نهاوندیان در دومین مجمع تجاری جنبش عدمتعهد در کوبا عنوان کرد:
قیمت بالای نفت به نفع ما نیست
در این مجمع بر رفع موانع تعرفهای و غیرتعرفهای، انعقاد موافقتنامههای تجارت آزاد، برطرف کردن نیازهای تجاری – صنعتی و اقتصادی از طریق یکدیگر، ایجاد اتحاد بیشتر برای تصمیمگیری در سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد که میتواند فضا را برای ایفای نقش مناسبتر و بهتر اعضای جنبش عدمتعهد فراهم کند، تاکید شد.
گروه بازرگانی - دومین مجمع تجاری جنبش عدمتعهد در کوبا در حالی برگزار شد که وزیر بازرگانی به عنوان نماینده بخش دولتی و رییس اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی کشورمان در این گردهمایی حضور یافتند.
در این مجمع بر رفع موانع تعرفهای و غیرتعرفهای، انعقاد موافقتنامههای تجارت آزاد، برطرف کردن نیازهای تجاری - صنعتی و اقتصادی از طریق یکدیگر، ایجاد اتحاد بیشتر برای تصمیمگیری در سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد که میتواند فضا را برای ایفای نقش مناسبتر و بهتر اعضای جنبش عدمتعهد فراهم کند، تاکید شد. همچنین پیمانهای منطقهای مانند پیمان موافقتنامه تجاری آلبا (ALBA)، موافقتنامه همکاریهای تجاری - اقتصادی و اجتماعی آمریکای لاتین در مناطق مختلف جهان که میتواند میزان همکاریهای کشورهای عضو جنبش عدمتعهد (NAM) را توسعه بخشد، مورد بررسی قرار گرفت.
رشد ۳۰۰درصدی جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران
در گردهمایی مذکور «مسعود میرکاظمی» وزیر بازرگانی کشورمان نسبت به توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای غیرمتعهد اعلام آمادگی کرد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینههای تجارت، سرمایهگذاری علوم و تبادل فناوری با کلیه کشورهای غیرمتعهد بهصورت دوجانبه و منطقهای روابط خود را بیش از پیش توسعه دهد.
وزیر بازرگانی در اجلاس وزرای تجارت کشورهای عضو تعهد با اشاره به تحولات اقتصادی اخیر در ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل پیگیری سیاست خارجی مستقل در صحنه بینالمللی همواره با تهدیدهای مختلف قدرتهای سلطه جو روبهرو بوده، اما بهرغم این اقدامات وتهدیدات، توانسته فضای لازم برای بهبود محیط کسبوکار را از طریق اصلاح قوانین تجاری و سرمایهگذاری، تصویب قانون تجارت الکترونیکی و قانون رقابت و ضد انحصار ایجاد کند.
وزیر بازرگانی تقویت بخش خصوصی، اعمال سیاستهای آزادسازی و خصوصیسازیها، کاهش نرخ سود بانکی و هدایت منابع بانکی بهسوی رشتههای مولدتر و نیز آمادهسازی برای الحاق به سازمان جهانی تجارت را از دیگر تحولات اقتصادی ایران در سالهای اخیر عنوان کرد.
میرکاظمی در ادامه اتخاذ اقدامات قانونی، ایجاد خوشههای صادراتی بنگاههای تجاری و ایجاد انگیزه برای صادرکنندگان را از سیاستهای اعمال شده دربخش توسعه صادرات غیرنفتی عنوان کرد.
وی در ادامه اظهاراتش درخصوص تحولات اقتصادی ایران به ارتقای سرمایه انسانی و افزایش سطح کمی و کیفی آموزشهای علمی و کاربردی متناسب با نیاز بازار که منجر به دستاوردهای چشمگیری در رشتههای مختلف علمی شده اشاره کرد و افزود: در نتیجه اتخاذ چنین سیاستهایی جمهوری اسلامی ایران در سال ۸۵ رشد اقتصادی بیش از ۶درصد و رشد ۳۰۰درصدی سرمایهگذاری خارجی را شاهد بوده است.
