نمایه
کاهش ثبت سفارش واردات کالا؟
از این رو برخی فعالان اقتصادی حتی از کاهش ثبت سفارش کالا به دلیل نوسانات نرخ ارز خبر میدهند و تصریح میکنند که به رغم اعلام سازمان توسعه تجارت مبنی بر ثبت سفارش کالا بر اساس ارز تک نرخی ۱۲۲۶ تومانی، آنچه که هنوز پایه و اساس تجارت با دنیای خارج را تشکیل میدهد، نرخ ارز بازار آزاد و غیر رسمی است که کف و سقف مشخصی ندارد و درگیر نوسانات هر روزه است.
گروه بازرگانی - تاثیر نوسانات نرخ ارز بر روند ثبت سفارش کالا موضوعی است که نگرانیهای فعالان اقتصادی از تبعات نوسانات ارزی را بیش از پیش کرده است.
از این رو برخی فعالان اقتصادی حتی از کاهش ثبت سفارش کالا به دلیل نوسانات نرخ ارز خبر میدهند و تصریح میکنند که به رغم اعلام سازمان توسعه تجارت مبنی بر ثبت سفارش کالا بر اساس ارز تک نرخی ۱۲۲۶ تومانی، آنچه که هنوز پایه و اساس تجارت با دنیای خارج را تشکیل میدهد، نرخ ارز بازار آزاد و غیر رسمی است که کف و سقف مشخصی ندارد و درگیر نوسانات هر روزه است. در این باره یک مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت هم ضمن اعلام کاهش ثبت سفارش واردات کالا در چهار ماه گذشته، نوسانات نرخ ارز در ماههای گذشته را عامل این موضوع دانسته و به «فارس» گفته که تجار و واردکنندههای کالاها باید دست نگهدارند تا وضعیت نرخ ارز به تثبیت برسد و براساس آن برنامهریزی مناسب برای آینده را انجام دهند.
همزمان سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم از کاهش ۵۰ درصدی ثبت سفارش کالا در این استان خبر داد و به «مهر» اعلام کرد که در دی ماه سال جاری، تعداد ثبت سفارش کالا، ۲۷۶ مورد به ارزش ۳۹ میلیون و ۱۹۴هزار و ۵۲۴ دلار بوده که از نظر تعداد، ۵۳ درصد و از لحاظ ارزش، ۵۰ درصد کاهش داشته است.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران نیز از سویی با نامناسب خواندن نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی اعلامی بانک مرکزی، اعلام کرده که با کاهش ثبت سفارش کالا در ماههای آتی، با کاهش عرضه کالا در بازار مواجه خواهیم شد.
این سخنان در حالی مطرح میشود که ارگانهای ذیربط وزارت صنعت، معدن و تجارت به ویژه سازمان توسعه تجارت کشور تا کنون هیچ موضع رسمی در قبال تبعات نوسانات نرخ ارز بر روند ثبت سفارش کالا اتخاذ نکردهاند.
در این بین، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کشور هم با اعلام آغاز ثبت سفارش کالا با ارز ۱۲۲۶ تومانی، صرفا بر این نکته تاکید دارد که واردات کالا باید بر اساس ارز اعلامی تک نرخی بانک مرکزی صورت گیرد و لاغیر!
آن طور که غلامرضا کاوه، مدیر روابط عمومی این سازمان میگوید؛ گران فروشی به بهانه افزایش نرخ ارز مجاز نیست، چرا که هیچ یک از واردکنندگان، کالا را با ارز «دارای نرخ کاذب» وارد نکردهاند؛ بنابراین هرگونه امتناع از عرضه کالا به بهانه افزایش نرخ ارز، اخلال در نظام اقتصادی کشور تلقی میشود و با عوامل آن به شدت برخورد خواهد شد.
اعلام آغاز ثبت سفارش کالا بر اساس ارز تک نرخی در شرایطی است که هنوز برخی فعالان اقتصادی بر اجرایی نشدن این موضوع تاکید دارند، تا آنجا که این نکته، به سوژه بحث و تبادل نظر در آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران نیز تبدیل شد و فعالان اقتصادی تاکید کردند که یکی از پیش شرط های اجرایی شدن ارز تک نرخی، پیادهسازی آن در روند ثبت سفارش کالاها است.
ارسال نظر