ایران و میانمار در پی همکاری بیشتر

گسترش همکاری‌های ایران و میانمار در دیدار یوکیاوتو، معاون وزیر خارجه اتحادیه میانمار با علی هشومندی منش، معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران بررسی شد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، در این دیدار معاون وزیر امور خارجه میانمار ضمن اعلام آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران اظهار داشت: مناسبات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و.... ایران و میانمار از سال ۱۳۵۰ شروع شده و با پیروزی انقلاب اسلامی توسعه پیدا کرده است.

وی افزود: توسعه اقتصادی میانمار از سال ۱۹۹۱ با تدوین چهار برنامه ۵ ساله شروع شد که آخرین برنامه ۵ ساله از سال گذشته (۲۰۰۶ میلادی) شروع و تا سال ۲۰۱۰ ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی شده است متوسط رشد اقتصادی میانمار در این مدت به ۱۲درصد برسد.

معاون وزیر امور خارجه میانمار ادامه داد: بیش از ۵۰درصد اقتصاد میانمار را کشاورزی، ۲/۱۵درصد صنعت و ۷/۳۴درصد را خدمات تشکیل می‌دهد.

وی افزود: در سال ۲۰۰۶-۲۰۰۵ حجم تجارت خارجی میانمار ۵/۵میلیارد دلار بوده که ۵/۳میلیارد دلار آن صادرات و ۲میلیارد دلار آن واردات است. سهم کشورهای آسیایی از این تجارت ۹/۸۹درصد اتحادیه اروپا ۱/۴درصد و کشورهای آمریکایی ۵/۱درصد بوده است.وی عمده کالاهای صادراتی میانمار را برنج، ماهی، ذرت، لوبیا، پوشاک و گاز اعلام کرد و گفت: عمده کالاهای وارداتی این کشور نیز شامل سیمان، پودر شیر (شیر خشک) روغن خوراکی، کودهای شیمیایی، کاغذ و شیر غلیظ شده است.

هوشمندی منش نیز طی سخنانی با اشاره به حجم مبادلات ایران و میانمار در سال ۲۰۰۶ میلادی گفت: حجم مبادلات دو کشور در سال ۲۰۰۶ حدود ۲/۲میلیون دلار بوده که این رقم ناچیز است و دلیل آن عدم شناخت بخش‌های خصوصی دو طرف از وضعیت و فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در دو کشور است.