برنج همچنان ارز مرجع میگیرد
روز گذشته یک مقام مسوول در وزارت صنعت از حذف ارز مرجع برنج به دلیل محدودیت منابع ارز مرجع خبر داد و اعلام کرد که اولویت کالاهایی که ارز مرجع دریافت میکنند، در حال تغییر است. این در حالی است که به گفته سخنگوی مرکز مبادلات ارزی، تاکنون مکاتبهای از سوی بانک مرکزی با مرکز مبادلات ارزی کشور برای حذف اختصاص ارز مرجع به برنج صورت نگرفته است و بر این اساس، برنج کماکان ارز مرجع میگیرد. به گفته صمد کریمی، تمامی متقاضیان واردات کالای اساسی و دارو مربوط به گروههای کالایی ۱ و ۲ با ارائه اسناد و مدارک لازم از جمله گواهی ثبت سفارش و نامههای تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشمول دریافت ارز مرجع به نرخ ۱۲۲۶ تومان هستند.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی به خبرگزاری مهر گفت: طبیعی است متخصص گروه کالایی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و در صورت خروج یا انتقال کالایی از گروه کالایی ۱ و ۲ به گروه کالایی ۳ تا ۹، تامین ارز از نرخ مرجع به نرخ مبادلهای امکانپذیر است. وی تصریح کرد: لازمه این کار آن است که این موضوع از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت رسمی اعلام و در برگههای ثبت سفارش و سامانههای مربوطه (پورتال ارزی) لحاظ شود. به گفته کریمی، تاکنون چنین تغییری با بانک مرکزی مکاتبه نشده و تغییری در برگههای ثبت سفارش صورت نگرفته است؛ به عبارت دیگر تاییدیههای ارسالی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط به گروه کالایی یک شامل برنج به بانک مرکزی ملزم به ثبت سفارش شرکتها، کماکان به نرخ مرجع تامین ارز میشود.
این سخنان در حالی اعلام شد که برخی رسانهها از حذف تخصیص ارز مرجع به برنج وارداتی خبر داده بودند. به گفته اعلام کنندگان خبر حذف ارز مرجع برنج، ۷۰ درصد واردات برنج در انحصار دو شرکت بوده است که این دو شرکت با احتکار تعادل قیمتی در بازار را به هم ریخته و باعث افزایش قیمت برنج در بازار شده بودند، بنابراین دولت ارز مرجع برنج را قطع کرد.
ارسال نظر