دبیرکل اتاق تعاون کشور گفت: طرح هدفمند کردن یارانه‌ها می‌تواند ضمن تداوم یارانه‌های دارای توجیه، مشکلات و آثار منفی تخصیص یارانه غیرهدفمند را که موجب ناکارآمدی و تشدید قاچاق و مفاسد اقتصادی می‌شود از میان بردارد. به گزارش روابط‌عمومی‌ اتاق تعاون مرکزی، محمدرضا رمضانی در نشست مشترک با مدیران تعاونی‌ها و مرکز پژوهش اتاق تعاون گفت: در طرح هدفمند کردن یارانه‌ها لازم است باور عمومی‌ نسبت به اجرای طرح به وجود آید و زمینه‌های لازم برای رفع نگرانی عمومی‌ از مشکلات اجرایی آن فراهم شود.

رمضانی افزود: یارانه سهم قابل توجهی از بودجه‌های سالانه را به خود اختصاص می‌دهد و در عین حال گروه‌های مستحق را در موارد زیادی هدف قرار نمی‌دهد و باعث تخصیص ناکارآمد و اتلاف منابع می‌گردد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: می‌توان با حذف یارانه از دهک‌های درآمدی بالا حجم قابل توجهی از یارانه‌های پرداختی دولت را کاسته و منابع آزاد شده را برای مواردی که در ماده ۳ لایحه برنامه چهارم از قبیل اصلاح ساختار سیستم حمل و نقل عمومی، گازسوز کردن اتومبیل‌ها و مقاوم‌سازی خانه‌ها و امور دیگر پیش‌بینی شده، به کار گرفت.

رمضانی با اشاره به طرح نقدی کردن یارانه‌ها گفت: اگر یارانه‌ها نقدی گردد ولی در راستای آن اصلاح ساختار صورت نپذیرد، گروه‌های درآمدی پایین نفعی نخواهند برد‌؛ زیرا که نفع، موقعی است که اصلاح قیمت‌ها بتواند در ساختار الگوی مصرف تغییر ایجاد کند.

عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پرداخت یارانه‌های نقدی، از قاچاق کالا جلوگیری می‌کند؛ زیرا یکی از مشکلات اقتصاد ما این است که پرداخت یارانه‌ها عمدتا به کالاها اختصاص می‌یابد و قیمت رایج این کالاها را در بازارهای عمومی‌ منطقه کاهش می‌دهد و چون قیمت این کالاها در کشورهای همسایه بالاتر است، عملا موجب قاچاق این کالاها به کشورهای همسایه می‌شود.

وی اظهار امیدواری کرد: در طرح هدفمند کردن یارانه‌ها یا نقدی کردن آن، یارانه‌ها به طور مساوی بین دهک‌های مختلف درآمدی تقسیم نشود؛ زیرا به عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه درآمد آسیب می‌رساند.