مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به توسعه‌نیافتگی مناطق ساحلی کشور اظهار داشت: ضرورت توسعه مناطق ساحلی و بندری کشورمان موضوعی است که مورد غفلت قرار گرفته است. به گزارش مانا، دکتر علی طاهری که در هفدهمین همایش ارگان‌های دریایی کشور سخن می‌گفت با بیان این مطلب افزود: توسعه دریا محور نیازمند تغییرات جدی در تفکرات، نگرش‌ها، قواعد و ساختارها است. وی اصول رسیدن به توسعه دریامحور را سیاستگذاری و برنامه‌ریزی بر مبنای مزیت‌های دریایی کشور برشمرد و گفت: هدایت جمعیت به سمت سواحل و بنادر کشور، دستیابی به اقتدار دریایی به عنوان فرآیندی از توانمندی و حضور در تمامی زمینه‌های دریایی، صنعتی و تجاری از دیگر اصول رسیدن به توسعه دریامحور است. مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی به نگاه این سازمان بر مبنای سیاست توسعه دریا محور اشاره کرد و افزود: تبیین نقش و سهم فعلی دریا در توسعه پایدار کشور و شناساندن پتانسیل‌ها و مزیت‌های این بخش به مسوولان و اقشار مختلف جامعه از استراتژی‌های فعال در این زمینه است که توسط سازمان بنادر و دریانوردی اعمال می‌شود. دکتر طاهری با اشاره به وجود ۳۸۰ بندر کوچک و بزرگ در کشور به اقدامات حاکمیت سازمان بنادر و دریانوردی اشاره کرد و اظهار داشت: طرح ملی مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور، طرح ملی مونیتورینگ و مطالعات مدلینگ سواحل کشور، شبیه سازی ریاضی امواج دریاهای ایران، تشکیل کمیته صدور مجوز احداث سازه‌های دریایی و ساحلی، سرویس کنترل ترافیک دریایی (vts)، طرح ساماندهی بنادر و اسکله‌های مسافری، ساماندهی محدوده تجسس و نجات دریایی از اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه سواحل و بنادر است.

طاهری ظرفیت کنونی بنادر کشور را ۳۲۰‌میلیون تن اعلام کرد و گفت: امیدواریم این ظرفیت تا سال ۱۳۹۴ به ۴۰۰‌میلیون تن افزایش یابد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در توسعه بنادر اشاره کرد و گفت: امیدواریم در برنامه پنجم توسعه به نقش و جایگاه دریا در توسعه پایدار کشور اهمیت ویژه‌ای داده شود.