کاهش سود بازرگانی انواع پودر شوینده

وزرای عضو کمیسیون ماده یک آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، سود بازرگانی ردیف‌های تعرفه ۳۴۰۲۲۰۱۰ (پودر، مایع، گرانول، قرص، ژل، کنسانتره و سایر فرآورده‌های همانند برای شستشو و پاکیزگی دستی با بسته بندی زیر ۵کیلوگرم) و ۳۴۰۲۲۰۲۰ (پودر، مایع، گرانول، قرص، ژل، کنسانتره و سایر فرآورده‌های همانند برای شستشو و پاکیزگی ماشینی با بسته بندی زیر ۵ کیلوگرم) را از ۲۶ درصد و ۳۶ درصد به ۲۱درصد کاهش دادند. همچنین سود بازرگانی ردیف تعرفه ۳۴۰۲۹۰۱۰ (مایع، گرانول برای شست‌وشو و پاکیزگی اعم از دستی و ماشینی با بسته بندی ۵کیلوگرم) نیز از ۲۶درصد به ۱۶درصد کاهش یافت.

توزیع ۲میلیون تن شیر یارانه‌ای

معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی، از افزایش یارانه شیر خانوار از یک میلیون و ۴۰۰هزار تن به دو میلیون تن در سال ۸۷ خبر داد.

محمدصادق مفتح در گفت‌وگو با ایسنا گفت: با اضافه شدن یارانه ۲۵۰میلیارد تومانی پودر شوینده به یارانه شیر در سال جاری به بیش از دو میلیون تن شیر و سایر محصولات لبنی یارانه اختصاص می‌یابد که سر جمع در شیر و نیز شیر مدارس تاثیرگذار خواهد بود.

وی همچنین درباره وضعیت بازار پودر‌های شوینده نیز گفت: براساس توافقی که با انجمن تولیدکنندگان پودرشوینده درباره قیمت پودرهای شوینده انجام شده، مشکل خاصی وجود ندارد و در کنار آن نیز توزیع گسترده و حتی دو برابر میزان زمان‌های عادی در حال انجام است تا التهاب بازار پودرهای شوینده از بین برود.

مفتح در ادامه به توزیع پودرهای شوینده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اشاره کرد و افزود: در حال حاضر مشکلی به لحاظ ذخیره سازی وجود ندارد و ذخیره‌های پیش‌بینی شده در حال تزریق به بازار هستند تا از دوره گذار فعلی عبور کنیم.

معاون وزیر بازرگانی نیاز عادی بازار به پودرشوینده را ماهانه ۳۰هزار تن عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی و با هدف تنظیم بازار و جلوگیری از التهاب بازار پودر شوینده، ماهانه نزدیک به ۵۰هزار تن انواع پودر شوینده در حال توزیع است.

مفتح در ادامه با اظهار رضایت از نحوه همکاری‌ و فعالیت کارخانه‌های تولید پودر شوینده افزود: کارخانه‌های تولیدی در تعیین قیمت اولیه، مسائل را در نظر گرفتند و درک خوبی از شرایط نشان دادند که قابل تقدیر است.

وزارت بازرگانی نظارت می‌کند

از سوی دیگر رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با اشاره به روند پرداخت یارانه‌ پودرهای شوینده در چند سال گذشته‌ عنوان کرد: طبق آمار یارانه اختصاص یافته به پودرهای شوینده از ۷۵۰میلیارد ریال در سال ۸۳ به ۱۲۹۸میلیارد ریال در سال ۸۴ رسید و این مبلغ با افزایش مجدد به ۱۵۳۲میلیارد ریال در سال ۸۵ رسید.

وی با بیان اینکه یارانه تولیدکنندگان پودرهای شوینده تا پایان سال ۸۵ پرداخت شده است، افزود: یارانه سال ۸۶ این بخش نیز حدود ۲۲۰۰میلیارد ریال برآورد شده که هنوز به تایید مراجع مربوط نرسیده است از سویی به علت رشد قیمت جهانی مواد اولیه تولید پودر میزان این یارانه در سال ۸۷ بیش از ۳۵۰۰میلیارد ریال برآورد می‌شده است.

