معاون فنی گمرک از بازنگری ۹۰درصد قانون گمرکی خبر داد و گفت: سازمان‌ها و موسسات اقتصادی مرتبط با گمرک باید ظرف ۱۵ روز نظر پیشنهادی خود را در این خصوص اعلام کنند. محمدرضا نادری در گفت‌وگو با «برنا»، با بیان این مطلب افزود: بعد از بازنگری قانون گمرکی از کلیه دستگاه‌ها و موسسات اقتصادی مرتبط با امور گمرکی خواستیم تا نظرات و انتقاد‌های خود را نسبت به این قانون در اختیار سازمان گمرک قرار دهند.

معاون فنی گمرک با بیان اینکه طی ۳ جلسه‌ای که هفته آینده برگزار می‌شود جمع‌بندی قانون گمرکی به پایان می‌رسد، گفت: سپس نتایج جمع بندی در اختیار سازمان‌های مرتبط قرار می‌گیرد که آنها نیز موظف هستند ظرف ۱۵ روز نظرات اصلاحی خود را اعلام کنند. نادری با اشاره به بررسی بخش بزرگی از قانون گمرکی در مجلس شورای اسلامی ‌اظهار داشت: با توجه به اینکه در بررسی‌های جدید نظرات برخی از سازمان‌ها لحاظ شده است، بنابراین انتظار داریم قانون تا پیش از پایان سال جاری به تصویب مجلس برسد.

اصلاح ساختار سازمانی و ساده‌سازی فرآیندها، بازنگری نحوه ارزش گذاری کالاها و احیای دوایر ارزش، بهبود معیشت و رفاه کارکنان، توسعه اتوماسیون و مکانیزاسیون خدمات گمرکی، احیا و تقویت شورای علمی‌ و پژوهشی، طراحی و اجرای نظام جامع آموزش‌های تخصصی و مهارت‌های شغلی کارکنان، طراحی و اجرای نظام نظارت و بازرسی، شناسایی و احصای گلوگاه‌های فساد، اجرای نظام نامه رفتار سازمانی کارکنان به منظور ترویج درستکاری و ارتقای سلامت اداری، همکاری فعال با دستگاه‌های نظارتی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزو برنامه‌های اجرایی ایجاد تحول در گمرک است.

ایجاد بانک اطلاعات گمرکی، نظارت ویژه و مستمر بر پرونده‌های کلان قاچاق مکشوفه تا حصول نتیجه، تدوین و اجرای شاخص‌های ارزیابی عملکرد گمرکات، ایجاد ارتباط سیستمی ‌با دستگاه‌های ناظر و همجوار گمرک، ساماندهی گمرکات کشور، پیگیری، اصلاح، تصویب و اجرای قانون جدید امور گمرکی، شفاف‌سازی عملیات، تدوین سند چشم‌انداز و برنامه راهبردی، بهره‌گیری مناسب از تکنیک‌های پیشرفته به منظور تسریع و تسهیل ترخیص کالا، ایجاد ارتباط و تعامل منطقی با انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی و صنعتی به منظور تبادل نظرات و ارتقای کیفیت خدمات گمرکی از دیگر برنامه‌های اجرایی ایجاد تحول در گمرک محسوب می‌شود.