عضو هیات‌مدیره شورای اصناف کشور گفت: بحث تعیین مالیات از سوی اتحادیه‌ها را به فال نیک می‌گیریم. عبدا... افشاری صالح در گفت‎وگو با (ایسنا)، در خصوص چگونگی انجام این طرح توضیح داد: سال گذشته ‌سازمان امور مالیاتی، سه الگو پیشنهاد کرد که مورد قبول مجامع و اتحادیه‎ها نبود، به همین دلیل در فروردین‎ ماه سال جاری شورای اصناف و مسوولان مجامع کشور نسبت به این موضوع مباحثی را عنوان و پی‌گیری کردند که در نتیجه آن توافق‌نامه‌ای در اردیبهشت ماه از سوی شورای اصناف کشور و‌سازمان امور مالیاتی صورت گرفت و ‌سازمان امور مالیاتی از خرداد ماه در پی اجرای آن بوده است.

وی همچنین با اشاره به تعلیق یک ساله مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در همین راستا ‌سازمان امور مالیاتی به مشخص کردن واحدهایی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده‎اند، پرداخت و در اولین قدم بحث آموزش واحدهای صنفی که مشمول این طرح می‌شوند را انجام داده است تا پس از آموزش‎های لازم بتوانند بدون هیچ مشکلی نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند. رییس مجمع امور صنفی تولیدی و خدمات فنی مشهد در ادامه گفت: بیشترین واحدهایی که در این خصوص مشمول این نوع مالیات شده‌اند، مودیان بند «الف» و «ج» هستند.

عضو هیات‌مدیره شورای اصناف کشور گفت: مالیات بر ارزش افزوده، اصطلاح اشتباهی است چون برای اصناف ارزش افزوده‎ای ایجاد نمی‎کند که بخواهند ۳‌درصد برای آن بپردازد، بنابراین عنوان آن باید «افزوده بر ارزش» باشد. به گفته افشاری صالح، در این راستا بیشترین مشکلات مربوط به صنوفی است که بحران اقتصادی را تجربه می‌کنند، نظیر صنف آهن‌فروشان که با ساختمان‌سازی سر و کار دارند که بحران فعالیت‎ آنها را تحت شعاع قرار داده است. یکی دیگر از مشکلات ناشی از رکود حاکم بر بازار است، ولی چون از امسال خود اتحادیه‌ها تعیین درآمد می‎کنند، این مشکلات در تعیین مالیات لحاظ می‌شود.

افشاری خاطرنشان کرد: آرزو داریم امسال‌سازمان امور مالیاتی فارغ از هر نتیجه که از اخذ مالیات عایدش می‌شود، این گام را به عنوان گامی‌اولیه تلقی کند و قبل از اینکه سال به پایان برسد، آسیب‌شناسی این طرح صورت گیرد که برای سال بعد درخصوص اخذ مالیات عادلانه که حق خود دولت هم هست با توجه به شرایط بازار و رکود حاکم بر کل کشورها مالیات، هر چه سریع‌تر و راحت‌تر پرداخت شود.