بخش عمده کالاهایی که سهم زیادی را در سبد خانوار به خود اختصاص داده‌اند، قیمت‌گذاری شدند.

رسول مژده شفق، معاون کالاهای مصرفی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در گفت‌وگو با«ایسنا»، با اشاره به اجرای پروژه قیمت‌گذاری برخی اقلام غذایی پرمصرف از سوی سازمان حمایت عنوان کرد: بر اساس این پروژه عوامل موثر در قیمت تمام شده شامل هزینه‌های مواد اولیه، دستمزد، هزینه‌های مالی، سرمایه، سود تولیدکننده، استهلاک کالاهای سرمایه‌ای، هزینه‌های سربار، دستمزد و سایر موارد با همکاری انجمن‌ها و تشکل‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و در هماهنگی معاونت بازرگانی داخلی مدیریت می‌شود. وی گفت: این طرح از شش ماه پیش با هدف جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمت‌ها شروع شده و چنانچه در بررسی‌ها مشخص شود، افزایش‌ها بیش از میزان واقعی بوده است از ادامه این اقدام جلوگیری می‌شود.

شفق توضیح داد: در ابتدا تولیدکنندگان از طریق تشکل‌های خود قیمت تولیدات را مورد بررسی کارشناسی قرار داده و پیشنهاد خود را به سازمان حمایت ارائه می‌دهند و در مراحل بعدی هم سازمان حمایت براساس ضوابط خود عوامل موثر در قیمت تمام شده محصول را آنالیز می‌کند.

مژده شفق تاکید کرد: چنانچه در مراحل بررسی غیر واقعی بودن قیمت پیشنهادی احساس شود؛ نسبت به تعدیل آن و ایجاد تفاهم با تشکل مورد نظر اقدام می‌شود و چنانچه قیمت‌های عرضه به بازار بالاتر از مبلغ مورد تفاهم باشد به عنوان تخلف محسوب خواهد شد. معاون سازمان حمایت گفت: در شش ماه گذشته ماکارونی، پودر‌های شوینده، لبنیات، فرآورده‌های گوشتی، روغن نباتی و بخشی از تولیدات کنسروجات که سهم قابل توجهی در سبد کالایی خانواده دارند قیمت‌گذاری شده‌اند و قطعا قیمت‌گذاری ۱۰۰ هزار قلم کالا امکان‌پذیر نبوده و به مصلحت نیست. وی درباره نحوه پرداخت یارانه‌ها و امکان حذف آنها نیز عنوان کرد: با حذف یارانه پودر شوینده در حال حاضر کالاهای یارانه‌ای شامل نان، شیر، قند و شکر و روغن نباتی است و به دلیل مطرح بودن طرح تحول اقتصادی برای سال آینده هنوز برآورد میزان یارانه‌ مورد نیاز نشده است.