گروه بازرگانی - رییس شورای اصناف کشور گفت: با توجه به نامه‌ای که معاون اول رییس جمهور به مجلس نوشته‌، امیدواریم که در سال ۸۹ شاهد اصلاح و تصویب قانون نظام صنفی باشیم. قاسم نوده فراهانی از «ساماندهی اصناف» به عنوان مهم‌ترین برنامه سال ۸۹ نام برد و گفت: در راستای ساماندهی صنوف و شناسایی واحدهای صنفی بدون پروانه، در صدد هستیم تا واحدهای صنفی را به سمت قرار دادن تابلوی نرخ و پروانه کسب خود در معرض دید مردم سوق بدهیم.

وی از احتمال تصویب قانون نظام صنفی به عنوان یکی از اتفاقات مهم حوزه اصناف در سال ۸۹ یاد کرد و افزود: با توجه به نامه‌ای که معاون اول رییس جمهور به مجلس نوشته‌، امیدواریم که در سال ۸۹ شاهد اصلاح و تصویب قانون نظام صنفی باشیم.

نوده فراهانی در ادامه، مقوله آموزش را از جمله رویکردهای شورای اصناف در سال‌جاری ذکر کرد و گفت: طبق قانون نظام صنفی، آموزش برعهده مجامع امور صنفی است و در این زمینه شورای اصناف کشور در حال برنامه‌ریزی است تا برنامه‌های آموزشی را به مجامع واگذار کند. امسال آموزش صنوف را در دستور کار قرار خواهیم داد و مجامع امور صنفی هم در مراکز استان‌های خود برنامه‌های آموزشی را اجرا خواهند کرد. وی ادامه داد: یک فرد صنفی باید قانون مالیات‌ها، قانون تجارت، قانون کار و قانون نظام صنفی را به خوبی بداند تا بتواند در مواقع ضروری از حقوق خود دفاع کند. رییس شورای اصناف کشور در عین حال حضور وزیر بازرگانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسات و نشست‌های شورای اصناف و برگزاری انتخابات کمیسیون هیات عالی نظارت در شورای اصناف کشور در سال گذشته را به فال نیک گرفت و آن را نمونه‌ای از عملکرد موثر شورای اصناف دانست. از سوی دیگر، براساس دستور وزیر بازرگانی، تا پایان اردیبهشت ماه امور بازرسی و نظارت بر بازار به طور کامل به اتحادیه‌ها و مجامع صنفی واگذار خواهد شد.

حسن رادمرد، رییس مرکز امور اصناف با اعلام این مطلب ضمن بیان اینکه تاکنون ۱۵ متقاضی راه‌اندازی ایجاد شبکه بازاریابی مدارک خود را به وزارت بازرگانی ارائه کرده‌اند، گفت: بررسی درخواست‌ها و صدور مجوز بر مبنای آیین‌نامه از برنامه‌های امسال به شمار می‌آید.

رییس مرکز امور اصناف و بازرگانان با بیان اینکه اکنون ۹ شبکه زنجیره‌ای خرده‌فروشی در کشور فعال است، گفت: از سال گذشته تاکنون تعداد زیادی تقاضا برای تاسیس این نوع فروشگاه‌ها ارائه شده است.

وی از دست‌اندرکاران فروشگاه بزرگ «پروما» در مشهد به عنوان یکی از متقاضیان راه‌اندازی یک هزار شعبه در کشور خبر داد و گفت: بسیج نیز ۳۰۰ فروشگاه برای پیوستن به دایره شبکه زنجیره‌ای خرده‌فروشی در کشور معرفی کرده است. رادمرد همچنین از درخواست راه‌اندازی چند فروشگاه بزرگ با سرمایه مشترک ایرانی و خارجی خبر داد و گفت: پس از بررسی‌های لازم تصمیم درباره درخواست‌ها نهایی می‌شود.

رادمرد ادامه داد: ساماندهی واحدهای نظام صنفی که قانون به آنها اشاره‌ای نکرده مثل پمپ بنزین، شرکت‌های هواپیمایی و دفاتر مخابراتی و پست از عمده‌ترین برنامه‌های سال‌جاری است. وی با اشاره به اینکه واحدهای فعال در مناطق آزاد باید مانند سایر واحدهای تحت پوشش نظام صنفی در دیگر نقاط کشور باشند، افزود: این واحدها در گذشته به حال خود رها شده بودند و باید فعالیت آنها نظام‌مند شود.

رادمرد گفت: هم‌اکنون آیین‌نامه ساماندهی واحدهای فعال در مناطق آزاد با مشارکت دبیرخانه مناطق آزاد و براساس بافت فعالیتی منطقه (بافت قیمتی آزاد و غیر آزاد) در حال تدوین است. این مقام مسوول در وزارت بازرگانی یادآور شد: پیگیری ساماندهی امور ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی با هدف ممانعت از واردات کالای غیرکیفی از جمله برنامه‌های مرکز امور اصناف در ماه‌های پیش رو خواهد بود.