سارا صفاری- در طرح تحول اقتصادی دولت احمدی‌نژاد گمرک یکی از مهم‌ترین ارگان‌هایی است که باید در رویه‌های اجرایی خود تغییراتی اعمال کند. گمرکی که تا پیش از تغییرات جدید مدیریتی آن از اهمال‌کاری، سخت‌گیری‌های نه چندان به حق و موانع تجارت برای بخش خصوصی و دولتی سخن به میان می‌آمد. اردشیر محمدی رییس کل گمرک ایران در گفت‌وگو با خبرنگار دنیای اقتصاد در پاسخ به اینکه گمرک برای رفع مشکل نیروی انسانی خود چه اقدامی انجام داده است؟ گفت: برای افزایش نیروی انسانی باید از طریق دولت اقدام کنیم و مجوزهای قانونی را وصول کنیم تا نیروی انسانی گمرک را در حد نیازها جذب کنیم، اما متاسفانه این روند نیازمند زمانی طولانی است. وی در ادامه افزود: میزان کمبود نیروی انسانی باید در هر استان برآورد و جمع‌بندی شود.به طور مثال ۵۰درصد عملیات تجارت و بازرگانی در بندرعباس انجام می‌شود اما تنها ۶درصد سهم نیروی انسانی گمرک، این استان است، تقریبا وضع کمبود نیروی انسانی در گمرکات دیگر نیز به همین صورت است.

محمدی با بیان اینکه درصدد روان‌سازی، ایجاد تصویر مثبت از قوانین و حل مشکلات مردم به منظور ارائه خدمات بهینه و مطلوب به مراجعین هستیم، خاطرنشان کرد: اعتقادمان این است که هرچقدر کندکاری و موانع‌کاری را کم کنیم و سرعت خدمات‌رسانی را افزایش دهیم مطمئنا قیمت تمام شده کالا برای واردکننده و صادرکننده کاهش می‌یابد و نهایتا مصرف‌کننده نیز می‌تواند از این مزیت استفاده کند.

استقرار آسیکودای جهانی در گمرک ایران

رییس کل گمرک از اجرای ۸پروژه در راستای طرح تحول اقتصادی خبر داد و گفت : این پروژه‌ها شامل: ارتقای سلامت اداری، استقرار آسیکودای جهانی که به گمرک امکان می‌دهد رویه‌هایش را تحت وب انجام دهد و ارتباط سیستمی بین داخل گمرک و سازمان‌های همجوار برقرار کنیم، در واقع گمرک الکترونیک را به وجود بیاوریم و ارزش‌گذاری کالا و استفاده از تجهیزات کنترل نامحسوس که باعث افزایش سرعت و دقت در کار می‌شود، است.

وی با بیان اینکه این پروژه‌ها مورد تایید کارگروه تحول اقتصادی قرار گرفته، بیان کرد: اگر این پروژه‌ها درست انجام شود به تسهیل و تسریع در امور کمک می‌کند و رضایتمندی مردم و مسوولان نظام را افزایش خواهد داد.

محمدی در پاسخ به این سوال که برای حل مشکل فرودگاه امام یعنی کمبود انبار و سرویس‌دهی به بازرگانان چه اقداماتی صورت گرفته؟ گفت: برای حل این مشکل نشست‌های متعددی برگزار شد.اگر هماهنگی‌های صورت‌گرفته، جواب دهد تمامی خدمات گمرکی در فرودگاه امام خمینی تا پایان ماه آینده ارائه می‌شود و ترانزیت کالا از فرودگاه امام به مهرآباد قطع و یا محدود می‌شود و تمام تلاشمان این است که تا پایان ماه این اقدام صورت گیرد مگر عوامل پیش‌بینی نشده مداخله کند اما زمینه های این اقدام پیش‌بینی شده است.

وی در پایان به همکاری سایر دستگاه‌ها و وزارت راه برای تحقق قطع ترانزیت کالا از فرودگاه امام به مهرآباد اشاره کرد و گفت: هدف این است که انبارها از بخش خصوصی بازپس گرفته شود. یکی از هشت پروژه تحول اقتصادی در گمرک، اختصاصی کردن گمرکات و پروژه احداث گمرکات تخصصی است که در تلاشیم با حداقل تنش آن را ساماندهی کنیم.