در نشست فعالان اقتصادی مطرح شد
انتقاد شدید رییس اتاق ایران از تحریم نفتی
نهاوندیان: شما که یک هواپیما را نمیتوانید کنترل کنید چطور دنبال کنترل دنیا هستید؟!
نفیسه آفرینزاد- در شرایطی که تصویب تحریم نفت ایران از سوی ایالات متحده آمریکا به اعلام نظر رسمی اوباما، رییسجمهور این کشور گره خورده است، رییس پارلمان بخش خصوصی تصویب تحریم نفت را بیاهمیت میخواند و گفت: آنچه مهم است، اعمال تحریم علیه ایران است که با توجه به گره خوردن منافع بسیاری از کشورها با نفت ایران به نتیجه نمیرسد.
عکس: نگار متیننیا
نهاوندیان: شما که یک هواپیما را نمیتوانید کنترل کنید چطور دنبال کنترل دنیا هستید؟!
نفیسه آفرینزاد- در شرایطی که تصویب تحریم نفت ایران از سوی ایالات متحده آمریکا به اعلام نظر رسمی اوباما، رییسجمهور این کشور گره خورده است، رییس پارلمان بخش خصوصی تصویب تحریم نفت را بیاهمیت میخواند و گفت: آنچه مهم است، اعمال تحریم علیه ایران است که با توجه به گره خوردن منافع بسیاری از کشورها با نفت ایران به نتیجه نمیرسد. محمد نهاوندیان که دارای دکترای اقتصاد از آمریکا است، با انتقاد شدید از طرح بحث تحریم نفتی ایران خطاب به آمریکاییها گفت: با ورود به مرحله تحریم نفت، امکان تحقق اهداف تحریم را کمتر میکنید و عملا راهکاری بیمنطق را در پیش گرفتهاید، زیرا مساله تحریم نفت اصل تحریمهای اقتصادی علیه ایران را زیر سوال خواهد برد؛ چرا که کشورهای بیشتری در معرض تبعات این مرحله از تحریمها قرار میگیرند و به غیرمنطقی بودن آن پی میبرند.
او که در جمع هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران سخن میگفت، دستور جلسه این نشست را بحث در مورد تشدید تحریمها در پی طرح مباحثی درخصوص تحریم نفت ایران قرار داد و خطاب به کشورهای غربی تصریح کرد: راه عاقلانه این است که با عبرت گرفتن از راه دراز و خستهکننده تحریم، به جای وارد کردن لطمههای بیشتر به خود و دیگران، منافع متقابل در اقتصاد را دنبال کنید.
این اظهارات نهاوندیان پاسخی است به سخنان اخیر سخنگوی کاخ سفید که گفته بود: «رییسجمهور آمریکا هنوز نظر نهایی خود را در خصوص تحریم نفتی ایران مطرح نکرده، اما برآیندها حاکی است که او با این مرحله از تحریمها مخالفت نخواهد کرد.»
نهاوندیان تحریم نفت ایران را به دو دلیل «عجیب» خواند و هوش تحریمکنندگانی که تحریم کالایی اساسی و حیاتی چون نفت ایران را مطرح میکنند، زیر سوال برد؛ نخست اینکه تحریم نفت که روی شمار قابل توجهی از شرکتها و بانکها اثرگذار است، قابل کنترل نیست، دوم هم اینکه آثار افزایش قیمت نفت در پی تحریم، در شرایط اقتصادی امروز دنیا اصلا به صلاح نیست؛ چرا که کوچکترین عامل منفی جدید میتواند بحران اقتصادی امروز دنیا را تشدید کند.
به گفته نهاوندیان، حوزه اقتصادی، حوزه نفع مشترک است و باید برای حل مسائل سیاسی، از پتانسیل مسائل اقتصادی استفاده کرد و در اقتصاد منطقه و دنیا، هم اکنون مسائل زیادی وجود دارد که به کارگیری راهکارهای مناسب برای آنها، میتواند منافع متقابل
را تامین کند.
او بر این اساس به تحریم کنندگان ایران پیشنهاد کرد که برای یک بار هم که شده، به «اقتصاد» به عنوان «ابزار همگرایی» نگاه کنند.
رییس اتاق ایران در پایان با اشاره به فرود اخیر پهپاد آمریکایی در ایران، به تمسخر گفت: دولتی که نمیتواند یک دستگاه ساخت خود را به صورت کامل تحت کنترل خود گیرد، چطور میخواهد دنیا را در اختیار خود داشته باشد!
یک گام تا تصویب نهایی طرح بهبود فضای کسبوکار
رییس اتاق ایران از باقی ماندن تنها یک ماده دیگر از طرح ۳۰ مادهای بهبود مستمر فضای کسب و کار برای تصویب نهایی در مجلس خبر داد و با تقدیر از اقدام مثبت مجلسیها در خصوص تصویب این طرح به رغم همه مخالفتهای دولتی با آن، تصریح کرد که این طرح بر اساس نظرات تمامی تشکلها و فعالان اقتصادی از سوی اتاق ایران تدوین شده است.
نهاوندیان با این سخنان، بار دیگر به دغدغههای آنهایی که معتقدند، طرح بهبود فضای کسب و کار توسط عدهای سرمایهدار و با نظر آنها تدوین شده و منافع صرف همین گروه را دنبال میکند، پاسخ داد. به گفته او، با اجرای قانون بهبود فضای کسبوکار، مکانیزمی به جریان میافتد که طی آن، ضمن اینکه فعالان اقتصادی میتوانند نظرات خود را در مورد وضعیت این محیط مکررا به اطلاع مسوولان برسانند، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و شوراهای گفتوگوی استانی نیز مستمرا دریافت کننده این نظرات خواهند بود. رییس اتاق ایران پیام اصلی طرح بهبود فضای کسب و کار را اجرای واقعی و گسترده عدالت در اقتصاد کشور با تحقق انصاف در معاملات، رسیدگی عادلانه به شکایات و پاسخگوتر شدن دولت میداند و میگوید؛ تشخیص کارشناسان برای بهبود فضای کسب و کار این است که قاعده رفتار منصفانه در اقتصاد پیاده شود.
اشاره نهاوندیان به گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» و سخنان دکتر مسعود نیلی، رییس پژوهشکده مطالعات اقتصادی و صنعتی دانشگاه صنعتی شریف است که با ارائه پژوهشی در خصوص بررسی توان رقابتپذیری بنگاههای صنعتی گفته بود؛ «بهرهوری و رقابتپذیری بنگاهها، ارتباط مستقیم با محیط مساعد کسبوکار یا فضای رقابت منصفانه در محیط باثبات سیاستگذاری دارد.»
ارسال نظر