نمایشگاه فرش دستباف ایران در لس آنجلس
گروه بازرگانی - بخش خصوصی ایران نخستین نمایشگاه فرش دستباف را در لسآنجلس آمریکا برگزار میکند. رییس اتحادیه تولید و صادرکنندگان فرش دستباف با اعلام این خبر که در نوع خود طی سی سال گذشته بیسابقه است، گفت: تداوم رکود کنونی اقتصاد جهان، همچنان بر بازار فرش دستباف دنیا به ویژه در اروپا سایه انداخته است. از آنجا که نمیتوان امید چندانی به بهبود بازار فرش در این قاره داشت، برای برون رفت از این وضعیت باید برای بازاریابی گستردهتر فرش دستباف در آمریکا برنامهریزی کرد. هریسچیان با تاکید بر اینکه وضعیت تجارت فرش دستباف در اروپا بدتر از آن است که انتظار تغییر داشت، تصریح کرد، شرایط بازار آمریکا بهتر از اروپا است.
به گفته وی با پایان تعطیلات تابستانی، گمان میرود که بازار فرش در داخل شرایط بهتری بیابد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران سپس درباره اظهارنظرهای اعلام شده درخصوص افزایش یکدرصدی صادرات فرش دستباف در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: با افزایش یکدرصد نمیتوان پیشبینی خاصی درباره بازار فرش دستباف داشت. بنا به تحلیل وی، بالا رفتن رقم ارزیابی در گمرک با هدف کمک به صادرکننده برای بهرهمند شدن از جوایز صادراتی، تاحدی آمار صادرات کشور را افزایش داده است. صادرکنندگان عمده فرش چندسالی است که از هر کرانه تیر دعا کردهاند روان، تا شاید از این میان یکی کارگر شود و دوباره به بازارهایی که یکی یکی از دست دادهاند، برگردند. وزیر بازرگانی دولت نهم علت این پس روی را در «سیستم فشاری» میدید و خواهان «سیستم کششی» بود، اما واقعیت این است که بحران جهانی و رویگردانی غربیها ارز کالاهای لوکس مزید بر علت شد تا رقبای چینی و پاکستانی دست به کار شوند و ضربههای کاری خود را بر این صنعت - هنر ایرانی وارد کنند. آنها بخش عمدهای از بازار اروپا را با قیمت شکنیهای پی در پی خود از چنگ تاجران سنتی فرش ایرانی به در آوردند.
رییس مرکز ملی فرش سال گذشته از شناسنامه دار شدن فرش ایرانی خبر داد تا شاید با هویتبخشی به فرش دستباف ایرانی از کپی کردن آن جلوگیری کرد. با این حال برخی کارشناسان و تاجران فرش کماکان بر این باور بودند که باید رویکرد به بازارهای سنتی متحول شود. به نظر میرسد نمایشگاه فرش لسآنجلس، پاسخ به این خواسته است. از سوی دیگر ارزش مبادلات تجاری ایران و آمریکا به موازات کاهش مبادلات ایران با کشورهای اروپایی، افزایش یافته و به فراتر از ۶۰۰میلیون دلار در سال گذشته رسیده است که در این میان عمده کالاهای صادراتی ایران به این کشور شامل محصولات سنتی مانند پسته و فرش است. بنابراین بخش خصوصی ایران به راهی رفته که دولت در چهار سال گذشته پیش پای آن گذاشته است.
ارسال نظر