تحتالشعاع قرار نگرفته و تضعیف نشود. وی درباره اصلاحات بند ۱/۴ مربوط به بحث حسابرسی اتاقهای بازرگانی نیز گفت: در اصلاح این مصوبه ضمن اینکه استقلال اتاقها از نظر حقوقی و مالی رعایت شد، بررسی عملکرد تحلیلی گزارش مالی اتاقهای بازرگانی از جمله اختیارات هیات نمایندگان شمرده شد که ناظر به بند و- ماده ۹ است و طبق آن شورای عالی نظارت گزارش عملکرد سالانه اتاقهای بازرگانی را از هیات رییسه اتاق ایران اخذ میکند.
وی افزود: براساس این مصوبه اتاق ایران به عنوان راس هرم تشکلهای مدنی بخش خصوصی باید در فرآیند تصمیمات کلان و عملکرد کلی اتاقهای شهرستانها بدون دخالت و به دور از مخدوش شدن ماهیت حقوقی و مالی و استقلال آنان اعمال نظارت کند.
بازرگانی در پاسخ به این سوال که چه تغییراتی در زمینه شرایط کاندیداهای انتخابات هیات نمایندگان اتاقها و نیز رایدهندگان اعمال شده است؟ گفت: براساس اصلاح انجام شده در بند ۶/۵ آییننامه مربوط به انتخابات هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی شرط رایدهندگان، گذشت یکسال از تاریخ عضویت آنان تا زمان انتخابات قید شده بود که شرط یکسال به سهماه تقلیل یافت. وی تاکید کرد: این تغییر با هدف حفظ سلامت انتخابات و حضور گسترده فعالان اقتصادی بخشخصوصی در روند انتخابات بوده است.
معاون وزیر بازرگانی همچنین در مورد تغییرات مربوط به شرایط کاندیداهای اعضای هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی نیز بیان کرد: براساس اصلاح ماده ۷/۵ مربوط به شرایط کاندیداها، پیشنهاد قید سه سال سابقه عضویت مستمر و یا پنج سال سابقه غیرمستمر حذف و به این شکل که افرادی که دارای کارت عضویت بوده و حداقل سه سال سابقه فعالیت اقتصادی داشته باشند، میتوانند در انتخابات کاندید شوند، اصلاح شد و شاخصهایی نیز به آن اضافه گردید.
ارسال نظر