تبیین بسته بانک مرکزی توسط فعالان بخش خصوصی

فعالان بخش خصوصی برای تبیین بسته سیاستی بانک مرکزی با رییس کل بانک مرکزی به مذاکره می‌نشینند.

براساس این گزارش، محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ایران، در دوازدهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با اعلام این مطلب گفت: با توجه به اهمیت بسته سیاستی بانک مرکزی و جنبه‌های مختلف این بسته اتاق بازرگانی ایران با رییس بانک مرکزی به مذاکره خواهد نشست. وی دراین جلسه با اشاره به تامین منابع مالی پروژه‌های مختلف بخش خصوصی اظهار داشت‌: با توجه به اینکه تامین منابع مالی پروژه‌های بخش خصوصی از سوی بانک مرکزی چندان رویه مناسبی ندارد؛ بنابراین لازم است تا بخش خصوصی برای تامین منابع مالی پروژه‌ها وارد عمل شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر مذاکرات اتاق بازرگانی ایران با بانک توسعه اسلامی‌و دستیابی به راهکارهای مشترک و مناسب اذعان داشت‌: برای تامین منابع مالی پروژه‌های توسعه‌ای با بانک توسعه اسلامی‌به راه‌حل‌های مناسبی رسیده‌ایم؛ اما لازم است تا بخش خصوصی نیز از منابع مالی خود در این پروژه‌ها استفاده نماید.

نهاوندیان با اشاره به سیاستهای بانک مرکزی در نحوه ارائه تسهیلات به بخش خصوصی گفت‌: ‌محدودیت منابع مالی بانک‌ها و استفاده از منابع مالی بانک مرکزی و عدم دسترسی بخش خصوصی به تسهیلات شاید دلایل اتخاذ تصمیمات بانک مرکزی در ارائه تسهیلات باشد که بخش خصوصی می‌تواند با جذب سرمایه خارجی مساله تامین منابع مالی پروژه‌هایش را تامین کند .

وی انسجام میان اتاق‌های بازرگانی و کمیسیون‌های مشترک اتاق بازرگانی را راهکار توسعه ظرفیت بخش خصوصی برشمرد.

توسعه صادراتی کشور با تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی

این گزارش می‌افزاید؛ مهدی غضنفری رییس سازمان توسعه تجارت در این جلسه، اظهار داشت: در شرایطی که توسعه صادرات از اولویت دستور کار اقتصادی کشور خارج شده و تامین نیاز داخلی در دستور کار قرار دارد توجه اتاق بازرگانی تهران به این مقوله جای خرسندی دارد، اما باید بدانیم که توسعه صادرات با وجود چند شرکت کوچک میسر نمی‌شود.

وی افزود: تا زمانی‌که کنسرسیوم‌های صادراتی با حضور شرکت‌ها و برندهای معتبر داخلی تشکیل نشود، نمی‌توان به توسعه صادرات کشور امیدوار بود.

غضنفری با اشاره به کیفیت پایین کالاهای صادراتی اذعان داشت‌: در حال حاضر شکایت‌های متعددی از شرکت‌های صادرکننده کالا به عراق به دلیل

بی‌کیفیتی کالاهای صادراتی داشته‌ایم که لازم است این پرونده‌ها با همکاری اتاق بازرگانی بررسی و رسیدگی شود.

رییس سازمان توسعه تجارت در خصوص نحوه تعیین ارزش کالاهای صادراتی گفت: گمرک کشور کالاهای صادراتی را با نرخ پایه چند سال گذشته می‌سنجد و این درحالیست که صادرکنندگان با نرخی بالاتر صادرات را انجام می‌دهند که این امر موجب می‌شود نرخ واقعی رشد صادرات در کشور مشاهده نشود.

احمد پور فلاح عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران، در دوازدهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: حضور افراد ناآگاه به مسائل تجارت و صنعت نمایشگاه منجر شده است تا شاهد رشد منفی کیفیت نمایشگاهها پس از واگذاری به بخش خصوصی باشیم.

وی افزود: برگزارکنندگان نمایشگاه با توجه به اینکه برگزاری نمایشگاه را محل کسب درآمد خود کرده اند در بسیاری از موارد بدون هماهنگی و عدم دریافت مجوز از سازمان توسعه تجارت و با تقلب لوگوی سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف اقدام به برگزاری نمایشگاه می‌کنند.

نرخ بهره‌وری عوامل تولید ایران یک‌سوم دنیا است

در ادامه این جلسه سید حمید حسینی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران با بیان این‌که نحوه حضور بخش خصوصی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی‌توسط وزارت نفت در اقتصاد کشور باید تدوین شود، گفت: عرضه فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی‌در بورس کالا و آثار مثبت آن ازجمله حذف رانت، جلوگیری از قاچاق و افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی،بررسی بسته حمایتی بانک مرکزی و سیاست‌های جدید پولی و آثار آن بر اقتصاد کشور و بخش خصوصی‌، طرح آزمایش صنعتی کشور و رابطه آن با استراتژی صنعتی کشور و برنامه پنجساله چهارم،نحوه تعیین منطقی تعرفه‌ها و آثار آن بر تولید، واردات، صادرات و توسعه اقتصادی کشور و بحران مواد غذایی و دلایل افزایش قیمت مواد غذایی و تاثیر آن بر بخش کشاورزی ایران ازجمله دیگر مسائلی است که لازم است از سوی اتاق بازرگانی بررسی شود.