فراسو
چالشهای بحران مالی جهانی در وزارت بازرگانی بررسی شد
گروه بازرگانی-کارگروه ویژه بررسی چالشها و فرصتهای اقتصادی و تجاری بحران مالی بینالمللی در وزارت بازرگانی تشکیل شد. محمود دودانگه، رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی به مطالعه و بررسی مستمر وضعیت بحران مالی و اقتصادی آمریکا و جهان در وزارت بازرگانی اشاره و اضافه کرد: با توجه به شروع بحران در آمریکا و گسترش آن به سایر بازارهای پولی و اقتصاد جهانی و با توجه به دستور ریاستجمهوری، کارگروههایی در دستگاههای ذیربط تشکیل و به دقت اقدام به بررسی و رصد وضعیت پیش رو کردهاند و از آنجا که ایران نیز به لحاظ اقتصادی و تجاری و به ویژه صادرات غیرنفتی نقش ویژهای در سطح بینالمللی و منطقهای دارد، ضرورت تشکیل کارگروه ویژه در وزارت بازرگانی به منظور بررسی راهکارهای کاهش آسیبپذیری حوزه تجارت و صادرات غیرنفتی به شدت احساس میشد.
به گفته وی، در این راستا و با توجه به اینکه از حدود یک سال قبل شرایط بحرانی آمریکا و امکان تاثیرگذاری آن در سطح بینالمللی پیشبینی میشد، تمرکز ویژهای روی اقتصاد آمریکا و روند آن در هفتههای مختلف صورت گرفته و ضمن بررسی نظریههای مختلف در این خصوص، اقدام به تحلیل وضعیت عملکرد و پیشبینی شرایط آتی شده است.
وی با اشاره به وضعیت خاص پیش رو و بیسابقه بودن بحران اقتصادی فعلی و امکان تاثیر آن به حوزه بازرگانی و به ویژه بر بخش صادرات غیرنفتی، بررسی و ارائه راهکارهایی برای کاهش تبعات ناشی از بحران و استفاده از فرصتهای موجود در شرایط فعلی را یکی از محورهای مورد نظر در این کارگروه عنوان کرد.
دودانگه همچنین با اشاره به کاهش قیمت نفت و در نتیجه کاهش درآمدهای ارزی کشور و همچنین روند افزایش قیمت دلار و افزایش تقاضای خرید آن، که میتوانند منابع ارزی کشور را با مشکل روبهرو سازند، افزود: در چنین شرایطی بهترین راهحل، تمرکز بر توسعه صادرات غیرنفتی و تسهیل صادرات و ارائه مشوقهای مختلف است.
وی شرایط فعلی را یک فرصت تاریخی برای کشور در زمینه صادرات غیرنفتی عنوان کرد و افزود: تبدیل چالشهای جهانی به فرصتهای ملی میتواند باعث جهش کشور در سطح منطقه گردد.
رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در خصوص درجه تاثیرپذیری اقتصاد کشور از بحران جهانی اقتصاد گفت: قطعا اقتصاد ملی از بحران اقتصادی جهانی تاثیر خواهد پذیرفت و ما در شرایط فعلی هم شاهد چنین تاثیری هستیم، ولی آنچه مسلم است، تاثیرپذیری ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر و به ویژه کشورهای اروپایی و آسیای شرقی و برخی از کشورهای منطقه بسیار کمتر خواهد بود و این به دلیل شرایط خاص اقتصاد کشور است که به نوعی آمادگیهای اولیه از مدتها پیش در خصوص تعاملات مالی و تجاری به وجود آمده است. دودانگه خاطرنشان کرد:البته یکی از چالشهای اصلی کشور کاهش درآمد ارزی است که میتواند مشکلاتی را به وجود آورد و یکی از فرصتها نیز امکان جذب سرمایههای خارجی در توسعه کشور در شرایط نااطمینانی اقتصاد جهانی و ثبات نسبی و ریسک بسیار پایین در داخل کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ارسال نظر