گروه بازرگانی - وزارت جهاد کشاورزی فهرست جدیدترین تغییرات در تعرفه و شرایط واردات محصولات کشاورزی را اعلام کرد. این فهرست در شرایطی تنظیم شده و انتشار یافته که وزارت جهاد کشاورزی از ممنوعیت واردات برخی اقلام به سمت آزادسازی واردات آنها حرکت کرده است. وزارت جهاد کشاورزی با تجدید نظر در فهرست بیش از 450 قلم کالای ممنوعه که در پی نامه وزیر بازرگانی اعلام شده بود در نهایت، تعرفه و شرایط ورود برخی کالاهای حساس را تغییر داده است.

مسعود موحدی، قائم‌مقام وزارت بازرگانی با اشاره به ارسال نامه جدید صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی به وزیر بازرگانی اعلام کرد که این وزارتخانه با بررسی شرایط بازار و اطلاعاتی که از سوی وزارت بازرگانی به عنوان متولی بازار به دست آورده است، ممنوعیت یا آزادی واردات را تعیین می‌کند و هم‌اکنون نیز با توجه به شرایط بازار برخی ممنوعیت‌ها لغو شده است.
وی افزود: واردات گوشت از گذشته با تایید وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شد، البته این مجوزها قبلا فنی بود که پس از یک دوره سختگیری در ارایه مجوزها، هم اکنون مجدد شرایط فنی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
خبرگزاری «مهر» جدول مربوط به برخی تغییرات در تعرفه و شرایط واردات برخی محصولات کشاورزی که معاون اول رییس‌جمهوری اخیرا آن را برای اجرا به دستگاه‌های ذی‌ربط همچون وزارت بازرگانی و وزارت جهادکشاورزی ابلاغ کرده است، به شرح ذیل منتشر کرد:

عباس حاجیان، مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری، کارآفرینی و توسعه تجارت وزارت جهادکشاورزی نیز می‌گوید: تغییرات تعرفه‌ای که در واردات برخی محصولات کشاورزی صورت گرفته، فقط برای فصل برداشت اعمال می‌شود. حاجیان افزود: فقط 8 قلم محصول کشاورزی با مجوز وزارت جهادکشاورزی وارد کشور می‌شود و صدور مجوز واردات دیگر محصولات برعهده سازمان توسعه تجارت ایران است.
مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری، کارآفرینی و توسعه تجارت وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای ۲۴ قلم کالای کشاورزی شرایط ورودی جدید تعریف شده و در زمان‌های خاص با تعرفه بالاتری وارد کشور می‌شود.
به گفته حاجیان، در هیچ‌کدام از نامه‌های وزارت جهاد کشاورزی به ممنوعیت واردات اشاره نشده است، واردات کالاها طبق روال انجام می‌گیرد و غیر از چند قلم کالاها که حساسیتش از نظر بازار بالا است، بقیه کالاها براساس قانون و طبق کتاب واردات و صادرات ثبت سفارش می‌شود.
وی در پاسخ به اینکه معاون سازمان توسعه تجارت اعلام کرده تعیین تعرفه‌ها به عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست، گفت: تعرفه‌ها را وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌کند، زیرا این یک قانون است، قانون افزایش بهره‌وری به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و توسط رییس‌جمهور ابلاغ شده است و وزارت جهاد کشاورزی در تعیین تعرفه‌ها اختیارات تام دارد.
تعرفه های صرفا پیشنهادی
بابک افقهی، معاون وزیر بازرگانی و رییس سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» تغییرات جدید تعرفه ای وزارت جهاد کشاورزی را در حد پیشنهاد اعلام و تصویب تعرفه‌های جدید توسط این وزارتخانه را تکذیب کرد. این مقام مسوول با استناد به قانون اظهار داشت: دولت از طریق کمیسیون ماده یک اقدام به بررسی و تغییرات تعرفه‌ای می‌کند.
افقهی در ادامه تاکید کرد: قانون برای مدیریت واردات محصولات کشاورزی به جز تعرفه‌ها در مورد سایر ابزارها به وزارت جهاد کشاورزی اختیار تام داده و صرفا در مورد تعرفه این وزارتخانه می‌تواند تنها پیشنهاد دهنده باشد و تصمیم نهایی بر عهده دولت است.