فراسو
ارزیابی «فرانس پرس» از سفر هیات تجاری ایران به هند
این هفته از یک سو هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا مقامات هندی را برای کاهش واردات نفت از ایران و سختتر کردن تحریمهای آمریکا علیه کشورمان تحت فشار قرار داد و از سوی دیگر یحیی آلاسحاق، رییس اتاق بازرگانی و صنایع تهران که در راس یک هیات ۵۶ نفره به دهلی سفر کرده بود جذابیتها و فرصتهای تعامل با ایران را برای هندیها تشریح کرد.
گروه بازرگانی- خبرگزاری «فرانس پرس» در گزارشی سفر هیات تجاری ایران به هند را در توسعه روابط دو کشور و عبور از تحریمها موفق ارزیابی کرد.
این هفته از یک سو هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا مقامات هندی را برای کاهش واردات نفت از ایران و سختتر کردن تحریمهای آمریکا علیه کشورمان تحت فشار قرار داد و از سوی دیگر یحیی آلاسحاق، رییس اتاق بازرگانی و صنایع تهران که در راس یک هیات ۵۶ نفره به دهلی سفر کرده بود جذابیتها و فرصتهای تعامل با ایران را برای هندیها تشریح کرد. خبرنگار «فرانس پرس» در گزارش خود از دهلی مینویسد: منافع مشترک ایران و هند و جذابیتهایی که دو کشور برای هم دارند چنان است که به نظر نمی رسد هندیها حاضر باشند از ایران صرف نظر کنند. وی میزبانی گرم انجمن اتاقهای بازرگانی هند (اسوچم) را از هیات ایرانی و توافقاتی که در این نشست بین طرفین صورت گرفت، دلیل موفقیت سفر این هیات به هند میداند.
به گزارش این خبرگزاری، مطابق توافقات صورت گرفته قرار است پرداختهای مالی خریدهای هند از ایران به روپیه صورت گیرد و فرصت جذابی برای هند است تا صادرات کالا به ایران را گسترش دهد. استفاده از بنادر ایران برای صادرات کالا به افغانستان و آسیای مرکزی با دور زدن پاکستان و نیز سرمایهگذاری در زیرساختهای جادهای و ریلی ایران توسط هند از دیگر زمینههای همکاری بین دو کشور عنوان شده است. از سوی دیگر رییس فدراسیون سازمانهای صادرکننده هند با اشاره به سفر هیات تجاری ایران به این کشور گفت: مشکل پرداختهای مالی بین دو کشور حل شده و اکنون صادرکنندگان هندی باید بر افزایش صادرات به این کشور تمرکز کنند.
همچنین به گزارش پایگاه خبری «ایندیا تایمز»، رفیق احمد، رییس صادرکنندگان عضو فدراسیون سازمانهای صادرکننده هند، میگوید: با مرتفع شدن مشکلات مربوط به مکانیزم پرداختها، ایران تلاش میکند، محصولات کشاورزی نظیر گندم، برنج و شکر از هند وارد کند. به گفته احمد، ایران که با تحریمهای غرب روبهرو است، به دنبال آن است که ۴ کالای اصلی کشاورزی؛ یعنی گندم، برنج، شکر و چای را از هند وارد کند. فدراسیون سازمانهای صادرکننده هند همچنین خواستار حمایت دولت این کشور از افزایش صادرات به کشورهایی چون چین و کشورهای آفریقایی برای کاستن از کسری تجاری هند شد. کسری تجاری هند در سال مالی گذشته، به بالاترین میزان در تاریخ این کشور؛ یعنی به رقم ۱۸۵ میلیارد دلار رسید.
ارسال نظر