فراسو
اجلاس اتاقهای حاشیه خزر برگزار شد
گروه بازرگانی - رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: بحران مالی جهان نشان داد باید در سطوح منطقهای تدابیری برای جلوگیری از آسیبرسانی امواج ناخواسته بیاندیشیم. محمد نهاوندیان در یازدهمین اجلاس شورای بینالمللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی و صنعت کشورهای منطقه خزر (ICBC) با بیان این مطلب، کاهش هزینه حملونقل و ایجاد پروژههای بزرگ مشترک را که توجیه اقتصادی دارند مورد تاکید قرار داد.
وی همچنین با اشاره به وجود اتحادیه تجاری اوراسیا، اکو و سازمان کشورهای مستقل مشترک المنافع، جای یک سازمان قوی اقتصادی را برای کشورهای ساحلی دریای خزر خالی دانست و گفت: باید تدابیری اندیشید تا در حد پرتوانتری از اشتراکات منطقهای استفاده شود.
نهاوندیان تاسیس چنین نهادی را نیازمند همت دولتی و اقدام بازرگانان و فعالان اقتصادی عنوان کرد و گفت: باید دولتهای منطقهای را هم تشویق به سامان دادن چنین اقدامی در سطح دولتی کرد تا ضمن اصلاح سیاستهای کلان، در سطح خرد نیز موانع بنگاهها از سر راه آنها برداشته شود.
به گفته دکتر نهاوندیان کشورهای منطقه دریای خزر با نرخ رشد ۱۱درصدی و کاهش تورم از سال ۲۰۰۲ میلادی به بعد مواجه هستند که این نشاندهنده اصلاح سیاستها است، اما در راه تقویت همکاریها موانعی وجود دارد که باید برداشته شود.
هادی تیزهوش تابان، رییس اتاق بازرگانی گیلان نیز تصریح کرد: ایجاد تغییر در الگوی تجارت کشورهای خزر که امری ضروری است، مستلزم شناخت امکانات، توانمندیها و نارساییهای موجود در این کشورها است.
مدیرعامل و رییس هیاتمدیره سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی انزلی هم در سخنانی انرژی ارزان، منابع معدنی متنوع، نیروی انسانی متخصص و بازار مصرف را چهار فاکتور اساسی در فعالیتهای اقتصادی و تولیدی برشمرد.
فیروزآبادی، دهه آینده را دهه رشد اقتصادی در کشورهای خزر و ایران عنوان کرد و گفت: سیاستگذاریهای کلان کشور از جمله سند چشم انداز ۲۰ ساله، سیاستهای اصل ۴۴ و قانون برنامه پنجم اهداف کامل اقتصادی را برای توسعه اقتصادی کشور و همکاریهای منطقهای فراهم میکند.
یازدهمین اجلاس شورای بینالمللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی و صنعت کشورهای منطقه خزر روز پنجشنبه به کار خود پایان داد.
ارسال نظر