فراسو
رشد صادرات خدمات به روایت WTO
گروه بازرگانی- بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی تجارت(wto)، صادرات جهانی خدمات در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۱ در مقایسه با سه ماهه سوم سال ۲۰۱۰ افزایش ۱۲ درصدی را تجربه کرده و مجموع رشد تجارت خدمات در ۹ ماهه اول سال ۲۰۱۱، ۱۳ درصد گزارش شده است. طبق این گزارش که محاسبات آن بر پایه آمارهای دریافتی تراز پرداختها از صندوق بینالمللی پول و مرکز آماری اتحادیه اروپا انجام شده است، صادرات خدمات در آمریکا و اروپا درسه ماهه دوم سال ۲۰۱۱، با افزایش به ترتیب ۲ و ۱۱ درصدی و در آسیا با کاهش ۵ درصدی نسبت به سه ماهه اول ۲۰۱۰ مواجه شده است.
از سوی دیگر کمیته فرعی کشورهای کمتر توسعه یافته به منظور تقویت، تسهیل و اجرایی شدن هر چه بیشتر فرآیند الحاق این کشورها به دنبال تصمیم هشتمین نشست وزیران سازمان جهانی تجارت در ماه گذشته، راهکارهایی را تدوین می کند.
در حال حاضر ۱۰ کشور در کمترین درجه توسعه یافتگی شامل افغانستان، بوتان، اتیوپی، لائوس، لیبریا، کومور، سائوتومه و پرنسیپ، سودان، گینه استوایی و یمن در حال طی فرآیند الحاق به سازمان جهانی تجارت هستند. مذاکرات الحاق وانوآتو و ساموآ نیز اخیرا پایان یافته است.
نماینده بنگلادش، به نیابت از گروه کشورهای در کمترین درجه توسعه یافتگی، تصمیم وزیران در خصوص الحاق کشورها را نتیجه مهم هشتمین نشست وزیران خواند و خواستار پایبندی اعضا به ضرب الاجل ژوییه ۲۰۱۲ به منظور تکمیل کار شد.
اتحادیه اروپا، استرالیا، چین، هنگ کنگ چین، ژاپن، ترکیه و آمریکا از مشارکت سازنده خود در مشورتهای آتی جهت تضمین نتیجهای ثمربخش برای تسهیل بیشتر الحاق این گروه از کشورها به سازمان جهانی تجارت خبر داده اند.
یمن که به عنوان یک کشور در کمترین درجه توسعه یافتگی در حال الحاق است نسبت به پیشرفت زودهنگام در فرآیند الحاق خود اظهار امیدواری کرده است.
نشست آتی این کمیته فرعی قرار است در آوریل ۲۰۱۲ برگزار شود. کمیته فرعی کشورهای در کمترین درجه توسعهیافتگی رکن فرعی کمیته تجارت و توسعه سازمان است که همچون کمیته تجارت و توسعه تمامی اعضای سازمان جهانی تجارت عضو آن محسوب میشوند.
یادآور میشود که هشتمین کنفرانس وزرای عضو سازمان تجارت جهانی ماه گذشته در ژنو برگزار و در این کنفرانس موضوعاتی از قبیل عضویت روسیه و مونته نگر و...، امنیت غذا، تجارت الکترونیکی، حقوق مالکیت معنوی، مسائل تجاری در کشورهای در حال توسعه با حضور نمایندگان تجاری کشور و کارشناسان WTO بررسی شد.
ارسال نظر