نکته
هزینههای حاشیهای واردات
یکی از دلایل مهمی که توسط حامیان تقویت ارزش پول ملی در مقابل دلار مطرح میشود، کاهش هزینههای ورود کالا و جلوگیری از انتقال تورم وارداتی به مصرفکننده داخلی است.
پدرام فتحعلیان
یکی از دلایل مهمی که توسط حامیان تقویت ارزش پول ملی در مقابل دلار مطرح میشود، کاهش هزینههای ورود کالا و جلوگیری از انتقال تورم وارداتی به مصرفکننده داخلی است. این در حالی است که متاسفانه با انحای مختلف هزینههای فراوانی توسط سازمانهای دولتی از کالاهای وارداتی اخذ میشود که در نهایت منجر به تحمیل قیمت بیشتر به مصرفکنندگان میگردد. بنابراین آیا بهتر نیست به جای در پیش گرفتن سیاست دستوری افزایش ارزش ریالی در برابر دلار که دارای نتایج منفی پرشماری همچون کاهش رقابتپذیری کالاهای تولید داخل در بازارهای صادراتی است درصدد کاهش هزینههای فراوانی باشیم که بعضا حتی برخلاف قانون از کالاهای وارداتی اخذ میشود.
به طور مثال در جهت حمایت از ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی، واردکنندگانی که اقدام به حمل کالا توسط این شرکت نمایند از پرداخت ده درصد عوارض سازمان راهداری معاف هستند در حالی که متاسفانه مشاهده میشود به این بهانه که برخی از مواقع کشتیرانی اقدام به حمل کالا با کشتیهای دارای پرچم خارجی میکند این عوارض توسط سازمان راهداری از صاحب کالا اخذ میشود. نتیجه پیگیریهای اینجانب از کشتیرانی حاکی از این بود که اخیرا ورود بخش بزرگی از کالاها توسط این شرکت با کشتیهای دارای پرچم خارجی صورت میگیرد لذا رسیدگی به این موضوع توسط مسوولان مربوطه ضروری است.
توجه کنیم که همه واردکنندگان برخلاف آنچه توسط برخی افراد تبلیغ میشود اخلالکنندگان در امر تولید و عامل تعطیلی صنایع داخلی و بیکاری جوانان نیستند. چه بسیار کالاهای وارداتی که به عنوان مواد اولیه محصولات داخلی کاربرد دارد و یا امکان تولید آنها به علت فقدان مزیت نسبی یا نیاز به فناوری پیشرفته در کشور وجود ندارد.
ارسال نظر