ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین کرد
جرائم ویژه برای حمایت از تولید داخلی
گروه بازرگانی - ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با صدور اطلاعیهای، جریمه قاچاق کالاهای مکشوفه در تمام نقاط مرزی و داخل کشور، مصوب قانون بودجه سال ۸۶ را اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است: به منظور حمایت از تولیدات داخلی و کمک به روانسازی تجارت قانونی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جرائم مربوط به قاچاق مکشوفه در تمام نقاط مرزی و داخل کشور اعلام میشود.
بر این اساس، در مورد کالاهای قاچاق ورودی جرائم زیر اعمال خواهد شد:
- کالاهای مورد نیاز و ضروری مصرف در صورت کشف، ضبط مال و جریمه معادل دو برابر قیمت کالا،
- کالاهای غیر ضروری در صورت کشف، ضبط مال و جریمه معادل پنج برابر قیمت کالا،
- کالاهای غیرمجاز و ممنوعه (مانند مشروبات الکلی و غیره) در صورت کشف، انهدام و ضبط مال و جریمه معادل ۱۰برابر قیمت کالا.
بر اساس این اطلاعیه، در سال ۸۶ جریمه کلیه مشروبات الکلی مکشوفه بر اساس هر لیتر حداقل معادل ۳۰۰هزار ریال و یا ۱۰برابر قیمت جهانی هر لیتر (مشروط بر این که از ۳۰۰هزار ریال کمتر نباشد) دریافت و به حساب خزانه واریز خواهد شد.
همچنین در پروندههای منجر به صدور حکم محکومیت در مورد قاچاق و فروش مشروبات الکلی علاوه بر جریمه ۱۰برابر قیمت بینالمللی، کلیه اماکن و وسایط نقلیه که برای تهیه، حمل و نگهداری، توزیع و فروش مشروبات الکلی و قاچاق از آن استفاده میشوند، مصادره و درآمد آن پس از فروش به خزانه واریز میشود.
در این اطلاعیه در مورد کالاهای قاچاق خروجی نیز جرائم زیر اعمال خواهد شد:
- کالاهای عمومی در صورت کشف، ضبط مال و جریمه معادل دو برابر قیمت کالا،
- کالاهای یارانهای و یا تولید شده از مواد اولیه یارانهای در صورت کشف، ضبط مال و جریمه معادل پنج برابر قیمت کالا،
- قیمت کالاهای یارانهای متناسب با قیمت در کشورهای منطقه و قیمت بینالمللی با پیشنهاد سازمانهای مربوطه دولتی و تصویب ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین خواهد شد.
در پایان این اطلاعیه تصریح شده است: کلیه کالاهای قاچاق که در داخل کشور نیز کشف میشود، مشمول مفاد قاچاق کالاهای ورودی اجزا (ورودی) و (خروجی) هستند.
از سوی دیگر، به گفته دبیر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این ستاد فعالیتهای فرهنگی و فرهنگ ساز را برای حمایت از مصرف کالاهای داخلی، در راس برنامههای خود قرار داده و برای نهادینه کردن آن در اقشار جامعه تلاش میکند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حمیدرضا محمدتقی زاده گفت: برای تحقق این هدف پیگیریهای وسیعی شکل گرفته است.
وی افزود: تعامل با آموزش و پرورش برای درج مفاهیم آموزشی در کتب درسی، تشکیل کمیسیون فرهنگی در ستاد با هدف سیاستگزاری کلی در امور فرهنگی و تبلیغات و اطلاعرسانی و تعیین خط مشی نهایی و تبیین سیاستهای کلان و فرایند تعامل با دستگاههای فرهنگی کشور از جمله این اقدامات است.
ارسال نظر