جلیلیان در ادامه به روند رشد مصرف پودر‌های شوینده نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده سرانه مصرف پودر برای هر نفر ۵/۵ کیلوگرم و میزان برخورداری هر نفر از یارانه پودر در سال ۸۶ نیز حدود ۳۲هزار ریال بوده است.

وی میزان توزیع پودر را در سال ۸۳ا ،۳۵۰هزار تن و در سال‌های اخیر نیز ۴۰۰هزار تن در سال دانست و خاطر نشان کرد: یارانه دار بودن و پایین بودن قیمت داخلی پودر شوینده در مقایسه با کشورهای همسایه خواه ناخواه موجب قاچاق بخشی از پودرهای تولیدی می‌شد که افزایش ندادن تعهد توزیع براساس رشد جمعیت و ثابت نگه داشتن آن در سقف ۴۰۰هزار تن مشکلات تامین به موقع را ایجاد می‌کرد.

جلیلیان خاطر نشان کرد: با توجه به مشکلات مذکور دولت در راستای هدفمند کردن یارانه این کالا و ایجاد زمینه‌ای برای اختصاص یارانه‌ این بخش به سایر کالاهای ضروری از جمله مواد غذایی اقدام به حذف یارانه پودر کرد که قطعا آثار مثبتی در رشد صنعت، ایجاد فضای رقابتی تولید و توزیع بیشتر و جلوگیری از قاچاق در پی خواهد داشت.

جلیلیان تصریح کرد: با توجه به اینکه اعمال یک باره قیمت تمام شده مشکلاتی را برای مصرف کنندگان ایجاد می‌کرد تشکل‌های فعال در این صنعت با هماهنگی وزارت بازرگانی بر قیمت‌های حداقلی که ۵۰۰ تومان برای پودر‌های دستی و ۷۰۰ تومان برای پودرهای ماشینی است نظارت خواهند کرد.

وی اظهار امیدواری کرد که با تعیین قیمت‌های جدید و تولید کارخانجات با حداکثر ظرفیت در روزهای آینده با اشباع بازار قیمت جدید پودر تثبیت شود.

سیمان همچنان در سبد حمایتی

معاون وزیر بازرگانی گفت: تا زمانی که تعادلی در عرضه و تقاضای سیمان حاصل نشود، خروج سیمان از سبد به صلاح نیست و سبب آشفتگی بازار می‌شود.

محمد‌صادق مفتح در گفت‌وگو با «فارس» در خصوص خروج سیمان از سبد حمایتی دولت‌ اظهار داشت: تا زمانی که تعادلی در عرضه و تقاضای سیمان حاصل نشود، به صلاح نیست که سیمان از سبد حمایتی دولت خارج شود.

معاون بازرگانی داخلی وزیر بازرگانی در پاسخ به سوال فارس در خصوص وعده محرابیان برای خروج سیمان در خرداد ماه ۸۷ گفت: در این خصوص اطلاعی ندارم ولی با بهره‌برداری از چند طرح سیمانی توسط وزارت صنایع امیدوارم وضعیت تولید بهتر شود و در آینده نزدیک به نقطه تعادل برسیم.

مفتح در خصوص آمارهای متناقض تولید سیمان گفت: آنچه برای ما مهم است میزان سیمان تولید شده است نه ظرفیت‌های تولیدی سیمان، چرا که افتتاح طرح‌های سیمانی آمار ظرفیت‌ها را بالا می‌برد نه آمار سیمان تولید‌شده را.

وی با بیان اینکه میزان تولید سیمان با پارامترهای مختلف تغییر می‌کند، افزود: مشکلات سوخت، تعمیرات کارخانه‌های سیمان و دیگر مسائل، میزان تولید سیمان را در نوسان قرار می‌دهد و همین امر باعث می‌شود تا نتوانیم به طور قطع زمان خروج سیمان از سبد را تعیین کنیم.

مفتح ادامه داد: اگر میزان سیمان تولید شده به اندازه بازار مصرف باشد، دلیلی نخواهد داشت که سیمان در سبد حمایتی دولت باشد، در غیر این صورت خروج سیمان از سبد حمایتی باعث آشوب در بازار می‌شود.