مرغ ۱۰درصد گران شد
گامهای گرانی در بازار مرغ و تخم مرغ
گروه بازرگانی- نزدیکی به ماه رمضان، عید نوروز، بازگشایی مدارس، روزهای پایان سال و هر رویدادی که در تقویم نمایانگر شادی و تکاپو در کشور است بازار را نیز به جنب و جوش میاندازد. در بازار سنتی ما، با افزایش تقاضا بهای کالای مصرفی مورد نیاز خانوارها یکی پس از دیگری از هم سبقت میگیرند، بازاری که کاری به افزایش ۶ درصدی حقوق کارمندان دولت که قشر قابل توجهی از مردم را تشکیل میدهند ندارد ! تورمیکه زمانی نرخ گوشت گاو و گوسفند را به دلایلی تکان داد، حال از نان و شیر که بگذریم، اکنون در بازار مرغ دیده میشود. نرخ این کالای پرمصرف در سبد خانوار را به دلیل نزدیکی به ماه رمضان طی یک ماه اخیر از ۲ هزار و ۲۰۰ تومان به بیش از ۳ هزار تومان رسانده و تخم مرغ را نیز هدف قرار داده است، هر چند معاون وزیر بازرگانی در گفتوگویی که اواخر خرداد ماه سال جاری با «دنیای اقتصاد» داشت، نوید افزایش نرخ مرغ را داده بود، که محقق شد! در حالی که نرخ مرغ از سوی بانک مرکزی در هفته منتهی به ۱۱ تیر ماه سال جاری هر کیلو ۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام شده بود، این رقم در مقایسه با هفتههای گذشته رشد ۲/۱۰ درصدی داشته است. هرچند مشاهدات حاکی از آن است که در واحدهای صنفی هر کیلو مرغ با قیمتی بین ۳ هزار و ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه میشود.
نرخ غیر منطقی مرغ
در همین خصوص محمدعلی ضیغمی سرپرست معاونت توسعه داخلی وزارت بازرگانی و رییس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در واکنش افزایش ۲/۱۰ درصدی قیمت مرغ طی هفتههای گذشته به موج گفت: این افزایش نرخ برای گوشت مرغ کاملا غیرمنطقی است.
وی با اشاره به افت قیمت مرغ در ماه گذشته اذعان داشت: در شرایط فعلی و با افزایش تقاضا قیمت مرغ گران شده است.سرپرست معاونت توسعه داخلی وزارت بازرگانی خاطر نشان کرد: طی روزهای آینده و با توجه به افزایش عرضه قیمت مرغ کاهش خواهد یافت.
بازار متعادل مرغ
این در حالی است که عباس قبادی، رییس سازمان بازرگانی استان تهران که در زمان افزایش نرخ گوشت گوسفند هر گونه افزایش بهای این کالا را تکذیب کرده بود، نرخ گوشت مرغ در بازار را متعادل اعلام کرد و گفت: هماکنون گوشت مرغ مورد نیاز مردم در سطح استان به اندازه کافی موجود است و بهطور میانگین هرکیلو ۳ هزار و ۱۰۰ تومان به فروش میرسد. وی قیمت هر کیلو گوشت مرغ در میادین میوهوتره بار را ۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: فروش مرغ به قیمت بیش از حداکثر هر کیلوگرم ۳ هزار و ۱۰۰ تومان تخلف بوده و فرد خاطی گرانفروش محسوب میشود. رییس سازمان بازرگانی استان تهران در عین حال مصرف روزانه مرغ مردم تهران را ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن اعلام کرد.
وی همچنین با استناد به آخرین گزارش بانک مرکزی گفت: براین اساس هر کیلوگرم مرغ در سطح تهران ۳ هزار و ۳۰ تومان بهفروش رسیده است.
قبادی معتقد است: تغییرات قیمتی گوشت مرغ طی دو روز گذشته در سطح شهر تهران به دلیل تعطیلات چند روز گذشته و در پی آن توقف فعالیت کشتارگاهها است که این وضعیت سبب شده روی میزان موجودی مرغ در دو روز گذشته تاثیر اندکی بگذارد.
