کسب درآمد مستقیم از گمرک‌ها حذف شود

گروه بازرگانی: صبح روز گذشته همایش کارگاه آموزشی تدوین سند ملی راهبردی گمرک با حضور رییس کل گمرک، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران گمرکات سراسر کشور برگزار شد. در ابتدای این همایش که به مدت چهار روز در محل هتل المپیک برگزار و پیگیری می‌شود؛ رییس کل گمرک ایران گفت: مهم‌ترین اولویت تحول گمرکی، تحقق گمرک الکترونیک است. اردشیر محمدی افزود: توقع آن است که گمرک بتواند با استفاده از تکنولوژی‌های جدید فرآیندهای گمرکی را تسهیل کند، بنابراین در این راستا اقدامات ویژه گمرک در حوزه تحول اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن برنامه‌های تحول گمرکی امید است تا پایان امسال طرح آسیکودای جهانی در رویه ترانزیت پیاده‌سازی شده و به توسعه تجارت الکترونیک کمک کند؛ چرا که با استقرار این سیستم تبادل الکترونیکی اسناد بین سازمان‌های همجوار برقرار شده و تشریفات گمرکی نیز به حداقل می‌رسد.

رییس کل گمرک همچنین با اشاره به بازنگری قانون امور گمرکی، آن را یکی از اقدامات اصلی در راستای ایجاد تحول در گمرک برشمرد و افزود: در حال حاضر بازنگری و اصلاحات لازم در این قانون انجام شده و برای جمع آوری اظهار نظرهای ذی‌نفعان گمرک به سر می‌برد که پس از تصویب نهایی لایحه آن تقدیم مجلس خواهد شد.

به گفته وی، قانون جدید گمرک مطابق با شرایط موجود دنیا به ویژه تجارت الکترونیک و پیش‌بینی قوانین مربوط به سازمان جهانی تجارت برای آمادگی برای الحاق به این سازمان بوده است.

وی تاکید کرد: هدف اصلی تهیه و تدوین سند ملی راهبردی گمرک؛ مشخص شدن مسیر و خودداری از جزیره‌ای عمل‌کردن گمرک‌ها است و طبق هدف تعیین شده، توانمندی‌ها به صورت برنامه توانمندسازی گمرکات ارائه می‌شود.

به گفته رییس کل گمرک ایران تدوین برنامه استراتژیک و کلان گمرک، آینده فعالیتی آن ترسیم شده و مسیر اصلی برای فعالیت شناسایی می‌شود؛ چرا که سند ملی راهبردی به سند تحول گمرک است.

محمدی عنوان کرد: پس از تهیه و تدوین چنین سندی؛ در واقع پیگیری آن نباید رها شود و در این راستا مدیران باید نظارت جدی بر اجرای اهداف و برنامه‌های تدوین شده داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: نیروهای گمرک از توانمندی‌های بالایی برخوردارند، لذا اطمینان دارم که سند تنظیم شده معتبر و محکم بوده و به عنوان یادگار در تاریخ ثبت می‌شود.

در ادامه این نشست نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز به سخنرانی پرداخت. ابوترابی‌فرد گفت: گمرکات باید با ارتقای قوانین و کارآیی نیروها به امور مربوط به صادرات و واردات کالا با کنترل دقیق‌تر کالاهایی که وارد کشور می‌شود اجازه ندهند بازار کشور عرصه تاخت و تاز کالاهای نامرغوب سایر کشورها شده و به پیکره اقتصاد آسیب برسد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نباید فشارها در این راستا موجب تضعیف رویکرد نظارتی گمرک شود، بلکه باید با نظارت و کنترل بر اساس قوانین و مقررات از رسالت ملی خویش حراست کند.

ابوترابی فرد اظهار کرد: گمرکات تامین کننده درآمد مستقیم دولت نیستند بنابراین باید موضوع درآمد مستقیم از گمرکات را حذف کرد؛ چرا که درآمد گمرک از واردات آن است که زمینه را برای تسهیل تجارت فراهم کند تا منفعت اقتصادی کشور در کنار آن تامین شود. وی در ادامه اجرای طرح آمایش گمرکات کشور را اقدامی بزرگ دانست و افزود: این اقدام زمینه اثرگذاری بهتر نیروهای انسانی و امکانات فیزیکی گمرک را هرچه بیشتر فراهم خواهد کرد.