نمایهادامه واکنش بخش خصوصی به واگذاری ناگهانی نمایشگاه بینالمللی تهران
نهاوندیان: ما هم خبر نداشتیم
گروه بازرگانی- پسلرزههای واگذاری سایت نمایشگاه بینالمللی تهران همچنان ادامه دارد؛ چنان که معترضان به آن از هر طرف لب به انتقاد گشودهاند. بر اساس گزارشسازمان خصوصیسازی ۹۵درصد از سهام این شرکت بابت رد دیون بهسازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح واگذار شده و پنجدرصد مابقی آن نیز به عنوان سهام ترجیحی به کارکنان این شرکت اختصاص خواهد یافت. پیش از این، سازمان خصوصیسازی در خرداد ماه امسال اعلام کرده بود که شرکت نمایشگاهها که جزو زیرمجموعه وزارت بازرگانی است در فهرست واگذاری در پاییز قرار دارد و ۱۰۰درصد آن از طریق مزایده واگذار خواهد شد.
رییس اتاق بازرگانی ایران دیروز به اعلام آمادگی اتاق بازرگانی از سه سال قبل برای به عهده گرفتن مسوولیت نمایشگاهها اشاره کرد و گفت: در آن زمان رسما هم این مطلب به مراجع ذیربط دولتی منعکس شد و وزارت بازرگانی هم موافقت اصولی خود را با آن اعلام کرد. به گفته محمد نهاوندیان، تصمیم به این واگذاری به عنوان رد دیون، نه در هیات واگذاری بلکه در دولت گرفته شد و به دنبال آن هم بحثهایی در مراجع مختلف صورت گرفته است و هنوز این مذاکرات ادامه دارد.
نهاوندیان اضافه کرد: به نظر میرسد شایستهتر باشد، مساله نمایشگاهها که یک ابزار بسیار مهم در معرفی امکانات تولیدی و صادراتی کشور است، در مرحله انتقال به نهادهای مدنی مربوطه واگذار شود.
وی در ادامه در مورد نحوه اعتراض بخش خصوصی به این موضوع بیان کرد: مکاتباتی با سازمان خصوصیسازی صورت گرفته و از طریق وزارت بازرگانی و امور اقتصادی و دارایی موضوع در حال دنبال شدن است.
نهاوندیان میگوید: زمانی که من مسوولیت اتاق تهران را بر عهده داشتم، این آمادگی به وزارت بازرگانی اعلام شده بود سپس رسما اتاق ایران و اتاق تعاون آمادگی خود را برای در اختیار گرفتن شرکت نمایشگاهها اعلام کردند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قبل از واگذاری این سهام بهسازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، این موضوع به بخش خصوصی اعلام شده بود، گفت: مذاکرات صورت گرفته بود؛ ولی در جریان این تصمیمگیری به هیچ وجه نبودیم. نهاوندیان با تاکید بر این موضوع که هرگونه واگذاری باید با حفظ موجودیت نمایشگاه باشد به پیگیری حقوقی این رخداد هم اشاره میکند اما میگوید: اجازه بدهید به این موضوع بعدا بپردازیم.
ابراهیم جمیلی، عضو هیات رییسه اتاق ایران نیز معتقد است: اگر میخواهیم کارها انجام شود، باید دنبال کننده کار را مدنظر قرار دهیم، وقتی طبق قانون اجرای نمایشگاههای بینالمللی جزو وظایف دو اتاق بازرگانی و تعاون است، بهتر بود نمایشگاههای بینالمللی نیز به این دو بخش واگذار میشد. جمیلی در ادامه با اظهار امیدواری از بررسی مجدد این موضوع عنوان کرد: هر دو اتاق بازرگانی و تعاون نسبت به این قضیه معترض هستند و طی نامهای به مسوولان مربوطه این اعتراض رسیده؛ ولی هنوز پاسخی دریافت نشده است. وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال تغیر کاربری نمایشگاههای بینالمللی با این واگذاری وجود دارد، بیان کرد: تغییر کاربری نمایشگاههای بینالمللی نیاز به کمیسیون ماده ۵ دارد و بدون اینکه نمایشگاه بینالمللی دیگری در کشور ساخته شود، تغییر کاربری منطقی نیست.
ارسال نظر