نظرگاه
توصیه غیر منطقی وزیر به کشاورزان
وزیر کار گفتهاند: کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی نباید برای افزایش درآمدهای خود قیمت محصولات کشاورزی را همگام با تورم اضافه کنند، بلکه باید با بالا بردن بهرهوری فعالیتها و ارزش افزوده محصولاتشان نیازهای درآمدی خود را به دست آورند. (دنیای اقتصاد ۱۱/۳/۸۷)
محمدحسین کریمیپور
وزیر کار گفتهاند: کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی نباید برای افزایش درآمدهای خود قیمت محصولات کشاورزی را همگام با تورم اضافه کنند، بلکه باید با بالا بردن بهرهوری فعالیتها و ارزش افزوده محصولاتشان نیازهای درآمدی خود را به دست آورند. (دنیای اقتصاد ۱۱/۳/۸۷) ۱ - آقای وزیر! به دلایل ذیل امسال کمتر کشاورز و تولید کننده غذایی را مییابید که خواب افزایش درآمد را ببیند. کشاورزان مظلوم نگران تعادل دخل و خرج و در نزاع بقا هستند.
اولا - در حالی که قیمت جو دو برابر پارسال است، دولت به دنبال تثبیت قیمت لبنیات است. در حالی که به گزارش فائو قیمت جهانی لبنیات رشد سالانه ۸۰ درصدی را تجربه کرده، تثبیت دستوری قیمت لبنیات در ایران با فشار به تولیدکننده مفهومی جز نابودی واحدهای تولیدی دارد؟
ثانیا - سیاستهای کلان اقتصادی دولت فشار تورمی بر تولید کننده ایرانی را دو چندان کرده و کشور ما در لیست جهانی تورم در یکی از بدترین مکانها قرار دارد.
ثالثا - تجمیع سه بلیه خشکسالی شدید، سرمازدگی زمستانی و سرمازدگی بهاره در یک سال زراعی واحد، کشاورز درمانده ایرانی را با ناملایمترین سال چهار دهه گذشته روبهرو کرده است. بسیاری از باغات و مزارع دیم کل یا بخش عمده محصول معمول را از کف دادهاند.
۲ - انقلاب سبز جز با توسعه اساسی زیرساختها ممکن نیست. در تمام دنیا این وظیفه دولتها است. در ۲ سال اخیر دولت در آب، خاک، تحقیقات، واریتههای اصلح، ترویج و ... چه شقالقمری کرده که از کشاورزان انتظار معجزه دارید؟
۳ - آیا نباید پیگیری حفظ قدرت خرید مردم با پشتوانه بیتالمال و نه با رویکرد ضد تولیدی «تثبیت دستوری قیمت» و کاهش مداوم جاذبه تولید، دنبال شود؟
۴ - در پایین بودن بهرهوری در بخش کشاورزی و خطری که از این باب امنیت غذایی کشور را تهدید میکند شکی نیست. این مشکل در سایر بخشهای اقتصاد نیز وجود دارد.
آقای وزیر، بفرمایید که چه کسی مسوول شکلدهی ساختار اقتصادی، فرهنگ سازی، اقدامات ترویجی و تنظیم سیاستهای تشویقی وتنبیهی به صورتی است که حرکت به سوی بهرهوری به یک نیاز عمومی بخش تولید تبدیل شود؟ مش صفدر سیبزمینی کار یا اوسغضنفر ماستبند؟
با توجه به میزان افزایش هزینههای تولید، انجام خواست وزیر محترم کار به معنی تحقق رشد بهرهوری سالانه ۲۰ تا ۴۰ درصدی بخش کشاورزی است آن هم در این سال ویژه که توصیف آن گذشت. این خواسته اساسا منطقی و عملی نیست.
رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق ایران
ارسال نظر