سه سناریوی سازمان تعزیرات برای کنترل بازار
گروه بازرگانی- رییس سازمان تعزیرات حکومتی کشور با بیان اینکه این سازمان سه سناریو برای کنترل بازار حین اجرای هدفمندسازی یارانهها پیشبینی کرده است، گفت: این اطمینان را به مردم میدهم که با هماهنگیها و برنامهریزی صورت گرفته جای هیچگونه نگرانی و دغدغه در بازار وجود ندارد. علی مژدهی پور در گفتوگو با «ایرنا» افزود: با توجه به ذخیره سازی انبوه برای ۲۲ قلم کالاهای اساسی مردم که حدود ۶۰ درصد نیاز آنان را تامین میکند و همچنین دیگر کالاها، این اطمینان را به مردم مومن و بزرگ ایران اسلامی میدهیم که با قاطعیت هر چه تمامتر کنترل بازار را در سطوح مختلف به دست گرفتهایم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰هزار بازرس و مامور هم اکنون بازار کشور را کنترل میکنند و به طور قطع در آینده شمار آنان بیشتر خواهد شد، افزود: تا حدود زیادی قانون هدفمندی یارانه برای مردم تبدیل به یک باور شده و به طور نسبی همه مردم، اصناف، بازاریان و جامعه آن را پذیرفتهاند.
مژدهیپور گفت: هماهنگیها و همکاریهای خوبی میان دستگاههای متولی و دستاندرکاران اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها و کنترل بازار در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه سازمان تعزیرات حکومتی در جریان آخرین اطلاعات و اخبار مربوط به بازار در سراسر کشور به طور هفتگی و حتی روزانه قرار دارد، افزود: با توجه به تدابیر و برنامهریزیهایی که صورت گرفته این سازمان به عنوان بازوی نظارتی سایر دستگاههای متولی و اجرایی بازار را به طور دقیق رصد خواهد کرد.
این مقام مسوول گفت: رویکرد و سیاست سازمان تعزیرات حکومتی، نظام و دولت خدمتگزار نه بدین معنا است که بخواهد با راهاندازی جنجال و خشونت و سر و صدا کنترل بازار را در دست گیرد و نه هم آنچنان بیتفاوت خواهد بود که بازار را رها شده نگه دارد تا هر کس هر کاری که میخواهد انجام دهد.
به گفته مژدهیپور دولت و سازمان تعزیرات حکومتی جهت کنترل و نظارت بر بازار سناریویی را برای خود پیشبینی کرده و براساس آن جلو خواهد رفت. مژدهی پور ابراز داشت: در سناریوی اول اصل را بر اعتماد گذاشته ایم و اینکه خود بازاریان و اصناف بازار را تمشیت کنند.در وهله دوم یک اصل بینابین و متعادل یعنی خوشبینانه و بدبینانه را در جهت کنترل بازار انجام خواهیم داد و در سناریوی سوم اصل بدبینانه خواهد بود که به طور یقین با اعتمادی که به اصناف داریم با کمترین مشکل مواجه خواهیم شد.
۸/۹۹ هزار پرونده تخلف صنفی تشکیل شد
ازسوی دیگر مدیرکل دفتر بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان میگوید: در پایان هشتمین هفته طرح ویژه بازرسی که با آغاز عملیاتی شدن قانون هدفمندسازی یارانهها همراه شده است، بازرسان سازمانهای بازرگانی استانهای سراسر کشور موفق شدند یک میلیون و ۱۹۴ هزار و ۴۰۴ مورد بازرسی از واحدهای صنفی انجام دهند که حاصل آن تشکیل ۹۹ هزار و ۸۴۷ فقره پرونده بوده است.
به گفته قاسمی، ارزش پروندههای تشکیل شده ۸۱۷ میلیارد و ۹۱۲ میلیون و ۳۵۵هزار و ۴۴۲ ریال تخمین زده میشود که در نهایت، ۹۵ هزار و ۵۲۱ فقره از این پروندهها برای رسیدگی و صدور رای به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
مدیرکل دفتر بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: در هفته هشتم، با افزایش تعداد بازرسیها در خصوص انواع میوه، این گروه کالایی که عمدتا سیب، موز، پرتقال و نارنگی را شامل میشود با ۱۱۰ هزار و ۷۰۱ مورد بازرسی در رتبه اول قرارگرفت.قاسمی با بیان اینکه در مجموع بازرسیهای انجام گرفته، مواد لبنی با ۱۱۰ هزار و ۳۸۶ مورد در رتبه دوم گروههای کالایی مورد بازرسی قرار گرفت، اظهار داشت: در مدت زمان ذکر شده، غلات و حبوبات از جمله نان، برنج، ماکارونی، عدس، لوبیا، نخود و لپه با ۱۰۸ هزار و ۹۶۴ مورد بازرسی و مواد پروتئینی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ با ۱۰۸ هزار و ۱۰۱ مورد بازرسی، رتبههای سوم و چهارم بالاترین میزان بازرسیهای انجام گرفته را به خود اختصاص دادند.
وی ادامه داد: مجموعه خدمات عمومی نیز در مدت زمان پشتسر گذاشته شده از اجرای این طرح مورد توجه بازرسان سازمانهای بازرگانی قرار داشت و در مجموع ۱۰۷ هزار و ۱۳۸ مورد بازرسی در این بخش انجام گرفت که با این تعداد بازرسی رتبه پنجم بیشترین میزان بازرسیها به این گونه خدمات اختصاص یافت.مدیرکل دفتر بازرسی و امور قاچاق سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از گروه قند و شکر با ۹۸ هزار و ۸۰۲ مورد بازرسی به عنوان ششمین گروه کالایی با بیشترین تعداد بازرسی نام برد و افزود: سیبزمینی، پیاز، گوجه فرنگی و رب گوجهفرنگی که مجموعا یک گروه از دوازده گروه هدف را تشکیل میدهند، با توجه به ۸۸ هزار و ۸۲۹ مورد بازرسی انجام شده رتبه هفتم را کسب کردند.
وی گفت: رتبه هشتم به گروه پودرهای شوینده اعم از دستی و ماشینی اختصاص یافت که ۶۸ هزار و ۴۰۲ مورد بازرسی در رتبهای بالاتر از گروه مصالح ساختمانی شامل شمش، تیرآهن، ورق، میلگرد و سیمان با ۶۱ هزار و ۳۶۵ مورد بازرسی قرار گرفت.
قاسمی با اشاره به اینکه چای و خرما با ۵۴ هزار و ۵۰۶ مورد بازرسی رتبه دهم را به خود اختصاص دادند، افزود: یازدهمین گروه کالایی از نظر تعداد بازرسیهای انجام گرفته گروه کاغذ شامل کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه و لاستیک خودرو اعم از سواری، باری و اتوبوس است که از مجموع بازرسیهای انجام گرفته، ۴۶ هزار و ۲۰۲ مورد را به خود اختصاص دادند.
وی توضیح داد: آخرین گروه نهادههای دامی شامل جو، ذرت، کنجاله، کود و سموم است که ۲۵ هزار و ۳۸۴ مورد بازرسی در این زمینه انجام شده است.
ارسال نظر