نمایش جواهرآلات به سبک هندی

گروه بازرگانی- هند را از روزگاران قدیم با تجارت طلا و جواهرات می‌شناسند چنانکه در شعر و ادب فارسی هم به کرات بر این ویژگی هند و هندیان تاکید شده است چنانکه از قدیم‌الایام طلا به هند بردن مصداق زیره به کرمان بردن بوده است. در این سرزمین هفتاد دو ملت هر سال بزرگ‌ترین نمایشگاه طلا و جواهرات و سنگ‌های قیمتی برگزار می‌شود.

امسال بیست و ششمین دوره این نمایشگاه از ششم آگوست در بمبئی برگزار شد و به مدت یک هفته ادامه یافت. ۷۰۴ غرفه‌دار در کنار ۱۷۵۰ تاجر و هیات تجاری از سراسر دنیا به این نمایشگاه که مساحت آن ۴۲‌هزار متر برآورد شده است، رفته‌اند ( این اعداد را قیاس کنید با تاجران ورودی به نمایشگاه‌های بین‌المللی چند‌هزار متری خودمان تا روشن شود که تفاوت از کجاست تا به کجا!) در سال ۱۹۸۵ نخستین دوره این نمایشگاه فقط با حضور ۳۴ شرکت برگزار شده بود.

نکته این جا است که خبرگزاری‌ها از حضور پر رنگ غرفه ‌داران و تاجران اماراتی در این نمایشگاه خبر داده‌اند که نشانگر فرصت‌طلبی و فرصت‌سازی کم‌نظیر آنها است. تاجران ترکیه‌ای، ژاپنی، کره‌ای، مصری، انگلیسی، آمریکایی، تایلندی، بلژیکی و ایتالیایی نیز با تمام قدرت در این نمایشگاه حاضر شده‌اند.

صادرات طلا و جواهر ۲۴/۱۱‌درصد از کل صادرات ۱۸۰‌میلیارد دلاری هند را دربر می‌گیرد، صنعت و تجارت مرتبط با طلا و جواهرات زمینه اشتغال میلیون‌ها هندی را فراهم کرده است.

در حاشیه نمایشگاه امسال چند چهره سینمای بالیوود از جمله آشواریا رای که غرق زیورآلات بودند به هنرنمایی پرداختند که در واقع به نوعی جلوه‌گری هنر در کنار طلا بود.