نگاهی به انتخابات اتاقهای بازرگانی
بخش خصوصی نماد اقتصاد ملی
در دنیای امروز با توجه به سرعت توسعه در تمامی ابعاد و پیچیده شدن موضوعات، خصوصا اقتصادی، فرآیندهای تغییرسازی نیازمند مشارکت فعال جمعی است.
محمود اسلامیان *
در دنیای امروز با توجه به سرعت توسعه در تمامی ابعاد و پیچیده شدن موضوعات، خصوصا اقتصادی، فرآیندهای تغییرسازی نیازمند مشارکت فعال جمعی است. اتاق بازرگانی و صنایع و معادن به عنوان قدیمیترین تشکل اقتصادی در جهان و کشور تلقی میگردد. پارلمان بخش خصوصی در سه دهه گذشته با فروپاشی تعاملات کمونیستی، نقش فعال تری در روابط اقتصادی در سطح بینالمللی به عهده گرفته است.
عبور کشور با اجرای اصل۴۴ از نظامات اقتصادی دولتی، زمینه را برای کارآمد تر شدن تشکل مذکور در کشور فراهم نموده است.
هر چند گاهی ایراداتی به شبه دولتی بودن اجرای اصل ۴۴ میشود، ولی به نظر نگارنده شکسته شدن تابوی اقتصاد دولتی پس از چند دهه، اقدام مبارکی است، زیرا اصلاح مسیر مذکور بسیار ساده تر از تغییر روند گذشته است. در هر صورت دولت یا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از اقتصاد خارج خواهد شد.
اداره اقتصاد کشور در فضای رقابتی سنگین اقتصاد جهانی مستلزم همفکری و هماندیشی و همدلی کارآفرینان دلسوز میهن اسلامی است. کسانی که با روحیهای امیدوار، خستگی ناپذیر و صبور، بتوانند در قالب یک تشکل ریشه دار و به صورت سازمان یافته و عالمانه اطلاعات لازم را به دولتمردان، مجلس و همه مسوولان ارائه دهند؛ امکان دستیابی کشور به اهداف ذکر شده در سند
چشم انداز فراهم میشود.
هدف مشترک همه مسوولان و کارآفرینان، عزت میهن اسلامی است. آنگاه که هدف یکسان باشد، امکان تفاهم و یکدلی فراهم میشود. در آستانـه انتخابات دوره هفتم اتاق بازرگانی توجه به این نکات ضروری است:
۱. در اکثر موضوعات اقتصادی نخبگان فرهیختهای در جای جای کشور وجود دارند. حضور چنین اندیشمندانی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن میتواند به وزن و اعتبار آن بیفزاید.
انتخابات اتاق، انتخابات کیفی است. حضور صاحبان اندیشه که عمر خویش را در خدمت و کسب تجربه صرف نمودهاند، باعث اعتلای اتاقهای سراسر کشور میشود.
۲. بخشخصوصی کشور باید سمبل همدلی و تحقق خدمت به کشور باشد. اگر امروز اقتصاد جامعه مورد هدف است، پس کارآفرینان در سنگر مقدم قرار دارند. کارآفرینی که ایجاد اشتغال مینماید، عاشق خدمت به همنوع است. دلی به بزرگی دریا دارد. این مساله بایستی در اتاقهای کشور نمود و تجلی پیدا کند.
۳. تردیدی وجود ندارد که مشکلاتی در تولید کشور وجود دارد، اما آنان که زندگی خود را صرف خدمت به خلق خدا نمودهاند و با ایجاد اشتغال باعث آرامش دهها و صدها و هزاران خانواده گردیدهاند، حق مایوس شدن ندارند. حضور حداکثری اعضای اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن در انتخابات باعث قدرت بخشیدن به وزن و اعتبار آن میشود.
۴. گاهی بعضی شعارها کلیشهای میشود. برای مثال تاکید بیش از حد بر استقلال اتاقها از دولت و ایجاد استنباط منفی از آن در طرف مقابل علت عقلی ندارد. مشکلی وجود ندارد که اتاقها بایستی حافظ مصالح کارآفرینان و اقتصاد کشور باشند، لیکن مفهوم توسعه تقابل عقلانی نیست، هنر تعامل حداکثری با دولتها در جهت ارتقای سطح اقتصاد کشور است. اصولا در یک جامعه سیستمهای متعددی عمل میکنند که همه آنها در تعامل با یکدیگر قرار دارند. همه عناصر سیستم در یک پیوستگی معنادار با هم عمل مینمایند. دولتها هم نیاز به یک سازمان وابسته ندارند. اتاقها بایستی باتوان علمی و قدرت فکری خود دولت را تحت تاثیر قرار دهند و این تعامل با درک متقابل و بر مبنای مصالح ملی فراهم میشود.
امید است در این شرایط واقعا حساس، اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشور با حضور حداکثری و انتخاب نخبگان و فرهیختگان باعث اعتلا و ارتقای اعتبار اتاقهای کشور گردند.
* رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان
ارسال نظر