نمایه - تا دو هفته دیگر انجام می شود
تعیین تکلیف آزادسازی قیمت نان
در حالی که در سال گذشته، دولت اعلام کرده بود که از فروردین ماه سال ۹۱ قیمت نان آزاد خواهد شد و دولت دیگر قیمت نان را تعیین نخواهد کرد، عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، همزمان با آغاز سال جدید به «ایسنا» گفت: این موضوع از جمله تصمیماتی است که باید از طریق رییسجمهور یا معاون اول رییسجمهور به ما ابلاغ شود.
گروه بازرگانی- مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی میگوید، تا دو هفته آینده تکلیف آزادسازی قیمت نان مشخص خواهد شد.
در حالی که در سال گذشته، دولت اعلام کرده بود که از فروردین ماه سال ۹۱ قیمت نان آزاد خواهد شد و دولت دیگر قیمت نان را تعیین نخواهد کرد، عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، همزمان با آغاز سال جدید به «ایسنا» گفت: این موضوع از جمله تصمیماتی است که باید از طریق رییسجمهور یا معاون اول رییسجمهور به ما ابلاغ شود. این در شرایطی است که اوایل اردیبهشت ماه سال گذشته، حمید علیخانی، معاون وزیر بازرگانی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی وقت اعلام کرده بود که بین ۶ تا ۹ ماه آینده، قیمت نان آزاد میشود و دیگر قیمت مصوب برای نان نخواهیم داشت.
اما قبادی در پاسخ به علت این تناقض، می گوید: تا دو هفته آینده تکلیف آزادسازی قیمت نان مشخص میشود، اما فعلا این موضوع در دستور کار قرار نگرفته است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در عین حال، در پاسخ به پرسشی در مورد واردات گندم به ایران در سال گذشته، ضمن تایید این موضوع، عنوان کرد: این واردات برای صنایع تبدیلی و صادرات ماکارونی و بیسکویت بوده و برای جبران کمبود گندم انجام نشده است.
به گفته قبادی، کارخانه های آرد کشور اکنون با ۵۰ درصد ظرفیت کار میکنند، در حالی که ما امکان صادرات کالاهای فرآوری شده و محصولاتی مانند ماکارونی و بیسکویت را داریم که برای این کار مقادیری گندم به کشور وارد شد که یکی از مبداهای این واردات، آمریکا و میزان گندم وارداتی از این کشور، ۳۰۰ هزار تن بوده است.
او با اعلام اینکه برای مصرف نان کشور ۵/۸ تا ۹ میلیون تن تولید گندم کفاف میدهد، در مورد ظرفیت کارخانهها برای تولید نان نیز گفت: میزان مصرف آرد از ظرفیت کارخانهها پایینتر است؛ چرا که کارخانهها به اندازه ۲۲ میلیون تن ظرفیت تولید دارند، اما حدود ۵/۹ میلیون تن ما مصرف نان داریم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در مورد قیمت خرید تضمینی برنج و گندم هم اعلام کرد: هنوز این قیمتها اعلام نشده و منتظر اعلام نظر کارگروه تنظیم بازار هستیم که اواخر هفته جاری یا اوایل هفته آینده اعلام میشود.
تولید ۱۵ درصد نان کشور در واحدهای صنعتی
از سوی دیگر، دبیر اتحادیه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران نیز در مورد وضعیت تولید نانهای صنعتی در کشور گفت: پیشنهاد کردیم در سال جاری وزارت صنعت، معدن و تجارت به جای احداث واحدهای جدید، اولویت را به حل مشکل واحدهای تعطیل شده یا نیمه تعطیل نان صنعتی بدهد.
کاوه زرگران با اشاره به فعالیت ۱۵۰ واحد تولید نان صنعتی در کشور افزود: بعد از هدفمندسازی یارانهها تعدادی از این واحدها تعطیل یا نیمه تعطیل شدند که پیشنهاد کردیم امسال اولویت با افزایش ظرفیت و فعالسازی دوباره این واحدها باشد.
او با بیان اینکه بعد از اجرای هدفمندسازی یارانهها حجم تولید نان در واحدهای صنعتی مشخص نیست، گفت: در حال حاضر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نان کشور در واحدهای صنعتی تولید میشود که البته قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه حدود ۴۰ درصد نان کشور در واحدهای صنعتی تولید شود.
دبیر اتحادیه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران اضافه کرد: تا آن زمان، برنامهریزی شده تا بیش از ۲۶۰ واحد تولید نان صنعتی در کشور راهاندازی شود.
ارسال نظر