شرکای تجاری ایران به روایت گمرک
دنیای اقتصاد- بنا به گزارش رسمی گمرک ایران، در نه ماه سالجاری امارات متحده عربی با اختصاص ۲۵ درصد از واردات و ۱۳درصد صادرات بزرگترین شریک تجاری کشورمان بود.در این گزارش برای نخستین بار به سهم تجارت با آمریکا اشاره شده و جزئیات آن درج گردیده است.ارزش واردات ایران از آمریکا طی ۹ ماه نخست سال جاری با ۳۸/۲۲۲درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۱۳میلیون و ۱۱۶هزار دلار افزایش یافته است.
واردات از آمریکا سه برابر شد
دنیای اقتصاد- بنا به گزارش رسمی گمرک ایران، در نه ماه سالجاری امارات متحده عربی با اختصاص ۲۵ درصد از واردات و ۱۳درصد صادرات بزرگترین شریک تجاری کشورمان بود.در این گزارش برای نخستین بار به سهم تجارت با آمریکا اشاره شده و جزئیات آن درج گردیده است.ارزش واردات ایران از آمریکا طی ۹ ماه نخست سال جاری با ۳۸/۲۲۲درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۱۳میلیون و ۱۱۶هزار دلار افزایش یافته است. گزارش گمرک ایران از مبادی و مقاصد تجارت خارجی کشور
رشد ۲۲۲درصدی واردات از آمریکا
گروه بازرگانی- ارزش واردات ایران از آمریکا طی ۹ ماه نخست سال جاری با ۳۸/۲۲۲درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۱۳میلیون و ۱۱۶هزار دلار افزایش یافته و این کشور در رتبه هجدهم مبادی واردات کشورمان قرار گرفته است.
سهم ایالات متحده آمریکا از کل واردات کشورمان در این مدت ۹۷/۰درصد بوده است. این نخستین بار است که در آمار رسمی گمرک ایران به سهم تجارت با آمریکا اشاره شده و جزئیات آن درج گردیده است. همچنین بنا به آمار اداره آمار آمریکا طی ۱۰ ماه نخست سال جاری این کشور ۷/۵۳۷میلیون دلار کالا به کشورمان صادر کرده و در مقابل آن ۷/۸۷میلیون دلار کالا وارد کرده است.
بنا به گزارش رسمی گمرک ایران، در نه ماه سالجاری امارات متحده عربی با اختصاص ۱۰/۲۵درصد از واردات و ۸۲/۱۲درصد صادرات بزرگترین شریک تجاری کشورمان بود. سهم این کشور از صادرات کشورمان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰/۶درصد و به لحاظ واردات ۹۴/۴۰درصد افزایش یافته است.
در مدت یاد شده ۳میلیون و ۲۲۹هزار و ۷۹۴ تن انواع کالا به ارزش یکمیلیارد و ۷۹۴میلیون و ۱۲۴هزار دلار به این کشور صادر و ۸میلیون و ۶۲هزار و ۶۲۶ تن کالا به ارزش ۱۰میلیارد و ۶۷۲میلیون و ۱۷۵هزار دلار از این کشور وارد شد.
با اینکه کشور آلمان با اختصاص ۷۶/۹درصد از ارزش کل واردات از این حیث در رتبه دوم قرار دارد، اما از نظر صادرات با سهم ۵۸/۱درصد رتبه نوزدهم را به خود اختصاص داده است. سهم آلمان از واردات کشورمان ۴میلیارد و ۱۴۷میلیون و ۷۷۸هزاردلار و از صادرات ۲۲۰میلیون و ۸۳۶هزار دلار بود. در مدت یاد شده واردات ایران از آلمان ۳۶/۵درصد افزایش داشته و این درحالی است که صادرات ایران به آلمان ۷۰/۱۷درصد کاهش داشته است.
این گزارش حاکی است، چین سومین شریک تجاری ایران در نه ماه سال جاری بود. این کشور هم در واردات و هم از نظر صادرات جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
سهم چین از واردات کشورمان ۳میلیارد و ۷۶۵میلیون و ۹۸۳هزار دلار به میزان ۸۶/۸درصد و از کل صادرات یکمیلیارد و ۴۹۲میلیون و ۹۰هزار دلار بود. آمارها حاکی از افزایش ۰۳/۶۵درصدی صادرات ایران به چین در مدت یاد شده است، در حالی که واردات ایران از چین ۴۷/۲۶درصد رشد یافته است.
کشور انگلستان به لحاظ واردات در رتبه ششم و پس از سوئیس و جمهوری کره جای گرفته است. انگلستان در ۹ ماه سالجاری به میزان یکمیلیارد و ۵۷۸میلیون و ۸۱۰هزار دلار انواع کالا به ایران صادر کرد و ۷۱/۳درصد از کل ارزش واردات کشورمان را به خود اختصاص داد. همچنین سهم این کشور از واردات ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۴/۱۲درصد رشد داشته است.
براساس گزارشهای دفتر آمار و فنآوری اطلاعات و ارتباطات گمرک با اینکه کشورهای آلمان، سوئیس، انگلستان، فرانسه و ایتالیا از نظر حجم واردات به ایران در میان ده کشور عمده قرار دارند، اما از نظر صادرات کشورهای یادشده در بین ده کشور عمده جایگاهی ندارند و تنها کشور بلژیک با اختصاص رتبه یازدهم نخستین کشور اروپایی محسوب میشود که بیشترین میزان صادرات را به کشورمان داشته است.
این گزارش حاکی است، طی مدت یادشده صادرات ایران به کشورهای کرهجنوبی، تایوان، اندونزی، هلند، اکوادور و مالزی با افزایش چشمگیری مواجه بوده است. این درحالی است که صادرات ایران به ژاپن، ایتالیا، سوریه، آلمان، پاکستان، اسپانیا، هنگکنگ، کویت و عمان کاهش داشته است.
همچنین از نظر واردات به ایران نیز سهم کشورهای ژاپن، برزیل، مالزی، تایوان، اسپانیا، آذربایجان، تایلند، عربستان سعودی و دانمارک با کاهش روبهرو بوده است.
ارسال نظر