ایسنا - «عسل» محصولی که ایران با تولید بیش از ۵۰ هزار تن در رتبه یازدهم تولید آن در جهان قرار دارد، شیرینی‌اش به کام کشورهای دیگر همچون ترکیه رفته و زنبورداران ایرانی را در سال تولید ملی از وجود مشکلات و نبود حمایت‌های تولیدی گله‌مند کرده است. ایسنا - «عسل» محصولی که ایران با تولید بیش از ۵۰ هزار تن در رتبه یازدهم تولید آن در جهان قرار دارد، شیرینی‌اش به کام کشورهای دیگر همچون ترکیه رفته و زنبورداران ایرانی را در سال تولید ملی از وجود مشکلات و نبود حمایت‌های تولیدی گله‌مند کرده است.

امسال حدود ۵۰ هزار تن عسل از حدود پنج میلیون و ۳۳۰ هزار کلونی زنبور عسل تولید شده که نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۰ درصدی مواجه بوده که علت این افزایش تولید، به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و پرداخت وام‌های زودبازده است.

اما سال تولید ملی برای زنبورداران هم بی حاشیه نگذشت و آنها با مشکلاتی از قبیل گرد و غبار، نخریدن عسل درجه یک از سوی کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی، نبود یارانه کوچ و مشکلات ناشی از صادرات فله‌ای عسل و ... دست و پنجه نرم کردند. یکی از دلایلی که باعث شد شیرینی عسل مرغوب ایرانی به کام ترکیه برود، بسته‌بندی ضعیف و صادرات فله‌ای این محصول بود؛ چراکه ۴۰ درصد صادرات این محصول به ترکیه صورت گرفت و در آنجا با بسته‌بندی جدید و به نام این کشور به بازارهای اروپایی صادر شد.