کسی به فریادمان نرسید
همچنین محمد یوسفی، رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتى ایران با اعتراض به اینکه تا ۲۰ روز پیش فریاد میزدیم مرغداران در هر کیلو فروش مرغ ۵۰۰ تومان ضرر میبینند، هیچ کس به فریادشان نرسید و یکی یکی از گردونه خارج شدند، چرا آن زمان کسی به داد مرغداران نرسید و حال که قیمت مرغ منطقی شده به سراغمان آمدهاید، گفت: الان مرغ قیمتش عادی و طبیعی است و از ۵ ماه پیش باید قیمت هر کیلو گوشت مرغ ۳ هزار تومان میشد.وی با بیان اینکه نرخ ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی هر کیلو گوشت مرغ را اتحادیه تایید نمیکند، در خصوص دلیل افزایش نرخ این کالا اظهار داشت : با توجه به نزدیکی به ماه رمضان و افزایش تقاضا، توازن بین عرضه و تقاضا ایجاد شده و نرخ مرغ افزایش یافته است.
یوسفی تاکید کرد: روزهایی که نرخ مرغ پایین بود، مرغداران ضرر میکردند و الان نرخ مرغ عادی است و باید همین قدر باشد.
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتى ایران از انجام مذاکراتی به منظور ثبات نرخ گوشت مرغ در بازار خبر داد و گفت: در صورت توافق با وزارت بازرگانی نرخ گوشت مرغ با نوسانی حدود ۴ درصد تقریبا یکنواخت خواهد شد و دیگر شاهد نوسانات شدید اینچنینی در بازار نخواهیم بود.
وی در خصوص راهکارهای اتحادیه مرغداران به وزارت بازرگانی در خصوص ثبات نرخ گوشت مرغ در بازار بیان کرد: شرح راهکارهای اتحادیه به وزارت بازرگانی بسیار مفصل است؛ اما مهمترین راهکار سپردن تنظیم بازار این محصول به تشکلها است که البته من فکر نمیکنم دولت چنین کاری کند، اما میتواند بازار را با مشارکت اتحادیهها اداره کند.
سوداگران در بازار تخممرغ
این در حالی است که خبرگزاری مهر طی انتشار خبری از امتناع فروش تخم مرغ از سوی تولیدکنندگان به دولت خبر داد و نوشت؛ بهرغم اینکه دولت در روزهای گذشته با مصوبهای حاضر به خرید تخممرغ تولید داخل به میزان ۳۰۰ تومان بالاتر از رقم فعلی بازار شده است، اما برخی تولیدکنندگان حاضر به فروش محصول خود به مباشران دولت نیستند.
این گزارش میافزاید؛ اگرچه دولت در روزهای گذشته با مصوبهای اعلام آمادگی کرده است که هر کیلوگرم تخم مرغ تولید داخل را به قیمت ۱۰۵۰ تومان خریداری کند، اما تولیدکنندگان که هماکنون با بازاری ۷۵۰ تومانی برای هر کیلوگرم از محصول تولیدی خود مواجه هستند، حاضر به فروش تخم مرغ به دولت نمیشوند.
گزارشها از بازار، حکایت از قیمت ۷۵۰ تومان برای هر کیلوگرم تخم مرغ دارد و این قیمت ضرر و زیان تولیدکنندگان را به دنبال داشته است، اما بهرغم این ضرر و زیان، تولیدکنندگان داخلی حاضر نیستند که محصول تولیدی خود را با ۳۰۰ تومان بالاتر از سطح بازار، در اختیار دولت قرار دهند.
این امر گمانهزنیهایی را سبب میشود که متاسفانه حکایت از برنامهریزی سوداگران برای کاهش عرضه تخم مرغ و بالابردن قیمت در ماههای آتی که مصادف با ماه مبارک رمضان است، دارد.
ارسال نظر