در همایش بازاریابی صادراتی عنوان شد
صادرات ایران پایدار نیست
گروه بازرگانی- روز گذشته کنفرانس بازاریابی صادراتی به شیوه سایر همایشها و کنفرانسهای اینچنینی برگزار شد.
عکس:نگار متیننیا
گروه بازرگانی- روز گذشته کنفرانس بازاریابی صادراتی به شیوه سایر همایشها و کنفرانسهای اینچنینی برگزار شد. در این کنفرانس رییس سازمان توسعه تجارت و معاون خارجی وزیر بازرگانی که تنها مقام مسوول کشوری این همایش بود مطابق روال مرسوم به ارائه عملکرد بازرگانی خارجی کشور به شیوه کلاسهای درس پرداخت.
مهدی غضنفری، درخصوص بازاریابی صادراتی و ترکیبات مهم منطقهای گفت: بازاریابی نقشی اثرگذار در تسریع ورود کالا به بازار دارد، اما در کنار این امر، ماندگاری کالاها اهمیت بسزایی دارد. وی با تاکید بر اینکه سازمان توسعه تجارت نقش اثرگذاری بر بازارها، محصولات و قدرت بقا را در بازاریابی بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: آزادسازی تجاری و جهانی شدن اقتصاد، دو مشخصه اصلی نظام تجارت جهانی است و این در حالی است که مبنای ترتیبات منطقهای تنها مفهوم تجارت نیست و توجه به بلوکها، تشکلها و ترتیبات اقتصادی و تجاری بین کشورها نیز از اهمیت برخوردار است. معاون وزیر بازرگانی با بیان اینکه ۳۰۰ موافقتنامه در تجارت منطقهای به گات اعلام شد، افزود: ۲۰۸ مورد از این موافقتنامهها قابل اجرا است، همچنین ۲۸ اتحادیه منطقهای فعالند که ۲۰۰ کشور عضو آن هستند.
وی به سهم ایران در بازار بلوکهای مهم منطقهای اشاره کرد و گفت: سهم کشورمان در بازارهای خاورمیانه غربی و شمال آفریقا ۴صدم درصد، در کشورهای مشترکالمنافع ۶صدم درصد، اکو ۹صدم درصد، ASEANا ۷صدم درصد، PGCCا ۱۳صدم درصد، آمریکای لاتین یک صدم درصد و اتحادیه اروپا ۳دهم درصد است.
معاون وزیر بازرگانی به جایگاه شورای همکاریهای خلیجفارس در صادرات کشورمان اشاره کرد و گفت: تمایل به همکاریهای گروهی برای افزایش تجارت، همکاریهای متقابل در زمینههای تجاری - اقتصادی و افزایش قدرت چانهزنی از عوامل مهم روی آوردن به همکاریهای منطقهای است.
غضنفری در ادامه به موافقتنامههای منعقد شده میان کشورمان با سایر کشورها اشاره کرد و افزود: ۲۷ موافقتنامه تجاری با شورای همکاری خلیجفارس، ۵۹ موافقتنامه با کشورهای خاورمیانه غربی و شمال آفریقا، ۱۳ موافقتنامه با آفریقای سیاه، ۵۴ موافقتنامه با کشورهای عضو اکو، ۲۱ موافقتنامه با کشورهای آسآن و ۱۲ موافقتنامه با کشورهای آمریکای لاتین به امضا رسیده است.
وی در ادامه اظهار داشت: براساس آمار سهم اتحادیه اروپا از صادرات غیر نفتی ایران در سال ۸۶، ۲/۷درصد، شورای همکاری خلیجفارس ۴/۱۴درصد، خاورمیانه غربی و شمال آفریقا ۷/۲درصد و کشورهای مشترکالمنافع ۹/۶درصد بوده است.
در ادامه علی عبدالوند، دبیر علمی کنفرانس بینالمللی بازاریابی صادراتی با بیان این که وجود تفکر استراتژیک اولین نکته مهم در رشد صادراتی است، گفت: قوانین و مقررات روابط اقتصادی خارجی باید با دید استراتژیک و بینالمللی تدوین شود، ایجاد فضای رقابتی بدون تبعیض، همسویی میان سازمانهای مرتبط با صادرات از الزامات رشد صادراتی است.
وی در ادامه افزود: تنظیم قوانین و مقررات بلندمدت، حمایتگرایی برنامهریزی شده داخلی، دخالت دادن صنعت و دانشگاه در تصمیمگیریهای کلان اقتصادی و حمایتهای برنامهریزی شده مستقیم خارجی از دیگرعوامل رشد صادراتی است.
عبدالوند در ادامه تاکید کرد: بازاریابی بینالمللی موفقیتآمیز توسط دولت یعنی نیازها و خواستههای مشتریان خود را به بهترین نحو تامین کنیم.
دبیر علمی کنفرانس بازاریابی صادراتی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی صادرات کشورمان نه دولت است و نه عوامل خارجی، تنها مشکل برای حضور موفقیتآمیز در عرصه بینالمللی بازاریابی است و شیوههای مناسب بازاریابی میتواند کشورمان را در عرصههای مختلف به ویژه صادرات حمایت کند.
در ادامه این کنفرانس احمد روستا، استاد دانشگاه در خصوص عوامل آسیبرسان به صادرات غیرنفتی گفت: ضعف نگرشی در خصوص بازاریابی را میتوان از جمله دلایل ضعف صادراتیمان دانست و تا زمانی که با نگرشهای سنتی به سوی صادرات رویم نه تنها موفق نمیشویم، بلکه آسیبها را بیشتر میکنیم.
روستا با تاکید بر اینکه بسیاری از صادرات ایران پایدار نیست، گفت: صادرات ایران به صورت دستفروشی، دورهگردی، مقطعی، موردی، خامفروشی و محدود است و بیشتر برای واردات است تا صادرات. وی افزود: درد ما دردهای ابزاری نیست و دردهای انسانی، فردی و جمعی است، باید واقعبین باشیم از مشکلات صادراتی کشورمان روز مرگی و نزدیک بینی مدیریتی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه عوامل فرهنگی و عدم رعایت قوانین و مقررات از مشکلات صادرات است، گفت: بدبینی، بیاحترامی به صادرکنندگان، ظهور سرمایهداران نوکیسه با نگرشهای جدید، شکاف نسلها و اصلهای ناشی از تحولات گوناگون اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، جابهجایی قدرت و ارزش، توجیه و فرافکنی و روحیه تضعیف و تخریب شایستگان از تبعات فرهنگ نامناسب صادراتی در کشور است.
ارسال نظر