مجمع عمو‌می ‌اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی روز یکشنبه هفته گذشته برگزار شد. اعضای اتحادیه ضمن رای قاطع به عملکرد هیات مدیره و صورت‌های مالی سال گذشته، اعضای جدید هیات مدیره خود را نیز از میان ۱۵ نامزد انتخاب کردند. منتخبان هیات رییسه به ترتیب آرای ماخوذه از این قرارند: دکتر سید حمید حسینی، مهندس عباس علی اسلامی، مهندس مقاره ای،‌ دکتر فرزان گلچین، دکتر فرهاد فزونی، مهندس محسن فخاری، مهندس حسین نیری.

همچنین روزنامه «دنیای اقتصاد» به عنوان روزنامه رسمی‌ این اتحادیه انتخاب شد. واردکنندگان رتبه‌بندی شوند

رییس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی ‌‌می‌گوید: ‌در صورت رتبه‌بندی واردکنندگان،‌ علاوه بر سامان‌یابی نظام واردات،‌ از مسائلی چون کم‌اظهاری برای پرداخت حقوق ورودی و ارزش‌گذاری گمرکی جلوگیری خواهد شد.

به گفته سیدحمید حسینی، ‌‌برخی شرکت‌های واردکننده به علت اینکه دفاتر مخصوص ثبت واردات ندارند و از آن طرف نیز قرار نیست مالیاتی پرداخت کنند، هرگونه که منافع‌شان اجازه دهد کالا وارد کرده و به قیمت دلخواه به فروش می‌رسانند. در حالی که یک شرکت واردکننده با سابقه فعالیت بالا ‌به دلیل آنکه باید مالیات به دولت پرداخت کند، نه تنها حاضر به کم‌اظهاری نیست، بلکه از فروش کالا به قیمت بالاتر در بازار نیز خودداری می‌کند.

حسینی تصریح کرد: ‌به طور طبیعی به هر میزان درآمد یک واردکننده افزایش یابد، باید مالیات بیشتری پرداخت کند.

حسینی می‌گوید:‌ به دلیل تخصصی بودن حوزه تجارت، ‌باید برای صدور کارت بازرگانی محدودیت‌هایی قائل شد و اجازه ورود همه افراد را به این حوزه نداد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد:‌ ضابطه‌مند نبودن نحوه صدور کارت بازرگانی، موجب شده تا ‌عده‌ای از کارت‌های صادره توسط صاحبان آنها سوءاستفاده کنند.

وی تاکید کرد: ‌افرادی سودجو در استان‌های غربی و شرقی کشور، ‌کارت‌های بازرگانی مردم مرزنشین را از آنها گرفته و پس از استفاده در نهایت مبلغی پول به صاحب کارت می‌دهند.

حسینی گفت: این افراد پس از آنکه به آنها اعلام می‌شود برای استفاده از کارت خود باید مالیات پرداخت کنند، ‌تازه متوجه می‌شوند که مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند و با توجه به اینکه واردکنندگان متواری شده‌اند، به طور طبیعی صاحب کارت باید مالیات تعیین شده به دولت را بپردازد.