در حاشیه نخستین جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر زنان مسلمان صورت میگیرد
تشکیل اتحادیه بینالمللی زنان تعاونگر
معاون مرکز امور زنان ریاستجمهوری اعلام کرد: برنامه دولت برای تقویت تعاونیهایزنان
گروه بازرگانی - برای نخستین بار، زنان مسلمان از سراسر جهان، در ایران گردهم جمع میشوند تا با تشکیل «اتحادیه بینالمللی زنان تعاونگر مسلمان» در حاشیه نخستین جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر زنان مسلمان، ظرفیتهای جامعه تعاونی زنان را گسترش دهند.
بیش از ۱۷ هزار تعاونی زنان در کشور فعال شده است
معاون مرکز امور زنان ریاستجمهوری اعلام کرد: برنامه دولت برای تقویت تعاونیهایزنان
گروه بازرگانی - برای نخستین بار، زنان مسلمان از سراسر جهان، در ایران گردهم جمع میشوند تا با تشکیل «اتحادیه بینالمللی زنان تعاونگر مسلمان» در حاشیه نخستین جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر زنان مسلمان، ظرفیتهای جامعه تعاونی زنان را گسترش دهند. بر اساس آمار، در حال حاضر ۱۷۵۰۰ تعاونی زنان با بیش از ۴ میلیون عضو در بخشهای مختلف کشاورزی، روستایی و عشایری فعال است. در سال ۸۸، مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی ۱/۱۴ درصد بود که این سطح فعالیت در سال گذشته، به ۹/۱۲ درصد کاهش یافته است. در راستای جبران این موضوع، قرار شده حضور زنان در بخش تعاون پررنگتر شود که برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر زنان مسلمان از اقدامات درنظر گرفته شده در این زمینه است.
آن طور که داریوش پاک بین، دبیرکل اتاق تعاون مرکزی ایران میگوید؛ جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر زنان مسلمان در سال جاری میلادی که به نام سال بینالمللی تعاون از سوی سازمان ملل متحد نامگذاری شده و با توجه به اهمیت تعاون، به عنوان دومین رکن اقتصادی نظام، برگزار میشود.
به گفته او، ایران به عنوان کشوری که در سطح جهان و منطقه به عنوان نماد تعاون اسلامی مطرح است، با عضویت نیمی از جمعیت خود در تشکلهای تعاونی و حضور فعال در اتحادیه بینالمللی تعاون (ICA) همواره پرچمدار توسعه فرهنگ و اقتصاد تعاونی بوده است.
رییس ستاد برگزاری جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر زنان مسلمان با بیان اینکه توجه ویژه به این جشنواره نشان از اهمیت حضور و مشارکت زنان در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است، تصریح کرد: حکومتهای اسلامی باید اقدامات لازم را برای توسعه ظرفیتهای تعاونیهای زنان انجام دهند تا با جریانسازی فرهنگی بتوان از توانمندیهای اجتماعی و اقتصادی زنان بیش ازپیش بهرهگیری کرد.
در نشست خبری تشریح جزئیات برگزاری جشنواره بینالمللی تعاونی های برتر زنان مسلمان، فاطمه عزیزآبادی فراهانی، مشاور امور بانوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر جشنواره نیز یکی از مهمترین مباحث برگزاری این جشنواره را معرفی ظرفیتها و دستاوردهای بانوان در حوزه تعاون عنوان کرد و افزود: زنان به عنوان بخشی از منابع انسانی کشور باید بتوانند نقش محوری در تعاملات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایفا کنند.
او تاکید کرد: برپایی این جشنواره بهانهای برای جریانسازی فرهنگی به منظور استفاده از توانایی زنان در بخشهای مختلف است تا فرصتی برای تبادل تجربیات، دستاوردها و برقراری ارتباط با زنان مسلمان دیگر کشورها باشد.
