فراسو - تازهترین پیشبینی فائو
افزایش دو میلیون تنی تولید گندم ایران
به گزارش «ایسنا»، فائو و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در تازهترین گزارش خود با عنوان دورنمای محصولات کشاورزی ۲۰۲۱-۲۰۱۲ اعلام کردند که میانگین تولید گندم ایران در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ برابر با ۱۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تن بوده است و انتظار میرود این میزان در سال ۲۰۲۱ به ۱۵ میلیون و ۳۳۰ هزار تن افزایش پیدا کند.
گروه بازرگانی- سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) پیشبینی کرد که تولید گندم ایران تا سال ۲۰۲۱ دو میلیون تن افزایش پیدا کند.
به گزارش «ایسنا»، فائو و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در تازهترین گزارش خود با عنوان دورنمای محصولات کشاورزی ۲۰۲۱-۲۰۱۲ اعلام کردند که میانگین تولید گندم ایران در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ برابر با ۱۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تن بوده است و انتظار میرود این میزان در سال ۲۰۲۱ به ۱۵ میلیون و ۳۳۰ هزار تن افزایش پیدا کند. این دو نهاد رشد تولید گندم ایران در فاصله سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ را منفی ۵۵/۰ درصد عنوان و اعلام کردند که این رشد در فاصله سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ به ۲۷/۱ درصد خواهد رسید.
در این گزارش میزان واردات گندم ایران در سه سال گذشته به طور میانگین دو میلیون و ۳۳ هزار تن برآورد و پیشبینی شده است که این میزان در سال ۲۰۲۱ به دو میلیون و ۴۱۸ هزار تن افزایش پیدا کند. در همین حال صادرات گندم ایران که در سه سال گذشته به طور میانگین ۵۶۷ هزار تن بوده است در سال ۲۰۲۱ به ۱۳۳ هزار تن کاهش خواهد یافت.
در میان کشورهای منطقه آسیا ـ اقیانوسیه ایران از نظر میزان تولید گندم پس از کشورهای چین، هند، پاکستان و ترکیه در مکان پنجم قرار دارد.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در بخش دیگری از گزارش خود به مصرف گندم در کشورهای جهان پرداخته و عنوان میکند که مصرف گندم ایران در فاصله ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ برابر با ۱۵ میلیون و ۴۳۳ هزار تن بوده که این میزان در سال ۲۰۲۱ به ۱۷ میلیون و ۵۶۸ هزار تن افزایش مییابد.
در این گزارش میزان تولید گندم جهان در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ به طور میانگین ۶۷۶ میلیون و ۷۵۹ هزار تن برآورد و پیشبینی شده است که این میزان در سال ۲۰۲۱ به ۷۶۰ میلیون و ۹۲۶ هزار تن افزایش پیدا کند.
انصراف ایران از واردات گندم پاکستانی
از سوی دیگر، پایگاه اینترنتی «پاکستان آبزرور» به نقل از منابع موثق گزارش داد که ایران سرانجام از خرید یک میلیون تن گندم از پاکستان به دلیل مشکل کیفیت آن انصراف داد.
ایران به مقامات پاکستانی اعلام کرده بود، تنها گندمی را خریداری خواهد کرد که سیاهک نداشته باشد، اما گندم پاکستان حاوی سه درصد سیاهک است که برای ایران قابل قبول نیست.
به گفته یکی از مقامات وزارت پژوهش و امنیت غذای ملی پاکستان، ایران هنوز رسما به مقامات پاکستانی اعلام نکرده است که یک میلیون تن گندم تحت قرارداد تهاتری را از این کشور وارد نخواهد کرد.
نهایی شدن قرارداد تهاتر تجاری ایران و پاکستان به دلیل بی علاقگی مقامات ایرانی برای واردات گندم از پاکستان، با تاخیر روبهرو بوده است. تمایل شرکت پاکستانی «PASSCO» برای فروش گندم به قیمت بالاتر از بازار بینالمللی به ایران نیز از دیگر موانع توافق نهایی بوده است. پیش از این نیز خبرگزاری «رویترز» به نقل از بازرگانان بینالمللی گزارش داده بود که مذاکرات ایران با هند برای تامین گندم مورد نیازش به بن بست رسیده است، زیرا گندم هند مشکل بیماری سیاهک دارد و ایران به دلیل کیفیت گندم هند، مایل به خرید آن نیست.
مواد غذایی تحت تحریمهای غربی علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران قرار نمیگیرد، اما مبادلات مالی در ماههای اخیر به دلیل تحریمهای مالی دشوار شده است. هند که دومین مشتری بزرگ نفت خام ایران است، امیدوار بود که تهران را نسبت به کیفیت گندم، مطمئن و فروش گندم را برای کمک به تسویه بخشی از هزینه ۱۰ میلیارد دلاری سالانه واردات نفت از طریق یک مکانیسم تهاتری که از روپیه استفاده میکند، نهایی کند.
ارسال نظر