مفتح‌: با نگاه روستایی نمی‌توانیم کشور70 میلیونی را اداره کنیم

معاون وزیر بازرگانی از صفر شدن تعرفه واردات میوه از ۱۵ بهمن ماه جاری خبر داد و گفت: هم اکنون برخی نگاه‌ها به اقتصاد، از نوع نگاه روستایی است؛ به این معنا که اقتصاد کشور همانند روستایی فرض شده و می‌خواهیم قوانین آن را به کل کشور تعمیم دهیم. به همین دلیل از کاهش تعرفه‌ها برای واردات میوه به بهانه اینکه میوه روی دست تولیدکنندگان داخلی مانده است، انتقاد می‌کنیم. محمد مهدی مفتح در گفت و گو با «مهر» درباره اقتصاد روستایی و مولفه‌های آن توضیح داد: دیدگاه اقتصاد روستایی این است که باید تمام میوه‌های تولید شده در کشور را در جایی ذخیره‌سازی کرد تا در زمان پیک، تامین نیاز از محل میوه داخلی صورت گیرد، حتی اگر بخشی از این میوه ضایع شد و هزینه در برداشت، اشکالی ندارد.

وی تصریح کرد: این تنها یکی از مولفه‌های اقتصاد روستایی است. این نوع اقتصاد مولفه‌های دیگری در نظام توزیع، جابه‌جایی کالا، انتقال یا عدم انتقال مالکیت کالا دارد، بنابراین با اقتصاد روستایی می‌خواهیم کشور ۷۰ میلیونی را اداره کنیم.

به گفته مفتح، اداره کشور با این تفکر اقتصادی، چنین مباحثی را پیش می‌آورد که برخی‌ به دولت انتقاد می‌کنند زمانی که میوه روی دست تولیدکننده مانده، چرا دولت تعرفه میوه را به صفر می‌رساند. از سوی دیگر، نگران واردات میوه در شب عید هستیم. وی اظهار داشت: در مقابل این تفکر، نگاه به اقتصاد ملی می‌گوید که در پیک برداشت، باید تعرفه را بالا برد و در پیک مصرف باید تعرفه را پایین آورد؛ چرا که کره زمین دو نیمکره با دو فصل کاملا متضاد دارد، زمانی که در ایران تابستان است، در نیمکره دیگر زمستان است، بنابراین باید از این مزیت بهره گرفت.