به گفته فراهانی، تاکید بر اهمیت مالکیت و ایجاد ثروت از طریق اقتصاد اسلامی در قالب فعالیتهای تعاونی برای زنان یکی از مباحث مهم در این جشنواره است. او یکی از موضوعات با اهمیت در مورد زنان را اصلاح نگرش جهانی نسبت به فعالیت زنان دانست و تصریح کرد: این ابهام و برداشت غلط در عرصه بینالملل وجود دارد که زنان، نقش چندانی در جامعه و فعالیتهای اقتصادی کشور ندارند که با برگزاری این جشنواره و تعاملات بینالمللی میتوان این نگاه را اصلاح کرد و توانمندسازی زنان کشور را در عرصه جهانی
به نمایش گذاشت.
همچنین در این نشست، پروین هدایتی، معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با اشاره به نقش تعاونیها به منظور توسعه اقتصادی اظهار کرد: دولت جایگاه ویژهای برای توسعه اقتصاد تعاونی قائل است و این موضوع را میتوان در تصویب قوانین و بودجههای سنواتی برای بخش تعاون مشاهده کرد.
او تاکید کرد: راهکارهایی که باعث میشود زنان در عرصه تعاونیها فعال شوند، نیاز به برنامهریزی دارد که میتواند به عنوان منبع درآمد برای بانوان، محسوب و در کنار آن موجب افزایش مهارت و ارتقای تاثیرگذاری این گروه در بخشهای اجتماعی و اقتصادی و عمق بخشیدن به روحیه کار جمعی شود.
این مسوول، مناسبترین نوع فعالیت اقتصادی بانوان را در قالب تعاونیها معرفی کرد و گفت: انتقال تجربیات زنان ایران با دیگر کشورها، ایجاد بازارچههای مختلف برای عرضه و فروش محصولات فرهنگی تولیدی بانوان و تبادل تجربیات در بخشهای اقتصادی و اجتماعی مختلف از اهداف برگزاری چنین جشنوارهای است.
او با اشاره به نقش تعاونیها اظهار کرد: تعاونیها اهرم مناسبی برای توسعه هستند و به موازات بخش خصوصی و دولتی مطرح میشوند؛ از این رو دولت زنان را ترغیب به مشارکت در تعاونیها میکند و بدیهی است که تقویت این حوزه، به توسعه اقتصادی کمک خواهد کرد.
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری درباره آمار توزیع نسبی زنان در بخشهای مختلف اقتصادی کشور اظهار کرد: بر اساس آمار موجود، در سال ۸۵، معادل ۳۰،۹ درصد زنان در بخش کشاورزی، ۳۱،۷ درصد در بخش صنعت و ۳۷،۳ درصد زنان در بخش خدمات فعال بودند؛ این در حالی است که در سال ۸۸ معادل ۳۰،۵ درصد زنان در بخش کشاورزی، ۲۵،۵ درصد زنان در بخش صنعت و ۴۴ درصد از آنان در بخش خدمات فعالیت میکردند. از این آمار میتوان نتیجه گرفت که زنان طی این سالها بیشتر به فعالیتهای خدماتی روی آوردهاند.
بر اساس این گزارش، نخستین جشنواره بینالمللی تعاونیهای برتر مسلمان از سوی اتاق تعاون مرکزی ایران و با مشارکت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، ۲۸ و ۲۹ آذر ماه در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار میشود و طی آن، بیش از ۸۰۰ نفر از بانوان تعاونگر از سراسر جهان به معرفی تعاونیهای برتر ایرانی و خارجی میپردازند.
در حاشیه این جشنواره، نمایشگاه توانمندیها، خدمات، تجهیزات و فناوریهای ارتباطی تعاونیها نیز برگزار میشود.
تاکید بر اهمیت مالکیت و توسعه ثروت مبتنی بر اقتصاد اسلامی از طریق تعاونیهای زنان، کمک به جنبش تعاون و تبادل تجربیات موفق در این بخش، کمک به توانمندسازی تعاونیهای زنان و ارتقای سطح بینش، دانش و مهارتهای آنها، ارائه دستاوردها و توانمندیهای زنان جهان اسلام در بخش تعاون، توسعه ارتباطات و مناسبات اقتصادی، اجتماعی میان تعاونیهای زنان، ارتقای نقش و سهم تعاونی زنان مسلمان در مناسبات اقتصادی و فضای کسبوکار و بررسی فرصتها، چالشها و موانع موجود در توسعه تعاونیهای زنان از جمله محورهای برگزاری این همایش است.
ارسال نظر