آذوقه برسانید حال ما خوب است

گروه بازرگانی- یکی از ملوانان کشتی ربوده شده ایرانی در سواحل سومالیا، گفته است: حال ما خوب است. البته آذوقه رو به پایان است و دزدان دریایی نیز اعلام کرده‌اند که ما را گرسنه خواهند گذاشت.

حکایت عجیبی است. دزدی دریایی آن هم در قرن بیست‌ویکم، و از همه مساله‌برانگیزتر اینکه، یک ماه از این حادثه می‌گذرد و هنوز چانه‌زنی با این دزدان به سرانجام نرسیده است. آن ملوان در گفت‌وگو با «شهروند امروز» روایت کرده است: صبح روزی که به کشتی حمله شد، هوا مه‌آلود بود و ما پس از این‌که متوجه حضور قایق‌های زیادی در اطراف کشتی شدیم، سعی داشتیم از منطقه دور شویم، اما به دلیل این‌که سرعت کشتی ما زیاد نیست، نتوانستیم واکنش مناسبی داشته باشیم. در نهایت پس از این‌که به سمت کشتی شلیک شد، عده‌ای از آنها موفق شدند از کشتی بالا آمده و با تهدید اسلحه، کنترل و فرماندهی کشتی را در دست گیرند. مقاومت زیادی از سوی افراد حاضر در کشتی صورت گرفت. غفلتی در کار نبود. تعداد آنها خیلی زیاد بود. کشتی ایرانی طول زیادی دارد و امکان این‌که همه آن را با پرسنل موجود کنترل کنیم وجود ندارد. ما حدود یک ساعت در تعقیب‌وگریز بودیم که در نهایت موفق به مهار آنها نشدیم. آنها از طریق طناب‌های بلندی که داشتند و قلاب‌هایی که به بدنه کشتی گیر می‌دادند، سعی داشتند به کشتی وارد شوند که طناب بعضی از آنها با تبرهایی که موجود داشتیم، پاره می‌شد و آنها به دریا می‌افتادند، اما به این دلیل که اسلحه نداشتیم و تبرهای ما کافی نبود، موفق به دفاع کامل از کشتی نشدیم.

زنبورهای شکرخور

اینکه می‌گویند عسل‌های موجود در بازار طعم شکر می‌دهد نه گل و گیاه، سخنی است که تردید در آن نتوان کرد. واقعیت این است که در اثر خشکسالی و هزار مصیبت دیگر، نه گل مانده است و نه زنبوری که طبیعی باشد. کندوداران هم از طبیعت به دامنه شهرها کوچ کرده‌اند و زنبورهای زبان بسته خود را در این هواهای آلوده می‌چرخانند تا چه به بار آید. مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفته است: به ازای هر کندو ۵ کیلوگرم شکر یارانه‌دار کافی نیست. به گفته وی دولت به هر کیلو شکر فقط ۲۰۰تومان یارانه پرداخت می‌کند.

ما از یارانه، شکر، عسل و همین‌طور زنبور عسل، خبر نداشتیم. پیشنهاد می‌کنیم هرچه سریع‌تر این یارانه به صورت مستقیم پرداخت شود. شاید زنبورداران دوباره به طبیعت برگردند و عسل نیز دیگر طعم شکر ندهد.

فرش هم زمین خورده است

یک تاجر فرش و استاد دانشگاه، گفته است: برخی مسوولان از افزایش صادرات فرش دستباف ایران به سایر کشورهای دنیا خبر می‌دهند و برای این ادعای خود بر آمار ارائه شده از سوی مراجع ذی صلاح استناد می‌کنند و این در حالی‌ است که این افراد از افزایش نرخ پایه صادراتی فرش از ۴۵۰دلار به ۷۰۰دلار به عنوان مهم‌ترین عامل در بالارفتن ارزش ریالی صادرات فرش صحبتی به میان نمی‌آورند. افشین حیدریان نائینی با اشاره به اینکه نرخ فرش در سال‌های اخیر به صورت کاذبی افزایش می‌یافت، افزود: اما در شرایط فعلی روند افزایش کاذب نرخ فرش نیز متوقف شده است. به گفته وی، در ماه‌های اخیر ارزش فرش دستباف در بازار ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش یافته است.