گروه بازرگانی - رییس مجمع عالی واردات با اشاره به گسترش فعالیت‌های کادب در بازار از سوی برخی دلالان گفت: دلالان محرم بانک‌ها در دریافت تسهیلات شده‌اند، در حالی که تولیدکنندگان واقعی به منابع بانکی دسترسی ندارند.

محمدحسین برخوردار در گفت‌و‌گو با «مهر» با اشاره به گسترش فعالیت‌های کاذب، غیرمولد و دلال‌بنیان در بازار گفت: هم‌اکنون دلالان از فضای بازار سوءاستفاده می‌کنند و وارد عمل شده‌اند، ضمن اینکه دامنه حضور آنها از صف‌های دریافت ارز دولتی گرفته تا بازار میوه و تره‌بار هم کشیده شده است. رییس مجمع واردات افزود: چنین رویکردی به معنای تخریب تولید ملی و نه رونق بخشیدن به آن است و متاسفانه باید گفت که شعار حمایت از تولید به نتیجه واقعی خود نخواهد رسید؛ مگر آنکه برای این موضوع برنامه جامع، اساسی و اصولی تدوین شود.او اظهار کرد: با نگاهی به بخش‌های مختلف تولید و مصرف در بازار مشاهده می‌شود که بر اساس ضوابط تعیین شده از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، سود تولیدکنندگان، حدود ۱۷ درصد و برای واردکنندگان سود ۱۵ درصدی بدون لحاظ هزینه‌هایی نظیر هزینه‌های تبلیغات، هزینه‌های اداری، ضایعات و تسریع ارز منظور شده است.

به گفته برخوردار، نظارتی بر قیمتی که از سوی دلال‌ها ارائه می‌شود، وجود ندارد. البته بدون شک، فعالیت اقتصادی این افراد خارج از قوانین در نظر گرفته شده و حداکثر کردن سود تنها هدف پیش روی این افراد است.

او افزود: تجربه دهه‌های اخیر گواه بر این است که ورود دلالان به شبکه تولید و توزیع، نتیجه‌ای جز اخلال در نظم بازار به دنبال نداشته است؛ زیرا آنچه که موجب قوام و آرامش و تعادل بازار است، حرکت روان چرخه‌های تولید و عرضه کالا است و دلالان با اخلال در یکی از این فرآیندها، کل چرخه را با اخلال مواجه می‌سازند و به سودهای بادآورده و یک شبه دست پیدا می‌کنند و همین سود انباشته شده، چرخ دلالی آنها را قوی‌تر و پرتوان‌تر از روز اول به حرکت وا می‌دارد.

رییس مجمع عالی واردات گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد ردپای بسیاری از نامتوازنی‌ها و گرانی‌ها، معطوف به نقش دلالان در بازار می‌شود؛ همان دلالانی که از حفره‌های نظام بانکی بهره جسته‌اند و به دلیل در اختیار داشتن نقدینگی و بدون هیچ گونه هزینه و استهلاکی به صورت قارچ گونه رشد کرده‌اند و باعث تشدید گرانی و افزایش سطح قیمت‌ها و تورم در جامعه می‌شوند.