واردات مبلمان، ۵ برابر صادرات آن
دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری گفت: در حال حاضر این صنعت وضعیت خوبی از نظر بازار ندارد و دچار رکود شده است. رامین سمیعزاده در پاسخ به این سوال که دلیل عمده مشکلات موجود در صنعت مبلمانسازی چیست، گفت: وجود تعرفه بالا از مهمترین مشکلات این صنعت است که در چند سال اخیر بسیار جدی شد. رامین سمیعزاده در گفتوگو با «ایلنا» همچنین در مورد اعطای تسهیلات بانکی به صنعتگران این عرصه توضیح داد: روند فعلی به نفع صنعت مبلمان نیست و شرکتهای بسیاری با بحران مالی روبهرو شدهاند که البته بانکها تسهیلات ارائه نمیدهند و این بحران را جدیتر میکنند. وی تنها راه تغییر در مسیر توسعه را تغییر پارادایم و پذیرش جایگاه و نقش بخش خصوصی و تشکلها دانست و گفت: اگر جایگاه تشکلها درست باشد، دولت آن را باور میکند.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری کشوردر ادامه با اشاره به صادرات در این صنعت گفت: واردات مبلمان بیش از ۵ برابر صادرات آن است. وی ارزش کل صادرات مبلمان و دکوراسیون طی سال گذشته را ۲۵میلیون دلار عنوان کرد و گفت: با توجه به پتانسیل بالای کشور در امر مبلمان و دکوراسیون، این مقدار برای کشور ما بسیار ناچیز است. سمیعزاده ضمن انتقاد از تعرفههای واردات مواداولیه خاطرنشان کرد: در دنیایی که با رقابت جدی در امر تولید مواجه هستیم، تعرفههای بالای واردات مواد اولیه باعث شده است، کشور ما در عرصه رقابت با دیگر کشورها عقب باشد. سمیعزاده نقص بزرگ طراحی در مبلمان را طراحیهای ناهمگون با تولید دانست و گفت: به علت فاصله بین صنعت و دانشگاه بسیاری از فعالان طراحی به سمت طراحیهایی کشیده شدهاند که در عمل نمیتوان آنها را به تولید رساند و هماهنگ با عرصه تولید نیستند. از سوی دیگر رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان و فروشندگان مبلمان از کاهش ۳۰درصدی واردات مبلمان در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: میزان صادرات مبلمان کماکان روند کندی دارد.
علی انصاری با بیان اینکه طبیعی است که تولید کارگاهی مبل، مشتری امروز را راضی نمیکند، افزود: پس باید به سمت نوآوری و استفاده از دانش و تکنولوژی روز رفت. برای صادرات هم باید به ارتقای کیفیت پرداخت که با توجه به تولیدات سنتی و کارگاهی در کشور و استفاده نکردن از دانش و تکنولوژی روز، میزان صادرات کماکان روند کندی دارد و ارقام قابل توجهی را نشان نمیدهد.
انصاری در مورد واردات مبلمان به کشور نیز اظهار کرد: باید اذعان کنم در سالهای گذشته تولیدکنندگان مبلمانهای خارجی از امکانات روز، تولید انبوه، استفاده از طرحهای جدید، تنوع در رنگ و محصول و از همه مهمتر از مزیت عرضه با قیمت مناسب برخوردار بودهاند. با توجه به این موارد، واردات مبلمان کشور ما، رشد چشمگیری در سالهای ۸۶ و ۸۷ داشته، اما به مرور زمان با توجه به نمایان شدن عدم کیفیت محصولات چینی و فاقد استحکام بودن آنها، اقبال به محصولات وارداتی کمتر شده و با توجه به رکود جهانی و نیز اشباع بازارهای داخلی، واردات مبلمان نسبت به سال گذشته حدود ۳۰درصد کاهش داشته است.
وی این کاهش واردات را به نفع تولیدکننده داخلی دانست و افزود: باید از این فرصت به شکل مطلوب در جهت ارتقای تولیدات داخلی استفاده کرد.
ارسال نظر