رییس مجمع عالی واردات به برنامه‌ریزی‌های مالیاتی دولت اشاره و تاکید کرد: وقتی می‌توان روی درآمدهای مالیاتی حساب بازکرد که بنگاه‌های اقتصادی سودآوری داشته باشند.به اعتقاد محمدحسین برخوردار، درآمدهای مالیاتی برنامه‌ریزی شده از سوی دولت در شرایطی قابل دستیابی است که بنگاه‌های اقتصادی فعال در بخش خصوصی، سودآوری داشته باشند و این به معنای آن است که همه دستگاه‌ها باید با بسترسازی مناسب و پشتیبانی از تجارت قانونی و تسهیل امور، از رفتن بنگاه‌های تجاری به حیطه ضرردهی و ورشکستگی جلوگیری کنند. او با اشاره به اینکه در شرایط امروز تحرک‌بخشی به تجارت قانونی کشور باید از اولویت‌های جدی کشور لحاظ شود، تصریح کرد: برای طی کردن ریل‌گذاری انجام شده در مسیر تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی باید بنگاه‌های خصوصی را در مسیر ایجاد ارزش افزوده و سودآوری منطقی حمایت و پشتیبانی کرد.

حرکت خزنده برندهای بی‌کیفیت

رییس مجمع واردات همچنین نسبت به رواج برندهای بی‌کیفیت در بازار ایران هشدار داد و تاکید کرد: سیاستگذاران باید مراقب حرکت بازار به سمت برندهای ضعیف و بی‌کیفیت باشند.

محمد حسین برخوردار، در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به ضرورت هوشمندی تجاری بنگاه‌های اقتصادی در کشور اظهار کرد: امروز همه کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی بر این نکته توافق نظر دارند که توسعه اقتصادی و تجاری کشور در گرو مدیریت کارآمد بنگاه‌های اقتصادی است. استمرار نوسانات نرخ ارز، عدم هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با حوزه تجارت و عدم توجه به قواعد تجارت جهانی همگی آفاتی هستند که در کنار تبعات تحریم‌های غیرانسانی غرب می‌تواند کارآمدی بنگاه‌های اقتصادی فعال در حوزه تجارت بین‌المللی را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت به پدیده شوم قاچاق دامن بزنند. او ادامه داد: این دو عامل یعنی نوسانات نرخ ارز و گسترش قاچاق که ارتباط دوسویه‌ای با یکدیگر دارند، این روزها چالش‌های بسیاری را پیش روی تجار قرار داده است، به طوری که گاهی بقای شرکت‌های خصوصی را نیز مورد تهدید جدی قرار داده است و نتیجه این امر چیزی نیست جز کم‌رنگ شدن حضور برندهای قوی و با کیفیت و گسترش محصولاتی که یا به صورت قاچاق و غیر قانونی وارد کشور می‌شوند یا از کیفیت مناسبی برخوردار

نمی‌باشند.

او گفت: اساسا موضوع اقبال مردم به کالای شناخته شده، با کیفیت و دارای خدمات پس از فروش آن چیزی است که در همه کشورها امری معمول در سری هزینه های افراد تلقی می‌شود جزو اصول رفتارشناسی مشتریان است و به همین دلیل بنگاه‌های اقتصادی، ارتقای خدمات پس از فروش خود را راهکاری برای افزایش فروش خود می‌دانند، اما آنچه که امروز در بازار شاهد آن هستیم، تضعیف برندهای شناخته شده و هجوم برندهای ضعیف است.

برخوردار افزود: همه تجار و بازرگانان ترجیح می‌دهند با کشوری تعامل داشته باشند که دارای نظام ارزی شفاف و با ثباتی باشد تا بتوانند بدون دست‌اندازهای اداری، فرآیند واردات یا صادرات خود را به سهولت انجام دهند. اگر قصد داریم برای مقابله با قاچاق برنامه‌ریزی مدون و بلندمدتی داشته باشیم که موثر واقع شود، مسلما باید برای ثبات بازار ارز و آرامش آن تئوری کاربردی موثری در اختیار داشته باشیم. عضو هیات رییسه اتاق تهران افزود: در شرایط فعلی هم تولیدکننده و هم واردکننده از نابسامانی بازار ارز و فشار تحمیل شده از سوی کالای قاچاق و زیرزمینی ناراضی‌اند. مشکلات به‌وجود آمده در حوزه تنظیم بازار و قاچاق نشأت گرفته از نبود سیستم مدیریتی یکپارچه در حوزه ارزی، مالی و بانکی است.