پنج راهکار اتاق ایران برای عبور از بحران
گروه بازرگانی - رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر براساس سیاستهای کلی اصل ۴۴ مدیریت اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شده، باید از مدیریت این واحدها حمایتهای لازم انجام شود.
عکس: آکو سالمی
گروه بازرگانی - رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر براساس سیاستهای کلی اصل ۴۴ مدیریت اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شده، باید از مدیریت این واحدها حمایتهای لازم انجام شود.
محمد نهاوندیان دیروز در بیستمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان این مطلب افزود: تمامی دولتهای دنیا در این شرایط اقدام به حمایت از شرکتهای غول پیکر خود کردهاند.
نهاوندیان با تشریح این بحران اقتصادی به عرصه جنگ تصریح کرد: فعالان اقتصادی سربازان و سرداران مقابله با بیکاری که از نتایج بحران اقتصادی است، هستند، بنابراین لازم است از این سرداران حمایتهای لازم به عمل بیاید.
به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران، کارگران و خانوادههای آنها نخستین اقشاری هستند که از بحران بیکاری آسیب
میبینند و وقوع مسائل اجتماعی نیز از دیگر نتایج بحران بیکاری است.
وی با تاکید بر پذیرفتن بحران اقتصادی جهان اظهار داشت: نخستین راهکار حمایتی از فعالان اقتصادی این است که شرایط اضطراری اقتصادی را به صورت واقعبینانه بپذیریم و برای ممانعت از وقوع بیکاری فشارهای مالیاتی بر واحدهای تولیدی را کاهش داده و بنیه اقتصادی آنان را تقویت کنیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران کاهش فشار سیستم بانکی را دومین راهکار حمایتی برشمرد و اذعان داشت: شرایط فعلی بهترین موقعیت برای سنجش نظام بانکداری کشور به لحاظ اسلامی یا ربوی بودن است.
نهاوندیان تصریح کرد: در نظام بانکی ربوی از واحدهای تولیدی تحت هر شرایطی نرخ سود ثابت دریافت میشود، اما اگر روح نظام بانکداری اسلامی باشد، باید میزان سود تسهیلات بانکی براساس دریافت سود واحدهای تولیدی تعیین و از دریافت کننده وام پس گرفته شود.
وی تاکید کرد: نظام بانکداری اسلامی از بحران مالی جهان کمترین آسیب را دیده است؛ چرا که عقود در این نظام بانکی مبتنی بر واقعیت بوده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران ایجاد تقاضا برای محصولات، طرح خرید دیون و تسهیل سیاستهای ارزی را از جمله راهکارهای دیگر برای حمایت از بنگاههای تولیدی و اقتصادی معرفی کرد و گفت: نرخ ارز باید براساس مابهالتفاوت تورم داخلی و خارجی تعیین شود و در غیر این صورت روند نزولی نرخ ارز ادامه خواهد داشت.
نهاوندیان در بخش دیگری از سخنانش به چالشهای بودجه ۸۸ اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها باید به هماهنگی لازم برسند و این طرح را براساس یک برنامه ریزی جامع و زمان بندی شده اجرایی کنند.
وی هدفمند کردن یارانهها را یک اقدام ضروری دانست و خاطر نشان کرد: این طرح در برنامه سوم و چهارم توسعه اقتصادی کشور پیشبینی شده بود، اما زمان اجرای آن از دست رفت و تاکنون اجرای این طرح به تعویق افتاده است.
نهاوندیان با بیان این مطلب که شاید زمان اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها در برنامه پنجم کشور باشد، متذکر شد: هیچگاه نباید اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها را به فراموشی بسپاریم، اما باید این طرح با نگاه تولید گرا اجرایی شود.
رییس اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به کاهش قیمت در بازارهای جهانی و به تاخیر افتادن آن در بازار داخلی گفت: این مساله که چرا قیمتها در ایران به طور طبیعی کاهش پیدا نمی کند، ناشی از مشکلات ساختاری اقتصاد است.
به اعتقاد نهاوندیان هزینههای تحمیلی، تحمیل تورم بالا به تولید کنندگان، افزایش هزینههای مالی، بالا بودن سهم کارفرما در پرداخت هزینه بیمه، هزینههای تولیدکنندگان در قبال سیاست ارزی کشور، هزینه تاخیر در رویههای اداری و هزینه خواب سرمایه مهمترین عوامل در تاخیر کاهش قیمتها در اقتصاد کشور است.
نهاوندیان با بیان اینکه ما یکی از بالاترین نرخهای تورم را در دنیا داریم، افزود: در عین حال نشانههای نگران کننده رکود اقتصاد جهانی در اقتصاد کشور هم مشاهده میشود.
به گفته وی تبعات رکود تورمی بسیار سنگینتر از تورم تنها و رکود تنها است.
رییس اتاق ایران اظهار امیدواری کرد که با حذف بند هدفمندسازی یارانهها از بودجه سال ۸۸ انتظارات تورمی در جامعه کاهش یابد.
ارسال نظر