میرکاظمی رشد، ۱۰۰درصدی صادرات غیرنفتی و خودکفایی در تولید اکثر محصولات کشاورزی و صادرات گندم را از دیگر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
فرآیند جهانی شدن ناعادلانه است
نهاوندیان نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: راه حل حضور فعال در فرایند جهانی شدن همکاری در زمینههای مختلف و چندجانبه است.
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح شکل نادرست و ناعادلانه فرایند جهانی شدن تصریح کرد: برای سوق دادن فرایند غیر عادلانه جهانی شدن به سوی یک فرایند عادلانه باید ضمن تبیین نقش مناسبی برای خود، متحد و با ثبات حرکت کرده و همگام و همکار باشیم. اطلاعات راجع به یکدیگر را به روز کنیم تا از شرایط هم آگاه باشیم.
وی افزود: در میان کشورهای اسلامی حرکت خوبی در زمینه ICT انجام شده و میتوانیم موسسه اطلاعات و تحقیقات اتاق اسلامی (ICRIC) را الگوی خوبی برای همکاری در قالب NAM و به ویژه سازمان حمایت از برنامههای آموزشی در کشورهای در حال توسعه (G۷۷) قرار دهیم، به خصوص اینکه سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) زمینه زیر مجموعه G۷۷ میباشد.
وی همچنین تاکید کرد: در حوزه تجارت و به ویژه عملیات بانکی باید واسطههای غربی را حذف نموده تا هزینههای تجاری کاهش یافته و تجارت خود را به فعالیت در داخل سازمان جنبش عدم تعهد و G۷۷ تشویق کنیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران از دیگر اقدامات موثر در خصوص جهانی شدن را تسهیل در صدور روادید عنوان و خاطر نشان کرد: تجار با تسهیل در رفتوآمد نسبت به توسعه تجارت میان کشورهای عضو تشویق میشوند.
وی در این رابطه با تاکید بر فعال کردن همکاریهای منطقهای و فرامنطقهای گفت: باید از تلاشهای به عمل آمده مانند موافقتنامه تجاری آلبا (ALBA) الگوبرداری کرده و اتحادیههای اقتصادی مشابه مانند اکو، LOR-ARC,ALBA را توسعه داده و به یکدیگر وصل کنیم.
نهاوندیان در خصوص تعرفههای ترجیحی نیز اظهار کرد: بحث تعرفههای ترجیحی از اهمیت خاصی برخوردار است که با انعقاد این قبیل موافقتنامهها تجارت میان کشورهای جنوب توسعه پیدا میکند و همکاریهای مستقیم بین بانکی نیز میتواند مشوق خوبی برای توسعه تجارت باشد، به گونهای که بانکهای کشورهای عضو با پذیرش اعتبارات اسنادی ( LCهای) یکدیگر و ضمانت نامههای بانکی، تجارت درون گروهی را تسهیل کنند.
وی با اشاره به این مطلب که تجهیز و تقویت بخش خصوصی میتواند شرایط خوبی برای فعالیت بیشتر و مثمر ثمرتر این بخش در کشورها فراهم آورد، ادامه داد: بخش خصوصی به جهت برخورداری از تخصص و تجربه لازم و فقدان قوانین دست و پاگیر درون شرکت، ف عالیتهای تجاری درون گروهی را افزایش داده و اتاقهای بازرگانی با ساماندهی به فعالیتهای تجاری بنگاههای خصوصی میتوانند با کسب حمایت دولتها، فضای بهتری را برای توسعه تجارت فراهم کنند.
رییس اتاق ایران در ادامه با اشاره به چرخش اقتصاد ایران از دولتی به اقتصاد بازار و ارائه تعریف جدید از اصل ۴۴ قانون اساسی بیان کرد: مشکل جدید تجارت جهانی و نزدیک شدن شرکتها و کشورها به یکدیگر فضای مناسبی برای تحریمها و محاصرههای اقتصادی بهوجود نیاورده و کشورهای سلطه گر مانند آمریکا نمیتوانند با بهرهگیری از امکانات سیاسی و اقتصادی امیال خود را به کشورهای دیگر تحمیل کنند.
نهاوندیان در ادامه با ناعادلانه خواندن فرآیند جهانی شدن تصریح کرد: قیمت فعلی نفت به نفع کشورهای شمال و توسعه یافته است.
ارسال نظر