گروه بازرگانی- مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیروز بار دیگر با خبرنگاران به گفت‌و‌گو نشست و از چند طرح جدید خبر داد. طاهری به بدترین اتفاقی که در سال ۲۰۰۹ در بخش دریایی رخ داد، اشاره کرد و افزود: عملیات کانتینری تا پایان سال میلادی ۲۰۰۹ بیش از ۱۰‌درصد افت خواهد کرد. کاهش کرایه حمل کشتی‌ها و زیان‌دهی شرکت‌های کشتیرانی حمل بار از دیگر موضوعاتی است که طاهری درباره آن گفت: به طور متوسط در مسیرهای آسیا و اروپا ۴۰‌درصد کاهش داشتیم که این روند می‌تواند شرکت‌های حمل بار را با مشکلات فراوانی مواجه سازد.

وی سپس به انعقاد یادداشت تفاهم خواهرخواندگی با بنادر کشورهایی نظیر اسلونی، ساحل عاج، هند، روسیه و قزاقستان اشاره کرد و گفت: تاکنون با ۳۴ کشور دنیا موافقت‌نامه کشتیرانی تجاری دریایی امضا کرده یا در مرحله اخذ مجوز و مبادله اسناد هستیم.

طاهری در خصوص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور توضیح داد: طرح‌های مهم سرمایه‌گذاری در بنادر به‌رغم وقوع بحران جهانی و تحریم‌ها روند رو به رشدی دارد؛ به طوری که در ۳ ماهه ابتدای سال‌جاری از میان ۴۵ مورد درخواست انجام سرمایه‌گذاری با ۲۴ مورد سرمایه‌گذاری موافقت شده است.

وی با بیان اینکه حجم قراردادهای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور در ۳ ماهه ابتدای سال جاری ۳۶۵‌میلیارد تومان بوده، اظهار کرد: در سال گذشته سرمایه‌گذاری یک‌هزار ‌میلیارد تومانی در بنادر کشور توسط بخش خصوصی صورت گرفت. معاون وزیر راه وترابری در پاسخ به سوالی در خصوص نهایی‌سازی فاز سوم بندر شهید رجایی و قرارداد سازمان بنادر و دریانوردی با شرکت کشتیرانی در خصوص فاز سوم این بندر اظهار داشت: کل سرمایه‌گذاری‌های فاز سوم این بندر توسط سازمان کشتیرانی انجام خواهد شد.

وی در خصوص طرح توسعه بندر چابهار اظهار داشت: کار توسعه بندر چابهار متوقف نشده است؛ اما بر اساس قرارداد مطابق برنامه پیش نمی‌رود که عمدتا به دلیل منابع مالی است که قرار بود از طریق فاینانس تامین شود؛ اما با تاکید وزیر راه اختصاص ۲۰۰میلیون دلار اعتبار از طریق این وزارتخانه قطعی شده است و امیدواریم با تزریق این بودجه تاخیر پروژه طرح توسعه بندر چابهار تا حدودی جبران شود.